Recepten - witte asperges

Asperges in witte saus

Asperges in witte saus
De ultieme Belgische klassieker uit grootmoeders keuken tijdens de lente-maanden? Asperges in witte saus, natuurlijk! Dit op-en-top Belgische bijgerecht schitterend in smaak en smeuïgheid. Ontdek in dit basisrecept hoe jij de perfecte asperges in een al even perfecte bechamelsaus kan klaarmaken.

Asperges met Sint-Jakobsvruchten en mousselinesaus

Asperges met Sint-Jakobsvruchten en mousselinesaus
Asperges kan je gerust beschouwen als een echte delicatesse. Hun verfijnde en karakteristieke smaak heeft dan ook weinig nodig. Een eenvoudige mousseline, wat verse kruiden, enkele garnaaltjes geschroeide Sint-Jakobsnoten maken er meteen een fantastisch lekker (voor)gerecht van. Perfect om een feestelijke gelegenheid tijdens de lente culinair in te zetten.

Quiche met asperges en gerookte zalm (Jeroen Meus)

Quiche met asperges en gerookte zalm (Jeroen Meus)
Quiche is voor heel wat thuiskoks een favoriete keuze. De hartige taart vraagt niet veel werk, is natuurlijk lekker en je kan er uitgebreid mee variëren. Geen wonder dat ook tv-kok Jeroen Meus al eens een versie prepareert in zijn programma 'Dagelijkse kost'. Deze heerlijke quiche proeft helemaal naar de lente.

Waterzooi met parelhoen, asperges en erwtjes (Sofie Dumont)

Waterzooi met parelhoen, asperges en erwtjes (Sofie Dumont)
Een klassieke waterzooi is met recht en rede een populair gerecht. Je kan er alle kanten mee uit en het resultaat is bijna altijd geslaagd. Deze variant van Sofie Dumont is verrassend lekker en origineel. De malse asperges en zachte parelhoen zullen je gasten doen smullen.