Recepten - chilipeper
Gegrilde halloumi met zoete chilisaus (Nigella Lawson)

Dit snelle recept maakt Nigella graag voor zichzelf klaar wanneer omdat ze weinig moeite vraagt en toch zo lekker is.
Tagged With: chili, chilipeper, express, gegrilde kaas, gezond, grillen, grillkaas, halloumi, honing, kaas, limoen, low carb, Nigella Lawson, pikant, salade, sla, snel klaar, spicy, sweet chili, vegetarisch, veggie, weinig werk, zoet
Oosterse salade met kip en rode kool

In Europa kennen we rode kool vooral als winters gerecht dat we lekker lang stoven met appel en zoete smaakmakers. Ontzettend lekker, maar het kan ook anders! Ontdek in dit recept een knapperige en pittige salade van (rauwe) rode kool met oosterse invloeden en malse stukjes kip.
Tagged With: Aziatisch, Azië, azijn, cashew, chili, chilipeper, gezond, kip, kippenbouter, kippenkuiden, komkommer, koriander, licht, low carb, lunch, mager, Oosters, Orientaals, pikant, pittig, rode kool, salade, sesam, sesamolie, sesamzaadjes, soja, sojasaus, Thailand, Thais, vermageren
Jambalaya met merguez

Een jambalaya kan je best omschrijven als een Creoolse variant op paella. In combinatie met groentjes en lekker veel kruiden wordt rijst gebakken tot een smeuïg éénpansgerecht. In dit alledaagse recept doen we er fijne merguez-worstjes bij.
Tagged With: amerikaans, cajun, chili, chilipeper, citroen, comfort food, creools, éénpansgerecht, jambalaya, jasmùijnrijst, kindvriendelijk, kippenbouillon, komijn, kruidig, lam, lamsvlees, merguez, New Orleans, paprika, paprikapoeder, peterselie, pittig, rijst, rode wijn, selder, tomaat, tomatenblokjes, veel kruiden, voor elke dag, wereldkeuken, worst, worstjes
Zeebaars met tomaat, citroengras en kokos (Sofie Dumont)

Dit visrecept van Sofie Dumont is snel klaar en barst van smaak. Inspiratie haalde ze in Aziatische keukens met ingrediënten zoals citroengras en kokos. Perfect om smaakvol te variëren zonder veel werk!
Tagged With: Aziatisch, Azië, chili, chilipeper, citroengras, eenvoudig, gember, knoflook, kokos, kokosroom, kruidig, lente-ui, Oosters, Orientaals, pittig, roodbaars, snel klaar, sofie dumont, tomaat, vis, visfilet, voor elke dag, weinig werk, witte vis, zeebaars, zeebaarsfilet
Pasta met kip en tomatensaus (Loïc Van Impe)

Het leuke aan pasta is dat je het werkelijk met alles kan combineren. Dat weet ook Loïc Van Impe. In dit recept maakt hij een volledige kip klaar op een originele en vooral snellere manier. Heerlijk met pasta in een royale, kruidige tomatensaus en vers geraspte Parmezaanse kaas.
Tagged With: ansjovis, ansjovisfilets, chilipeper, citroen, gebraden kip, gepelde tomaten, Italië, Itliaans, kappertjes, kindvriendelijk, kip, kruidig, Loïc Van Impe, mediterraans, parmezaanse kaas, pasta fettucine, peterselie, rode ui, rozemarijn, salie, selder, tagliatelle, tomatensaus, volledige kip, wortel
Spicy spaghetti met scampi, salami en gremolata (Jeroen Meus)

Deze spicy pasta van Jeroen Meus is de uitgelezen keuze voor lekkerbekken die van eenvoudige en toch supersmaakvolle gerechten houden. Door salami en scampi te combineren krijgt het gerecht heerlijke 'surf 'n turf' vibes die perfect passen bij de simpele, pittige saus. De knapperige gremolata zorgt tot slot voor structuur en meer smaak. Een toprecept!
Tagged With: chilipeper, citroen, fris, gremolata, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kruidig, look, mediterraans, olijfolie, panko, pasta, peterselie, pikant, pittig, rode chilipeper, salami, scampi, spaghetti, spicy, surf 'n turf, vis en vlees, zonnig, zuiders
Steak chimichurri (Gordon Ramsay)

Dit snelle gerecht van Gordon Ramsay kan je, mits wat oefening, in amper 10 minuten klaarmaken. Desondanks ziet en proeft het allesbehalve als een banale, snelle hap. Je beste vriend voor dit recept is een degelijke, grote grillpan. Klaar? Start!
Tagged With: aardappelen, Argentijns, Argentinië, basilicum, biefstuk, champignons, chili, chilipeper, chimichurri, entrecote, gebakken aardappelen, gegrild, gegrilde steak, Gordon Ramsay, grillen, krieltjes, kruiden, kruidig, munt, peterselie, rode ui, rund, rundsvlees, steak, tomaat, tomaatjes, trostomaatjes, trostomaten, verse kruiden, vlees
Parelcouscous met venkel, courgette en scampi

Niet iedereen is fan van couscous vanwege de korrelige structuur. Herkenbaar? Probeer in dat geval parelcouscous. De structuur is volmondiger maar nog steeds verfijnd. Ontdek in dit zomerse recept een snelle en gezonde maaltijd met venkel, courgette en scampi.
Tagged With: beginner, chili, chilipeper, courgette, couscous, gezond, groentebouillon, kindvriendelijk, makkelijk, parelcouscous, pasta, peterselie, pikant, pittig, scampi, veel groentes, veel groentjes, venkel, vis, zee, zomer, zomers, zon, zongedroogde tomaatjes, zonnig
Mosselen met chorizo en cider

