Pasta putanesca is een beroemde klassieker uit Italië. De zilte, ietwat pikante saus op basis van knoflook, ansjovis en chili is zo eenvoudig en toch ontzettend smaakvol. In dit recept voegen we er als extra een mals stukje kabeljauw aan toe. Een eenvoudige maar lekkere en heel doeltreffende aanvulling.
Pasta putanesca is een beroemde klassieker uit Italië. De zilte, ietwat pikante saus op basis van knoflook, ansjovis en chili is zo eenvoudig en toch ontzettend smaakvol. In dit recept voegen we er als extra een mals stukje kabeljauw aan toe. Een eenvoudige maar lekkere en heel doeltreffende aanvulling.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
15minuten |
Ingredients
- 500 gram kabeljauw
- 400 gram linguine of spaghetti
- 1 chilipepertje
- 3 tenen knoflook
- 40 gram ansjovis (blik)
- 6 San Marzano tomaten
- 1 scheut witte wijn
- 50 gram kappertjes
- 100 gram zwarte olijven
- 1 handvol kerstomaatjes
- oregano gedroogd
- enkele takjes basilicum
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Verhit een scheutje olijfolie in een ruime, hoge pan. Snipper het chilipepertje fijn en de knoflook in plakjes. Laat even fruiten in de hete olie (zonder aanbakken!).
- Hak de ansjovis fijn en voeg samen met wat olie uit het blik toe aan de pan. Laat wegsmelten op een matig vuur.
- Versnijd de tomaten in blokjes en voeg samen met een scheut witte wijn toe aan de pan. Laat inkoken.
- Verdeel ondertussen de kabeljauw in porties per persoon. Wrijf in met olijfolie, kruid met peper en zout.
- Schik de stukken vis in een ovenschaal en laat 10 à 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven (180°).
- Breng daarnaast de pasta aan de kook in een ruime portie gezouten water. Laat garen volgens de instructies op de verpakking.
- Halveer de kerstomaten en voeg samen met de uitgelekte kappertjes en olijven toe aan de pan. Laat nog even doorkoken. Breng op smaak met oregano, peper en zout.
- Giet de gegaarde pasta af en meng meteen door de saus. Is de saus te dik? Voeg dan wat kookvocht van de pasta toe.
- Snipper enkele basilicumblaadjes fijn en roer door de pasta.
- Serveer de pasta in diepe borden met daarboven een mals stukje gebakken vis, afgewerkt met nog wat basilicum. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind