Recepten - Colruyt
Kip uit de oven met geroosterde groenten (Colruyt)

Recepten die het werk overlaten aan de oven zijn altijd een succes. Zomer of winter, niets zo leuk als en gemakkelijk! Vooral kip is een dankbaar ingrediënt om op deze manier klaar te maken. Aangevuld met een rijke verzameling groentjes en krielpatatjes wordt dat een erg gevarieerd, kleurrijk gerecht waar je iedereen mee kan plezieren.
Tagged With: beginner, braadkip, Colruyt, gebraden kip, gele raap, geroosterd, gevarieerd, groenten, groentes, kip, kippenbillen, kippenbouten, kippenkruiden, knoflook, krielaardappelen, krielpatatjes, krieltjes, look, makkelijk, oven, ovengerecht, ovenschotel, paprika, peultjes, raap, rapen, rode ui, roosteren, rozemarijn, variatie, veel groentjes, weinig werk, wortelen, zoete aardappel
Volkorenpenne met geroosterde paprika en scampi’s (Colruyt)

Gezond, zomers en snel klaar? Dit mediterraanse recept met weinig ingrediënten van Colruyt vinkt al die vakjes feilloos af. De geroosterde paprika's zorgen voor een volle smaak die uitstekend past bij pasta, rucola en zwarte olijfjes. Samen met de gebakken scampi maak je een fris gerecht dat zowel warm als koud lekker is.
Tagged With: alledaags, Colruyt, eenvoudig, gegrilde paprika, gezond, grillen, mediterraans, olijf, olijven, pasta, penne, rucola, scampi, schaaldieren, simpel, snel klaar, tijm, vis, volkoren, volkoren pasta, volkoren penne, weinig ingrediënten, zomer, zomers, zon, zonnig, zwarte olijven
Kabeljauwhaasje met asperges en sherryroomsaus (Colruyt)

De heilige graal van Belgische bodem tijdens de lente en het begin van de zomer: asperges! Deze karakteristieke groente is vlot te combineren met allerlei ingrediënten. Zo kiest Colruyt in dit recept voor een mals stukje kabeljauw en de leuke textuur van parelcouscous. Het romige sausje op basis van sherry en tijm maakt deze eenvoudige maar tegelijkertijd royale maaltijd compleet.
Tagged With: asperge, asperges, België, Belgisch, Colruyt, droge sherry, eenvoudig, feestelijk, Frankrijk, Frans, kabeljauw, kabeljauwfilet, kabeljauwhaas, kabeljauwhaasje, knoflook, laurier, lente, luxe, luxueus, parelcouscous, rijkelijk, royaal, saus, sausje, sherry, tijm, vis, visbouillon, waterkers, witte goud, zomer
Griekse pasta met merguez en tomatensaus (Colruyt)

De alledaagse recepten van Colruyt garanderen haalbare en lekkere resultaten. Geen wonder dat ze erg populair zijn. Met dit rijke recept zal je zeker scoren bij de allerkleinsten: lekker veel groentjes met verrassende Griekse pasta en pittige stukjes worst.
Tagged With: alledaags, aubergine, citroen, Colruyt, courgette, Frankrijk, Frans, grieks, Griekse pasta, groene kruiden, kindvriendelijk, komijn, kruiden, kruidig, mediterraans, merguez, middellandse zee, orzo, paprika, pasta, provençaals, Provencaalse saus, risoni, saffraan, tomaten, tomatensaus, veel groentjes, veel smaken, worst, worstjes, zomer, zomers, zonnig
Varkenshaasje met tagliatelle en courgettes (Colruyt)

Het fijnste stukje varkensvlees, de varkenshaas, is heel veelzijdig te gebruiken. Het kookteam van Colruyt kiest er in dit recept voor om de fijne en malse smaak van het vlees te combineren met een smakelijke pasta-bereiding. De tomaatjes, stukjes courgette en rucola zorgen voor een instant zomer-gevoel!
Tagged With: alledaags, basilicum, Colruyt, courgette, doordeweeks, Italiaanse kruiden, Italië, kerstomaten, kruidig, mediterraans, niet veel werk, oregano, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, rucola, tagliatelle, tomaat, tomaten, Varken, varkenshaas, varkenshaasje, varkensvlees, weinig ingrediënten, zomer, zomers, zonnig, zuiders
Biefstuk met pepersaus en knolselderpuree (Colruyt)

Het recepten-team van Colruyt weet dat regelmatig een gouden klassieker op het menu zetten een verstandige zet is. De typische gerechten uit grootmoeders keuken scoren immers zowel in smaak als eenvoud. Zoals een mals stukje biefstuk, een pittig peperroomsausje en een smeuïge knolselderpuree. Meer moet dat niet zijn!
Tagged With: aardappelen, aardappelpuree, basic, België, Belgisch, biefstuk, boerenkost, Colruyt, gerookt spek, groene peper, grootmoeders keuken, klassiek, klassieker, knolselder, knolselderpuree, knolselderstoemp, peper, peperbolletjes, peperroomsaus, pepersaus, puree, restaurantsteak, room, roomsaus, rund, rundsvlees, spek, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, steak, stoemp, tuinkers, vlaams, Vlaanderen, waterkers
Scampi’s in basilicumroomsaus (Colruyt)

Met dit smaakvolle voorgerecht van Colruyt kan je zonder enige moeite scoren! Het lekkere roomsausje met tomatentapenade past uitstekend bij de volle smaak van scampi. Afgewerkt met basilicum en rucola betekent dat een verfijnd gerechtje die het best geserveerd wordt met brood.
Tagged With: aperitief, apero, basilicum, Colruyt, eenvoudig, garnaal, geen moeite, gele paprika, grote garnalen, kruidig, paprika, romig, room, roomsaus, scampi, scampi's, simpel, snel klaar, starter, tapendade, tomaten, tomatentapenade, voorgerecht, weinig werk, witte wijn, zeevruchten, zuiders
Stoofvlees met spek, veenbessen en rode wijn (Colruyt)

Hoewel er in de verste verte niets verkeerd is aan een grote pot oerdegelijk stoofvlees, mag het soms net dat ietsje meer zijn. Zo maakt Colruyt van deze Belgische klassieker iets feestelijk in dit uitstekende recept. De toevoeging van spekjes en veenbessen maakt er een onmisbaar gerecht van tijdens winter- en feestdagen.
Tagged With: authentiek, Belgisch, Blegië, boerenkost, Colruyt, feestdagen, feestelijk, frieten, frietjes, gewoon, gewoon lekker, kerst, kerstmis, klassiek, klassieker, kroketjes, kroketten, lokaal, met een slaatje, opvallend, rode wijn, rundsstoverij, rundsvlees, stoofpot, stoofvlees, stoven, stoverij, typisch, variant, vlaams, Vlaanderen, winter, wintergerecht
Pastagratin met chipolata (Colruyt)

Het buitengewone voordeel aan pasta is dat je er alle kanten mee uit kan. Doorgaans denken we aan zomerse gerechten, maar een hartverwarmende ovenschotel - heerlijk gegratineerd met kaas - is zeker zo goed. Dit toffe recept met stukjes chipolata en een heerlijk tomatensausje van Colruyt is pure comfort food!
Tagged With: alle seizoenen, alledaags, basilicum, België, Belgisch, chipolata, Colruyt, comfort food, Emmentaler, gegratineerd, gratineren, Gruyère, italiaans, Italië, kaas, kids, kinderen, mozzarella, oven, ovenschotel, pasta, pastagratin, pastaschotel, rundsbouillon, tomaten, tomatensaus, ui, venkel, worst
Romige pasta met bloemkool en boomstammetje (Colruyt)

Voor een snelle, comfortabele hap die ook kidsproof is mag je rekenen op het receptenteam van Colruyt. Dit snelle gerecht combineert pasta in een romig sausje met stukjes bloemkool en kippenboomstammetjes. Perfect om een drukke werkdag zonder moeite af te sluiten.
Tagged With: beginner, bloemkool, Colruyt, easy, eenvoudig, fusion, kids, kidsproof, kippenboomstam, kippenboomstammetjes, kruidenkaas, kruidig, pasta, penne, rode pesto, romig, room, roomkaas, snel klaar, tapenade, tijm, weinig tijd, werkdag, zo klaar
Scampi’s met broccoli en farfalle (Colruyt)

Het voordeel aan de recepten van supermarkt Colruyt is dat ze haalbaar zijn op alle vlakken: een beperkt ingrediëntenlijstje, niet al te veel werk en bovenal een lekker resultaat zonder moeite. Dit smakelijk recept is daar een prima voorbeeld van. Leuk als voorgerecht, of verdubbel de portie en geniet van een echte portie comfort food!
Tagged With: alledaags, België, Belgisch, broccoli, Colruyt, comfort food, comfy, doordeweeks, farfalle, gegratineerd, grillen, kids, kinderen, kindvriendelijk, makkelijk, origineel, parmezaanse kaas, pasta, romig, snel en lekker, snel en simpel, snel klaar, strikjes, strikjespasta, tomaat, tomaten, vlinderpasta, voorgerecht
Gratin met broccoli en worst (Colruyt)

Zin in heel gewone kost maar mag het tegelijkertijd ook een beetje anders zijn? Dan is dit recept van Colruyt een uitstekende keuze. In plaats van de Heilige Drievuldigheid (vlees - aardappelen - groente), werk je dit gerecht af door alles in een ovenschaal te combineren en bovenal te gratineren. Lekker origineel, origineel lekker!
Tagged With: aardappelen, alledaags, Belgisch, boerenkost, boerenworst, broccoli, Colruyt, emmental, Emmentaler, gegratineerd, gehakt, gewoon, gratin, Gruyère, kaas, klassieker met een twist, met een twist, origineel, oven, ovenschaal, ovenschotel, simpel, verrassend, voor elke dag, worst
Toscaans stoofvlees (Colruyt)

Stoofvlees mag dan wel de Belgische klassieker bij uitstek zijn, ook in andere keukens is het langzaam stoven van blokjes vlees een populair gegeven. Colruyt ging voor dit recept neuzen in de rijke culinaire tradities van Toscane in Italië. Dankzij de volle rode wijn en typische kruiden is een heerlijk diner gegarandeerd!
Tagged With: basilicum, Colruyt, italiaans, Italië, kruiden, kruidig, langzaam, marjolein, mediterraans, oregano, pasta, rode wijn, rozemarijn, rund, runderbouillon, runds, rundsbouillon, rundsstoofvlees, rundsstoverij, stoofvlees, stoverij, tomaten, tomatensaus, voldoende tijd, wijn, witte bonen
Italiaans pastaslaatje met aardbeien (Colruyt)

Het geheim van een lekkere salade zit 'm in een zorgvuldige variatie van smaken. Dat weet het kookteam van Colruyt ook, zoals deze smaakvolle salade met typische Italiaanse ingrediënten (pasta! pesto! prosciutto! mozzarella! tomaatjes!) en heerlijk zoete aardbeien bewijst. Deze zomerse smaakbom is heerlijk als lunch of licht avondmaal.
Tagged With: aardbei, aardbeien, basilicum, Colruyt, fris, fris-zoet, gezond, groene pesto, ham, italiaans, Italië, kerstomaten, kruiden, licht, lichte maaltijd, lunch, mager, mini penne, mozzarella, penne, pijnboompitjes, prosciutto, rauwe ham, rucola, salade, smaakbom, smaakvol, snel klaar, veel smaken, zoet, zomer, zomers
Oosterse parelcouscous met coquilles (Colruyt)

De kunst van een smakelijk gerecht dat invloeden uit alle windstreken combineert is, raar maar waar, eenvoud. Het is immers verleidelijk om een hele hoop dingen samen te gooien, terwijl het net een zorgvuldige balans is die voor een geslaagd recept zorgt. Dat heeft het kookteam van Colruyt ook goed begrepen: dit verrassende recept combineert fluwelen parelcouscous met een smeuïg roomsausje, oosterse kruiden en zilte coquilles. Feestelijk en toch eenvoudig! Dit gerecht zet je bij voorkeur in als een voorgerecht.
Tagged With: champignons, citroengras, Colruyt, coquilles, couscous, fond, fris, fusion, gember, gevogeltefond, kippenbouillon, koriander, limoen, Oosters, Orientaals, origineel, paddenstoelen, paddenstoelenmengeling, parelcouscous, prei, romig, room, roomsaus, roomsausje, Sint-Jakob, sint-jakobsnootjes, Sint-Jakobsnoten, Sint-Jakobsvruchten, verrassend, vis, wereld, wereldkeuken, zeevruchten