Zin in onvervalste comfortfood dat toch best chique is en met kwaliteitsvolle ingrediënten gemaakt wordt? Zoek niet verdere, deze herfstige en winterse combinatie van jagerssaus met pastinaakpuree is het perfecte kostje om buik en hart op te warmen op een kille avond.
Zin in onvervalste comfortfood dat toch best chique is en met kwaliteitsvolle ingrediënten gemaakt wordt? Zoek niet verdere, deze herfstige en winterse combinatie van jagerssaus met pastinaakpuree is het perfecte kostje om buik en hart op te warmen op een kille avond.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- Pastinaakpuree
- 800 gram loskokende aardappelen
- 1 pastinaak
- 50 gram boter
- 1 scheut room
- nootmuskaat
- peper en zout
- Jagerssaus
- 400 gram gerookt spek
- 500 gram kastanjechampignons
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 scheut cognac
- 2 eetlepels bloem
- 8 dl wild of rundsfond
- enkele blaadjes laurier
- enkele takjes tijm
- 1 bosje peterselie
- boter
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Schil de aardappelen en pastinaak. Versnijd in grove stukken. Breng aan de kook in gezouten water en laat garen.
- Versnijd ondertussen het gerookt spek in reepjes (of koop voorgesneden spek).
- Bak de spekjes even aan in een stoofpot of hoge pan.
- Snipper ondertussen de champignons in kwartjes en ui fijn. Plet de teentjes look.
- Voeg de champignons toe aan de kort aangebakken stukjes spek. Laat het vocht even verdampen.
- Voeg een klontje boter, ui en knoflook toe. Roer om en laat even fruiten.
- Blus met de cognac en laat de alcohol verdampen.
- Bestuif met bloem, roer om en laat kort aanbakken zodat de bloemsmaak verdwijnt. Blus dan met de fond.
- Roer alles goed los en laat op een zacht vuurtje, samen met de blaadjes laurier en takjes tijm, even doorkoken. Werk af met peper en zout.
- Giet ondertussen de gegaarde stukjes aardappel en pastinaak af. Stamp samen met boter, room, nootmuskaat, peper en zout tot een smeuïge puree.
- Serveer de puree in diepe borden met een flinke lepel jagerssaus en wat vers gesnipperde peterselie. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind