Het kookteam van Colruyt kiest in dit karaktervolle maar alledaagse recept resoluut voor fusion. Een lekker, typisch Belgisch stukje spiering wordt perfect gecombineerd met rijst en groentjes met een oosters sausje. Perfect om doorheen de week uitgebreid te variëren.
Het kookteam van Colruyt kiest in dit karaktervolle maar alledaagse recept resoluut voor fusion. Een lekker, typisch Belgisch stukje spiering wordt perfect gecombineerd met rijst en groentjes met een oosters sausje. Perfect om doorheen de week uitgebreid te variëren.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 35minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
35minuten |
Ingredients
- 4 stukken spiering zonder been
- 1 Chinese kool
- 1 rode paprika
- 1 bosje koriander
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel boter
- 250 gram Thaise rijst
- 400 ml kokosmelk
- 2 eetlepels groene currypasta
- 1 eetlepel vloeiende bloem
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Breng de rijst aan de kook in gezouten water. Kook gaar volgens de instructies op de verpakking en houd warm.
- Snipper in tussentijd de ui en knoflook fijn. Versnijd daarna de witte kool en rode paprika in fijne reepjes.
- Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan. Fruit de ui en knoflook. Voeg dan de reepjes kool en paprika toe. Laat enkele minuten bakken. Roer regelmatig.
- Bestuif met de bloem, roer om en laat even aanbakken. Blus dan met de kokosmelk en curry. Laat ongeveer een kwartiertje pruttelen en werk af naar smaak met peper en zout.
- Bak tot slot de spieringen gaar in een klontje boter. Breng het vlees voldoende op smaak met peper en zout.
- Serveer het vlees rechtstreeks uit de pan met een schepje rijst en een lepel groentjes in de kruidige kokossaus. Versier tot slot met enkele plukjes koriander. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind