Kippenkruiden | Kippenkruiden |

 

Recepten - kippenkruiden

Oosterse salade met kip en rode kool

Oosterse salade met kip en rode kool
In Europa kennen we rode kool vooral als winters gerecht dat we lekker lang stoven met appel en zoete smaakmakers. Ontzettend lekker, maar het kan ook anders! Ontdek in dit recept een knapperige en pittige salade van (rauwe) rode kool met oosterse invloeden en malse stukjes kip.

Kipspiesjes met Provençaalse groentjes

Kipspiesjes met Provençaalse groentjes
Kip en rijst vormen een perfect duo waar je elke dag iets leuks van kan maken. Van oosters tot Europees, het smaakt altijd weer. Deze keer kiezen we voor de Zuid-Franse aanpak van talloze groentjes je kan herkennen van een Provençaalse saus of ratatouille. Lekker gezond, zeker in combinatie met de kruidige kipspiesjes.

Krokante kipreepjes met Mexicaanse rijst

Krokante kipreepjes met Mexicaanse rijst
Geen betere combo dan kip en rijst. Hoe je die twee combineert kan op talloze manieren, op z'n Mexicaans bijvoorbeeld! Leer in dit recept hoe je zonder moeite een alledaagse portie comfort food op tafel zet die toch voedzaam en vers is!

Waterzooi met kipballetjes

Waterzooi met kipballetjes
Waterzooi is een onweerstaanbare klassieker die misschien een beetje in de vergetelheid is geraakt. Het wordt vaak aangeboden als typisch gerecht in restaurants, zeker in en rond Gent, maar het komt lang niet genoeg in tafel in huishoudens. Zonde, want het is eerlijke, makkelijke en gevarieerde kost. Last om de kleinste eters enthousiast te maken? Probeer dan deze variant met kippengehaktballetjes!

Romeinse kip met geroosterde aardappelen (Jeroen Meus)

Romeinse kip met geroosterde aardappelen (Jeroen Meus)
Jeroen Meus haalde voor deze snelle stoofpot inspiratie in de eeuwige stad. Hij serveert malse stukken kip in een rijke tomatensaus met paprika en rauwe ham, aangevuld met knapperige aardappelschijfjes en een kruidenslaatje.

Kippenbouten met dragonsaus en kroketten (Jeroen Meus)

Kippenbouten met dragonsaus en kroketten (Jeroen Meus)
Er bestaan talloze combinaties in de keuken die het elke keer weer uitstekend doen. Kip met dragon is daar een prima, maar een beetje vergeten voorbeeld van. Dat zet Jeroen Meus graag recht met dit toffe recept voor fijnproevers dat zowel op een feestelijk als een alledaags moment past.

Herfstcouscous met kippenbouten

Herfstcouscous met kippenbouten
Met dit recept kan je alle saaie clichés over typische herfstgerechten definitief naar de vuilbak verwijzen. Dit gerecht combineert typische herfstsmaken (aardpeer, wortel, veenbessen,...) met zuiderse accenten (couscous, ras-el-hanout,...) tot een rijk en verrassend gerecht. De knapperige kippenboutjes maken het festijn compleet, al kan je ze gerust achterwege laten indien je liever vegetarisch kookt.

Kip uit de oven met geroosterde groenten (Colruyt)

Kip uit de oven met geroosterde groenten (Colruyt)
Recepten die het werk overlaten aan de oven zijn altijd een succes. Zomer of winter, niets zo leuk als en gemakkelijk! Vooral kip is een dankbaar ingrediënt om op deze manier klaar te maken. Aangevuld met een rijke verzameling groentjes en krielpatatjes wordt dat een erg gevarieerd, kleurrijk gerecht waar je iedereen mee kan plezieren.

Ovenschotel met kip, venkel en parelcouscous (Jeroen Meus)

Ovenschotel met kip, venkel en parelcouscous (Jeroen Meus)
Parelcouscous is een tof ingrediënt om wat meer variatie op tafel te toveren. De fijne structuur doet eerder denken aan pasta en het past bij een veelheid aan ingrediënten. Jeroen Meus kiest in dit rijke gerecht voor malse kip, verschillende groentjes, Noord-Afrikaanse accenten en een verfijnde kruidencoulis. Perfect voor een grotere groep. Om duimen en vingers af te likken!

Kip met appelmoes en frietjes

Kip met appelmoes en frietjes
Voor een echte klassieker die bij jong en oud geliefd is moet je niet ver zoeken. Een doodsimpele maar overheerlijke gebraden kip, zelfgemaakte knapperige frietjes en al even zelfgemaakte appelmoes - klinkt heerlijk toch?

Spaghetti met kippengehakt (Jeroen Meus)

Spaghetti met kippengehakt (Jeroen Meus)
Wanneer je een grote groep van eten moet voorzien, is het verstandig om je gerecht eenvoudig te houden. Zeker wanneer er ook kinderen bij zijn. Daarom bedacht Jeroen Meus dit fijne gerecht: spaghetti met kippengehakt. Perfect voor een grote bende van alle leeftijden die gewoon lekker wil eten.

Oosterse curry met kip en bloemkool (Colruyt)

Oosterse curry met kip en bloemkool (Colruyt)
Hoewel 'dé oosterse keuken' een heel algemene term is, betreft het voor ons - Europeanen - voornamelijk smakelijke recepten en ingrediënten propvol smaak. Dit recept van Colruyt combineert verschillende invloeden om tot een ongelooflijk lekker gerechtje te komen.

Mexicaans rijstschoteltje met kip

Mexicaans rijstschoteltje met kip
Een eenvoudig rijstschoteltje kan op drukke dagen een echte life-saver zijn. Het vraagt niet gek veel moeite en je kan er alle kanten mee uit. Zelfs pittige Mexicaanse invloeden zijn perfect mogelijk! Dit recept is een aanrader voor liefhebbers van flink wat groentjes!

Couscous met kip en groenteweelde

Couscous met kip en groenteweelde
Een lekkere couscous kan iedereen bekoren, met deze erg typische deegbolletjes kan je immers geweldig variëren. Het uitzonderlijke absorptievermogen zorgt elke keer weer voor een bijzonder smaakvol gerecht. Dit recept combineert gekende smaken uit Noord-Afrika met verschillende verfijnde invloeden uit allerlei windstreken. Het resultaat zal jong en oud zeker en vast bevallen.

Kalkoengyros met groenterijst (Jeroen Meus)

Kalkoengyros met groenterijst (Jeroen Meus)
Dit leuke recept van Jeroen Meus is ideaal om enkele smakelijke Griekse invloeden door je keuken te laten waaien! Met lekker gemarineerde kalkoengyros, een fijne groenterijst en een knapperige ijsbergsalade met Griekse yoghurt zal je heel wat gasten, van jong tot oud, verrassen.