Recepten - origineel
Coquilles met tomaten en twee pepers
Wie houdt van wat meer avontuur in de keuken, zal benieuwd zijn naar een receptje zoals dit! De pure smaak van Sint-Jakobosnoten (altijd lekker als verfijnd hapje of voorgerecht) wordt gecombineerd met technieken en smaken uit alle windstreken. Van een klassiek Italiaans bedje van tomaat en basilicum, tot een unieke roomsaus met twee pepers, kokos en koriander. Fusion van de bovenste plank.
Tagged With: basilicum, chique, coquilles, feestelijk, fusion, groene peper, hapje, italiaans, kokos, kokosroom, koriander, Oosters, origineel, peper, peperroom, roze peper, Sint-Jakob, sint-jakobsnootjes, Sint-Jakobsnoten, starter, tomaat, verrassend, vissaus, voorgerecht, wereldkeuken, wok, wokken
Gepaneerde koteletten op Italiaanse wijze
Een ouderwetse varkenskotelet is een lekker stukje vlees dat we gerust weer wat vaker op het menu mogen zetten. Veel mensen zijn er echter minder dol op omdat het vlees snel taai wordt wanneer je het bak. Daar is dit originele recept de perfecte oplossing voor: dankzij een knapperig korstje met Italiaanse kruiden blijft het vlees extra mals.
Tagged With: basilicum, citroen, eenvoudig, ei, frituren, italiaans, Italië, kotelet, mals, mals vlees, mediteraans, met pasta, oregano, origineel, paneermeel, paneren, panko, paprikapoeder, salie, Varken, varkenskotelet, varkensvlees, verrassend, voor elke dag, zuiders
Witloof met stroop (Jamie Oliver)
Dit winterse bijgerecht of (vegetarisch) voorgerecht van Jamie Oliver tikt alle vakjes af om de moeite waard te zijn: niet moeilijk om maken, fascinerende smaken en erg veelzijdig. De ster van het gerecht - behalve kraakvers witloof en Luikse stroop? Chinees vijfkruiden-poeder!
Tagged With: appel-perenstroop, bij wild, bijgerecht, China, Chinees, Chinese kruiden, dressing, feestelijk, five spice powder, herfst, Jamie Oliver, kerst, kerstmis, kruidig, Luikse stroop, noten, origineel, pistachenoten, salade, stroop, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, veldsla, verrassend, vijfkruiden poeder, voorgerecht, weinig ingrediënten, winter, witlof, witloof, witte wijnazijn, zoet-zout
Havermoutpannenkoekjes met mascarpone en vers fruit
Dit recept kan je op talloze manieren inzetten. Of je het nu als ontbijt, tussendoortje of dessert klaarmaakt: het is altijd lekker en bovendien relatief gezond!
Tagged With: aardbeien, banaan, bananen, bessen, bosbessen, brunch, dessert, ei, eieren, gezond, gezonde variant, havermout, havermoutpannenkoeken, havermoutpannenkoekjes, honing, kindvriendelijk, leuk, lunch, mager, mascarpone, munt, nagerecht, ontbijt, origineel, pannenkoek, pannenkoeken, pannenkoekjes, rood fruit, vegetarisch, veggie, verjaardag, zoet
Gevulde champignons met geitenkaas en pesto
Zin een leuk, snel, vegetarisch hapje dat erg leuk is op een tafel vol kleine lekkernijen/tapas? Deze gevulde champignons zijn wat je zoekt!
Tagged With: amuse, aperitief, bezoek, champignons, geitenkaas, geroosterd, gevulde champignons, groene pesto, hapje, leuk, makkelijk, origineel, oven, ovengebakken, pesto, pesto genevese, pijnboompitten, simpel, snel klaar, tafelen, tapa, terras, vegetarisch, veggie, vlug, voorgerecht
Peper-varkenshaas met geroosterde bloemkool
Het meest malse stukje varkensvlees kan je nog smakelijker maken door het op voorhand te marineren. Aangevuld met geroosterde bloemkool en aardappel levert dat een lekkere ovenschotel op met enkele verrassende smaakmakers waar je weinig werk mee hebt. Perfect om op een doordeweekse dag toch lekker en origineel te koken.
Tagged With: aardappel, alle seizoenen, alles in één pan, bloemkool, gemarineerd, geroosterd, kikkererwten, mals, marinade, met een twist, origineel, oven, ovengerecht, ovenschotel, pepermarinade, roosteren, sappig, Varken, varkenshaas, varkenshaasje
Blanquette van kalkoen, prei en pastinaak (Sandra Bekkari)
Blanquette is de fraaie Franse benaming voor een blanke ragout. Traditioneel wordt gewerkt met kalfsvlees, Sandra Bekkari maakt er in dit recept een verrassende variant van met kalkoen, pastinaak en prei. Behalve heerlijk variëren garandeert het ook extra groentjes en minder koolhydraten op je menu!
Tagged With: afvallen, België, Belgisch, blanquette, Bourgondisch, champignons, dieet, Frankrijk, Frans, gezonde variant, hersft, kalkoen, kalkoenblanquette, kalkoenstoverij, kastanjechampignons, kervel, kippenbouillon, kippenfond, lente, low carb, mager, origineel, pastinaak, prei, Sandra Bekkari, sjalot, veel groentjes, vermageren, winter
Tonijnbrood (Ottolenghi)
Wie zin heeft in een origineel recept dat je bovendien op talloze manieren kan inzetten, moet dit enorm smaakvolle tonijnbrood van Yotam Ottolenghi geprobeerd hebben. In plaats van gehakt kiest hij voor ingeblikte tonijn, aangevuld met kerstomaatjes, ansjovis, Parmezaanse kaas en talloze smaakmakers. Opgelet: het resultaat is verslavend lekker!
Tagged With: ansjovis, basilicum, belegd broodje, broodje, chili, ei, eieren, gehaktbrood, kappertjes, kerstomaatjes, kerstomaten, komijn, kruidig, lunch, mayonaise, mediterraans, mosterd, origineel, Ottolenghi, paprika, parmezaanse kaas, pittabrood, smaakexplosie, speciaal, tomaat, tonijn, tonijn blik, tonijnbrood, tussen brood, verrassend, vis, wereldkeuken, werelds
Penne met chorizo, grijze garnalen en groene asperges
De mogelijkheden met pasta zijn eindeloos. En hoewel eenvoud doorgaans de meest verstandige keuze is, kan het nu en dan leuk en vooral extra lekker zijn om met net dat ietsje meer aan de slag te gaan. Ontdek daarom in dit recept een royale pasta met chorizo, bisque, grijze garnalen en groene asperges.
Tagged With: alledaags, apserge, aspergepunten, bisque, chorizo, deluxe, farfalle, garnalen, garnalenbisque, grijze garnalen, groene asperges, italiaans, Italië, kerstomaat, kerstomaten, knoflook, korte pasta, kreeftenbisque, kruidig, look, macaroni, met een twist, origineel, pasta, penne, peterselie, pittig, rigatoni, royaal, sjalot, Spaans, Spanje, surf and turf, tomaat, Varken, vis en vlees, worst, zee
Coquilles met chorizo en maïs
De elegante en verfijnde smaak van coquilles levert in de meeste gevallen eerder sobere gerechtjes op. Het is zonde zo'n kwaliteitsproduct te overgieten met te veel andere en sterke smaken. Met de juiste balans is het echter perfect mogelijk om gedurfde en originele combinaties te realiseren. Zo gaan we in dit recept aan de slag met chorizo en maïs! Perfect als verrassend (voor)gerecht dat alledaags en toch feestelijk is.
Tagged With: chili, chorizo, coquilles, feest, feestelijk, fris, koriander, lente-ui, limoen, maïs, origineel, pittig, sint-jakobsnootjes, Sint-Jakobsnoten, sint-jakobsvrucht, starter, verrassend, voorgerecht, wereld, wereldkeuken
Risotto al Ragù (Nigella Lawson)
Dit recept van Nigella Lawson is zonder overdrijven geniaal. Het vraagt dan wel wat tijd (wat de rijkelijke smaak alleen maar ten goede komt), de combinatie van een typische ragù en risotto levert een onvervalste portie comfort food op waar je alle leeftijden gelukkig mee kan maken.
Tagged With: alle seizoenen, ansjovis, bolgnaise, comfort food, gehakt, grote groep, italiaans, Italië, kindvriendelijk, knoflook, laurier, look, Marsala, Nigella, Nigella Lawson, op voorhand, origineel, parmezaan, parmezaanse kaas, ragu, rijkelijk, rijst, risotto, rund, rundsgehakt, selder, slow cooking, smaakvol, spek, tomaten, tomatensaus, traag, veel smaak, voor elke dag, wortel
Curry met zalm en spinazie
Zalm en spinazie zijn een klassieke match made in heaven. Wist je echter dat deze succesvolle basiscombinatie prima aangevuld kan worden met groene curry? Serveer met rijst of noedels om een heerlijk stoofpotje op tafel te toveren dat snel klaar is én een fraaie brug vormt tussen de Europese en Aziatische keuken.
Tagged With: babyspinazie, comfort food, curry, dille, éénpansgerecht, fusion, gezond, groene curry, kokos, kokosmelk, kokosroom, leuk, noedels, origineel, prei, rijst, spinazie, stoofpotje, Thailand, Thais, verrassend, vis, visfond, wereldkeuken, zalm
Stoofpotje met kip en merguez (Jamie Oliver)
De inspiratie voor dit eenvoudige en toch opvallend smaakvolle gerecht, haalde Jamie Oliver in Tunesië. De merguez-worstjes geven ontzettend veel smaak, waardoor de ingrediëntenlijst erg kort kan blijven. Een perfect gerecht om doorheen de week op het menu te zitten en optimaal te genieten.
Tagged With: Afrikaans, bonen, gemengde bonen, gestoofd, Jamie Oliver, kip, kippenbillen, kippenbouten, lam, laurier, mediterraans, merguez, Noord-Afrika, origineel, stoofpot, stoofpotje, Tunesië, Tunesisch, vlees, weinig ingrediënten, wereldkeuken, werelds, worst, worstjes
Gegratineerde varkenshaas met broccolipuree en sjalotsaus
Dit eenvoudige, alledaagse recept valt toch op doordat de malse stukjes varkenshaas een extra luxueuze touch krijgen door ze met een pakje abdijkaas even te gratineren. Samen met een smeuïge broccolipuree en een verfijnd sausje van sjalot levert dat een heerlijk gerecht voor elke dag op dat toch een beetje anders is.
Mexicaanse rijst met kippenhaasjes
Wie ooit de kans kreeg om een authentieke Mexicaanse rijstschotel te proeven, weet dat het een uitzonderlijke combinatie van uitgesproken kruiden en zachte rijst is die onweerstaanbaar lekker is. Ontdek in dit recept een eenvoudige variant, gecombineerd met lekkere kippenhaasjes.
Tagged With: avocado, cheddar, chili, chilipeper, gegratineerde kaas, geraspte kaas, gratin, kaas, kip, kippenhaasjes, komijn, koriander, kruidig, maïs, Mexicaans, Mexicaanse, Mexico, oregano, origineel, paprika, pikant, pittig, puntpaprika, rijst, tiomatenblokjes, tomaat, wereldkeuken