Liefhebbers van mosselen: opgelet! Dit makkelijke recept geeft een verrassende twist aan deze heuse delicatesse uit de lage landen! Enkele stukjes chorizo en wat chili zorgen voor een pittig accent, wat perfect gebalanceerd wordt met een fris, smeuïg sausje op basis van cider en room.
Tagged With: appelcider, chili, chilipeper, chorizo, cider, droge cider, fusion, Ierland, Iers, knoflook, kruidig, look, met brood, mosselen, noordzee, peterselie, pikant, pittig, room, sjalot, smaakvol, snel klaar, surf and turf, surf en turf, Varken, varkensvlees, vis, worst, zee
Piripiri kip met rijst en koolsla

Wie alle windstreken wil laten waaien door de keuken en houdt van pittige, erg smaakvolle gerechten zal van dit recept houden. Malse stukjes kip met Piripiri-saus (swahili voor chilipeper) worden immers heerlijk gecombineerde met een zogenaamde 'dirty rice', een rijstschotel uit de Creoolse keuken propvol smaakmakers en kruiden. Een frisse koolsla om de pittige smaken te compenseren maakt dit alledaagse festijn helemaal af.
Tagged With: afrika, amerika, bruine rijst, chili, chilipeper, chilipoeder, coleslaw, creools, dirty rice, feestelijk, fusion, gebakken rijst, gerookt, gevarieerd, Griekse yoghurt, kip, kippenbouillon, kippenbouten, kippenbovenbouten, knoflook, komijn, kool, koolsla, kruiden, kruidig, look, mayonaise, oregano, paprika, paprikapoeder, peri peri, peterselie, pikant, piripiri, pittig, puntpaprika, rijkelijk, rijst, royaal, saffraan, smokey, tomaat, tomaten, tomatenpasta, tomatenpuree, variatie, voor elke dag, wereldkeuken, witte kool, witte wijnazijn, wortel
Babi tempra

Dit makkelijke en snelle recept is losjes gebaseerd op een typische, Chinese bereiding: reepjes varkensvlees die gewokt worden met ui, sojasaus en suiker. Perfect als alledaags gerecht dat voor flink wat variatie in je weekmenu kan zorgen.
Tagged With: chili, chilipeper, China, Chinees, knoflook, limoen, limoensap, makkelijk, noedels, Oosters, Orientaals, rijst, sesamolie, snel klaar, sojasaus, spiering, suiker, ui, Varken, varkensvlees, vlug, voor elke dag, wok, wokken
Linguine met scampi, garnalen en kerstomatensaus

Wie houdt van een elegante pasta met het allerbeste uit de zee: deze linguine met scampi, garnalen en een verfijnd sausje van kerstomaten en witte wijn zal je doen watertanden. Met een minimum aan moeite én ingrediënten zet je deze luxueuze pasta zo op tafel.
Tagged With: balsamico, basilicum, België, Belgisch, chili, chilipeper, garnalen, grijze garnalen, italiaans, Italië, kappertjes, kerstomaatjes, kerstomaten, kerstomatensaus, knoflook, linguine, luxe, noordzee, olijfolie, oregano, pasta, peterselie, romantisch, scampi, snel klaar, valentijn, voor elke dag, weinig werk, witte wijn, zee
Rundsvlees met gebakken champignons en rijst (Jeroen Meus)

Voor dit recept liet Jeroen Meus zich inspireren door de Japanse keuken. Eenvoudige maar volle smaken zorgen voor een alledaagse hap die lekker varieert: gebakken runderreepjes op teriyaki-wijze met champignons en rijst. Snel en lekker koken!
Tagged With: alledaags, Aziatisch, Azië, champignons, chili, chilipeper, dagelijkse kost, gebakken rijst, gember, japan, Japans, Jeroen Meus, knoflook, lente-ui, mirin, Oosters, oosterse keuken, Orientaals, rijst, rund, runderreepjes, rundsvlees, sake, shiitake, soja, sojasaus, teriyaki, voor elke dag, wok, wokken
Mexicaanse rijst met kippenhaasjes

Wie ooit de kans kreeg om een authentieke Mexicaanse rijstschotel te proeven, weet dat het een uitzonderlijke combinatie van uitgesproken kruiden en zachte rijst is die onweerstaanbaar lekker is. Ontdek in dit recept een eenvoudige variant, gecombineerd met lekkere kippenhaasjes.
Tagged With: avocado, cheddar, chili, chilipeper, gegratineerde kaas, geraspte kaas, gratin, kaas, kip, kippenhaasjes, komijn, koriander, kruidig, maïs, Mexicaans, Mexicaanse, Mexico, oregano, origineel, paprika, pikant, pittig, puntpaprika, rijst, tiomatenblokjes, tomaat, wereldkeuken
Spaghetti al ragù

Ragù is een Italiaanse stoofsaus waar je talloze ingrediënten voor kan gebruiken. Het échte geheim? Tijd! In dit recept leer je een heel klassieke ragù maken op basis van spek en gehakt. Het lijkt op een bolognese-saus (wat ook een ragù is), al ligt de focus in dit recept sterker op tomaten, rode wijn en kruiden.
Tagged With: chili, chilipeper, comfort food, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, gemengd gehakt, inkoken, italiaans, Italiaanse saus, Italië, kindvriendelijk, laurier, linguine, mediterraans, oregano, pancetta, parmezaanse kaas, pasta, ragu, rode wijn, rundsvlees, san marzano, saus, slow cooking, spaghetti, tagliatelle, tomatensaus, traag gegaard, varkensvlees, wijn, zonnig, zuiders