Recept - Asperges in witte saus

Asperges in witte saus
Recept Afdrukken
De ultieme Belgische klassieker uit grootmoeders keuken tijdens de lente-maanden? Asperges in witte saus, natuurlijk! Dit op-en-top Belgische bijgerecht schitterend in smaak en smeuïgheid. Ontdek in dit basisrecept hoe jij de perfecte asperges in een al even perfecte bechamelsaus kan klaarmaken.
Asperges in witte saus
Recept Afdrukken
De ultieme Belgische klassieker uit grootmoeders keuken tijdens de lente-maanden? Asperges in witte saus, natuurlijk! Dit op-en-top Belgische bijgerecht schitterend in smaak en smeuïgheid. Ontdek in dit basisrecept hoe jij de perfecte asperges in een al even perfecte bechamelsaus kan klaarmaken.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 10minuten 15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Schil de asperges zorgvuldig en breek of snijd de harde onderkanten af.
  2. Versnijd de asperges in hapklare stukjes (2 à 3 centimeter) en doe ze in een ruime kookpot.
  3. Vul de kookpot met voldoende water en voeg een royale snuif zout toe. Breng de asperges aan de kook.
  4. Haal van zodra het water kookt de pot van het vuur en laat de asperges nog enkele minuten rusten met het deksel er op.
  5. Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Roer van het vuur de bloem erdoor tot een roux.
  6. Laat de roux nog even warmen op een zacht vuur zodat de bloemsmaak verdwijnt, roer er dan stelselmatig de melk onder met een garde. Roer goed om klonters te vermijden.
  7. Laat de bechamelsaus nog even pruttelen en voeg een beetje kookvocht van de asperges toe om de saus wat losser te maken en meer smaak te garanderen.
  8. Werk de saus af met voldoende zout, peper en nootmuskaat. Roer er dan de gekookte asperges onder en werk eventueel af met een beetje peterselie. Lekker bij rood vlees (rund, lam,...) en gebakken primeuraardappeltjes. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*