Wijting? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Wijting? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - wijting

Wijting alla Milanese (Jeroen Meus)

Wijting alla Milanese (Jeroen Meus)
Een op en top Italiaanse bereidingswijze? Alla Milanese! Traditioneel gaat het over een kalfslapje of kalfsschnitzel, aangevuld met pasta in een rijke tomatensaus. Jeroen Meus geeft een originele twist door met vis aan te slag te gaan. Wijting lijkt op kabeljauw en heeft iets fijnere smaak. Dagelijkse maar originele kost!

Royale vispannetjes met wittewijnsaus

Royale vispannetjes met wittewijnsaus
Op feestelijke momenten is het nooit verkeerd om terug te grijpen naar beproefde klassiekers. Een vispannetje is bijvoorbeeld relatief eenvoudig maar kon toch erg luxueus zijn. Ontdek in dit recept een erg verfijnde bereidingsmethode van individuele potjes met de lekkerste stukjes vis en een elegant sausje op basis van witte wijn.

Visstoofpotje met dille

Visstoofpotje met dille
Dille is een uitgesproken maar zacht kruid dat vooral bij vis een succes is. In dit volwaardige stoofpotje vol groentjes en stukjes vis geeft speelt het groene kruid een subtiele hoofdrol. Heerlijke, alledaagse kost die je heerlijk doet opwarmen na een kille dag aan zee.

Gebakken wijting met aspergestoemp (Jeroen Meus)

Gebakken wijting met aspergestoemp (Jeroen Meus)
Wijting is een smakelijke vis om op je menu te zetten. Deze kabeljauwachtige is vanaf juli in seizoen, net op tijd om er een fantastische aspergepuree bij te serveren. Jeroen werkt deze fijne combinatie af met een zachtgekookt eitje, wat het lente-gevoel helemaal compleet maakt.

Snelle vispannetjes met puree

Snelle vispannetjes met puree
Ben jij ook liefhebber van een smeuïg vispannetje maar kijk je op tegen het lange kookproces? Dan is dit recept een handige oplossing: zonder gek veel werk tover je schattige en lekkere vispannetjes op tafel zonder uren te moeten kokkerellen.