Recepten - noordkrieken
Hertenkalfgebraad met spekjes en noordkrieken (Colruyt)

Bij krieken hoef je niet altijd gehaktballetjes te serveren. De typische combinatie van zoet-zout staat als een huis, en kan je dus makkelijk aanpassen. Zo maakt het receptenteam van Colruyt een heerlijke, feestelijke bereiding van kriekjes met een hertenkalfgebraad. Verrassend, eenvoudig en toch feestelijk. Het proberen waard!
Tagged With: Colruyt, feestelijk, gerookt spek, herfst, herfstseizoen, hert, hertenkalf, kerst, kerstmis, krieken, kriekjes, nieuwjaar, noordkrieken, origineel, oud en nieuw, oudjaar, rozemarijn, spek, spekjes, verrassend, voor jong en oud, wild, wildfond, wildgebraad, winter, winterseizoen, witte wijn, zoet-zout
Gehaktballetjes met krieken (Piet Huysentruyt)

Sommige klassiekers zijn zo waanzinnig lekker, dat ze geen introductie nodig hebben. Gehaktballetjes met krieken is er zo eentje, heerlijk in alle eenvoud en past bij werkelijk élke gelegenheid. Benieuwd hoe topchef Piet Huysentruyt deze classic uit grootmoeders keuken klaarmaakt? Dit recept vertelt je alles!
Tagged With: authentiek, balletjes, Belgisch, Belgische keuken, boerenkost, bomma, brunch, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, grootmoeder, grootmoeders keuken, klassiek, klassieker, krieken, lunch, met brood, middagmaal, noordkrieken, oma, ontbijt, paasbrunch, Piet Huysentruyt, sos piet, traditie, traditioneel, typisch, vlaams, Vlaamse keuken, zoet en zout, zondag
Clafoutis met krieken (Piet Huysentruyt)

Het perfecte zomerdessert is fruitig en vraagt weinig werk. Exact wat deze clafoutis - een typisch Frans gebak - met krieken is! Piet Huysentruyt zorgt er voor dat jouw zonnige taart helemaal juist wordt gebakken.