Rode Chilipeper | Rode Chilipeper |

 

Recepten - rode chilipeper

Vis in tomatensaus (Jamie Oliver)

Vis in tomatensaus (Jamie Oliver)
Jamie Oliver mag dan wel een Britse chef zijn, hij is dol op de mediterrane keuken en weet precies hoe je met een handvol zuiderse ingrediënten een buitengewoon smaakvol gerecht op tafel tovert. Zo combineert hij in dit magere, low-carb recept een fijn stukje vis met een eenvoudige tomatensaus én is al het werk voor de oven.

Babi tempra

Babi tempra
Dit makkelijke en snelle recept is losjes gebaseerd op een typische, Chinese bereiding: reepjes varkensvlees die gewokt worden met ui, sojasaus en suiker. Perfect als alledaags gerecht dat voor flink wat variatie in je weekmenu kan zorgen.

Noedelssalade met kip (Jamie Oliver)

Noedelssalade met kip (Jamie Oliver)
Wie niet bang is van een exotisch avontuur in de keuken, zal deze noedelssalade van Jamie Oliver zeker en vast waarderen! Zoals je mag verwachten van Aziatische gerechten bevat het gerecht een lekkere waaier aan contrasten: van smeuïge kip, tot gegrilde ananas, verse kruiden en chili.

Mexicaanse rijst met kippenhaasjes

Mexicaanse rijst met kippenhaasjes
Wie ooit de kans kreeg om een authentieke Mexicaanse rijstschotel te proeven, weet dat het een uitzonderlijke combinatie van uitgesproken kruiden en zachte rijst is die onweerstaanbaar lekker is. Ontdek in dit recept een eenvoudige variant, gecombineerd met lekkere kippenhaasjes.

Varkenshaasje met ratatouille en rozemarijnpatatjes

Varkenshaasje met ratatouille en rozemarijnpatatjes
Een malse varkenshaas is met recht en rede een favoriet stukje vlees van bij ons. De zachte smaak en sappige textuur past bij talloze ingrediënten en kookstijlen. Dit recept kiest resoluut voor de mediterraanse aanpak met een kruidige ratatouille en krokant gebakken rozemarijnpatatjes. Heerlijk alledaags en toch feestelijk smullen!

Spaghetti al ragù

Spaghetti al ragù
Ragù is een Italiaanse stoofsaus waar je talloze ingrediënten voor kan gebruiken. Het échte geheim? Tijd! In dit recept leer je een heel klassieke ragù maken op basis van spek en gehakt. Het lijkt op een bolognese-saus (wat ook een ragù is), al ligt de focus in dit recept sterker op tomaten, rode wijn en kruiden.

Mediterraanse maaltijdsoep

Mediterraanse maaltijdsoep
Een stevige maaltijdsoep kan erg smaken. Het is een lekkere, volwaardige en toch gezonde maaltijd waar je bovendien weinig werk aan hebt. Het hoeft daarnaast geen typische winterse keuze te zijn, integendeel! Ontdek in dit recept een fantastische zuiderse, zonnige maaltijdsoep die je zo naar de oevers van de Middellandse Zee brengt! Bovendien maak je dit gerecht voornamelijk klaar met bewaaringrediënten, perfect om op elk mogelijk moment te maken!

Skreifilet met pittige uienkorst

Skreifilet met pittige uienkorst
Skrei is extra smaakvolle kabeljauw die rond Valentijn in seizoen is. Daarom wordt het vaak als 'lovefish' verkocht. Fijn aan deze stevige, witte vissoort is dat ze heel smaakvol is en daardoor weinig nodig heeft. Dit recept toont je bijvoorbeeld hoe een eenvoudig uienkorstje met wat pit voor een verrassend simpel resultaat kan zorgen!

Pasta met geroosterde aubergine en tahini (Ottolengi)

Pasta met geroosterde aubergine en tahini (Ottolengi)
Wie houdt van een vegetarisch gerecht dat barstensvol smaak zit, moet deze rokerige pasta van Yotam Ottolenghi een keer proberen. Door de aubergines te roosteren creëer je een explosie aan smaken die zich fantastisch laat combineren met tahini. Het resultaat is een eenvoudige maar verfijnde pasta die zomer en zon uitstraalt.

Linguine met scampi, venkel en kerstomaat (Jeroen Meus)

Linguine met scampi, venkel en kerstomaat (Jeroen Meus)
Jeroen omschrijft dit smakelijke pastarecept als heel gewoon en toch een beetje feestelijk. De combinatie van scampi, venkel, kerstomaatjes en chili is immers een 'match made in heaven' waar je helemaal dol op zal zijn!

Volkoren pasta met zalm, citroengras, koriander en pancetta (Sofie Dumont)

Volkoren pasta met zalm, citroengras, koriander en pancetta (Sofie Dumont)
Voor een gezond gerecht dat talloze smaken bevat en smaakt als pure comfort food moet je dit recept van Sofie Dumont geprobeerd hebben. De zalmfilets laten zich prima combineren met knapperige stukjes pancetta en talloze oosterse smaken zoals citroengras, kokos en koriander. Een verrassend recept, in alle opzichten!

Salade met kip en avocadodressing (Sofie Dumont)

Salade met kip en avocadodressing (Sofie Dumont)
Een frisse salade is een uitstekende keuze om licht en gezond te lunchen. Zeker op warme dagen kan zo'n knapperige salade smaken. Sofie Dumont voegt er in dit recept kruidige kippenreepjes en een verrassend lekkere avocadodressing.

Pasta caponata

Pasta caponata
Caponata mag je gerust als het nationale gerecht van Sicilië beschouwen. Deze salade/dikke saus van gekookte groentjes, met een hoofdrol voor aubergine, is er enorm populair. Er bestaan flink wat varianten, van uiterst eenvoudig tot behoorlijk uitgebreid. In dit recept kiezen we voor een eenvoudige, maar typische en smaakvolle, basisbereiding die heerlijk combineert met pasta.

Halloumiburgers met courgette (Gordon Ramsay)

Halloumiburgers met courgette (Gordon Ramsay)
Ondertussen heeft halloumi, de Cypriotische kaas die je kan grillen, een plaatsje veroverd in heel wat huishoudens en restaurants. Het is een vlotte vleesvervanger die in een handomdraai gegrild is. Gordon Ramsay toont echter in dit verrassende recept dat je er heel wat meer mee kan. Door de halloumi te raspen en te mengen met courgette en andere fijne smaakmakers, maakt de Britse chef er heerlijke burgers van. De pittige chili-dressing maakt het vegetarische festijn compleet.

Orzo met kerstomatensaus

Orzo met kerstomatensaus
Orzo is een leuk ingrediënt om meer variatie aan te brengen in je gerechten. Deze Griekse pasta lijkt eerder op rijst qua vorm en kan heel wat kookvocht absorberen. Hierdoor wordt de pasta extra zacht en smaakvol. Of je nu een eenvoudige vegetarische pasta zoekt of een lekker bijgerecht, deze kruidige pasta is wat je zoekt.