Recepten - chilipoeder
Gemarineerde kippenbouten
Kippenbouten zijn makkelijk klaargemaakt, niet duur en toch erg lekker. Ontdek in dit recept een heerlijke marinade die bij talloze bijgerechten past. Bovendien kan je bijna al het werk aan de oven laten.
Tags: basisrecept, beginner, chili, curry, gevogelte, kerrie, kip, kippenbillen, kippenbouten, kruiden, kruidig, kurkuma, marinade, marineren, oven, ovengebakken, paprika, peper, zout
Piripiri kip met rijst en koolsla
Wie alle windstreken wil laten waaien door de keuken en houdt van pittige, erg smaakvolle gerechten zal van dit recept houden. Malse stukjes kip met Piripiri-saus (swahili voor chilipeper) worden immers heerlijk gecombineerde met een zogenaamde 'dirty rice', een rijstschotel uit de Creoolse keuken propvol smaakmakers en kruiden. Een frisse koolsla om de pittige smaken te compenseren maakt dit alledaagse festijn helemaal af.
Tags: afrika, amerika, bruine rijst, chili, chilipeper, chilipoeder, coleslaw, creools, dirty rice, feestelijk, fusion, gebakken rijst, gerookt, gevarieerd, Griekse yoghurt, kip, kippenbouillon, kippenbouten, kippenbovenbouten, knoflook, komijn, kool, koolsla, kruiden, kruidig, look, mayonaise, oregano, paprika, paprikapoeder, peri peri, peterselie, pikant, piripiri, pittig, puntpaprika, rijkelijk, rijst, royaal, saffraan, smokey, tomaat, tomaten, tomatenpasta, tomatenpuree, variatie, voor elke dag, wereldkeuken, witte kool, witte wijnazijn, wortel
Pasta met knolseldersaus en gehakt
Knolselder is een typisch ingrediënt in winterse gerechten. Stoofpotjes, soepen, bij wild,... Nochtans is de typische groente van bij ons veelzijdiger dan je denkt. Ontdek ik dit gerecht een verrassende pastabereiding met gehakt, heel wat groentjes en bovenal een saus op basis van kaas en knolselder!
Tags: België, Belgisch, comfort food, courgette, emmental, Emmentaler, erwtjes, gehakt, gemalen kaas, gemengd gehakt, gevarieerd, gezonde variant, gezonder, groentesaus, Gruyère, kindvriendelijk, knoflook, knolselder, laurier, look, melk, Nederland, Nederlands, oregano, origineel, pasta, peterselie, rucola, rund, rundsvlees, selder, selderie, selderij, ui, Varken, varkensvlees, veel variatie, verrassend, witte wijn
Zalmfilets met mangosaus
Door toevoeging van een exotisch ingrediënt kan je een bekend verhaal, zoals een malse ovengebakken zalmfilet, naar een heel ander niveau tillen. Met dat idee voorop bereiden we in dit verrassend recept een mangosausje dat er heerlijk bij past. Lekker met gestoomde groentjes.
Tags: Aziatisch, chili, exotisch, exotisch fruit, gember, gestoomde groenten, gestoomde groentjes, gezond, kaneel, knoflook, kruidig, limoen, look, low carb, mager, mango, mangosaus, marinade, marineren, mirin, noedels, Oosters, oosters accent, oosterse toets, origineel, oven, ovengebakken, rijst, rijstazijn, sesam, sesamzaad, sesamzaadjes, smaakvol, soja, sojasaus, speciaal, verrassend, vis, zalm, zalmfilet
Mediterraanse linguine met kabeljauw
Een flink bord pasta smaakt altijd. Je kan er bovendien alle kanten mee uit. Zo wordt in dit recept linguine lekker gecombineerd met een mediterraans sausje en malse blokjes kabeljauw. Perfect om snel een gezond gerecht op tafel te zetten.
Chili van zwarte bonen
Voor een hartverwarmende portie veggie-food is dit recept met zwarte bonen, zoete aardappel en pittige smaakmakers de ideale keuze. Snel klaar, lekker gezond en perfect om in grote porties klaar te maken.
Tags: barbecuesaus, bbq-saus, chili, chili sin carne, chilipeper, chipotle, dagen zonder vlees, geen vlees, gerookt, gestoofd, grote porties, invriezen, knoflook, komijn, koriander, kruiden, kruidig, limoen, look, Mexicaans, Mexico, oregano, pikant, pittig, smaakvol, snel klaar, stoofpotje, stoven, tomaten, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, wereldkeuken, zoete aardappel
Balletjes in tomatensaus (Peter Goossens)
In de absolute top-tien van vaderlandse klassiekers staat het gerecht 'balletjes in tomatensaus' zonder enige discussie hoog genoteerd. Dit eenvoudige gerecht smaakt altijd en is niet moeilijk om klaar te maken. Als je echter net wat meer tijd hebt en zin hebt in perfectie is dit de versie van sterrenchef Peter Goossens.
Tags: alle seizoenen, ballen, balletjes, basilicum, België, boerenkost, classic, dragon, eieren, feestelijk, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, gemengd gehakt, gewoon, grootmoeders keuken, Hof van Cleve, kalfsgehakt, klassieker, kroketten, kruiden, kruidig, madeira, mosterd, past altijd, peter goossens, peterselie, puree, tomaten, tomatensaus, typisch, typisch belgisch, varkensgehakt, vlaams, Vlaanderen, zondag, zondagse kost
Cappelletti in tomatensaus
Wanneer het eten snel op tafel getoverd moet worden, is Cappelletti een leuk idee. Deze gevulde pasta's hebben niet veel meer dan een sausje nodig om een volwaardige maaltijd te vormen. Italiaanse comfort food van de bovenste plank!
Kippengyros
Gyros is een Griekse gerecht dat afgeleid is van het Turkse Döner Kebab: kruidige reepjes vlees die hoofdzakelijk tussen een broodje worden gegeten als snelle hap. Tegenwoordig kennen we gyros als een veelzijdig en makkelijk vleesgerecht: lekker met rijst, pasta, groentjes,... Het is bovendien helemaal niet moeilijk om zelf een lekkere gyros klaar te maken. Dit handige basisrecept leert je een fijne kippengyros maken. Heerlijk voor jong en oud.
Tags: chili, gemarineerd, Griekenland, grieks, gyros, kip, kipfilet, kippenblokjes, kippenreepjes, knoflook, komijn, kruidig, marinade, mediterraans, olie, oregano, paprika, pasta, rijst, rode ui, smaakvol, tabasco, Turkije, Turks, ui
Penne met kippengehakt
Voor een lekkere pastabereiding hoef je niet uitzonderlijk origineel te zijn. De ultieme basis uit de Italiaanse keuken waar je altijd op kan rekenen: tomatensaus! In dit recept gaan we aan de slag met kippengehakt, fijne kruiden en een resem groentjes. Een heel fijn en smaakvol resultaat gegarandeerd, voor jong en oud!
Tags: chili, courgette, gegratineerd, gehakt, gerookte paprika, gratineren, italiaans, Italië, kip, kippengehakt, knoflook, komijn, kruiden, kruidentuiltje, kruidig, mediterraans, mozzarella, oregano, paprika, pasta, pastasaus, penne, Provençaalse kruiden, tomaten, tomatensaus, tuinkruiden, vlees, volkoren, volkoren pasta, volkoren penne, wortel, zwarte olijven
Duitse curryworst
Wat voor een groot deel van de Belgen een curryworst is, is in Duitsland iets heel anders. Meer zelfs, de Duitse curryworst is de enige echte: een versneden worst met een pittige tomatensaus afgewerkt met curry. Deze populaire snack kan je gerust beschouwen als het nationale gerecht van onze oosterburen. Met dit recept kan ook jij genieten van deze Duitse guilty pleasure!
Tags: azijn, balsamico, balsamicoazijn, bockwurst, braadworst, comfort food, curryketchup, currysaus, curryworst, Duits, Duitsland, fast food, frieten, frietjes, guilty pleasure, kerry, ketchup, kruidig, pittig, snack, snelle hap, sojasaus, tomatensaus, worst
Japanse zalmtartaar
Een geslaagde amuse blinkt uit in eenvoud én smaak. Dit originele en toch buitengewoon eenvoudige recept slaagt met glans in die opdracht: smeuïge zalm met enkele oosterse smaakmakers die tot een hapklare tartaar wordt bereid.
Tags: amuse, Aziatisch, chili, fijngehakt, gember, gerookte zalm, hapje, japan, Japans, knoflook, lente-ui, look, Oosters, Orientaals, rauwe vis, rijstazijn, sesam, sesamolie, sesamzaad, sesamzaadjes, soja, sojasaus, tapa, tapas, tartaar, vis, voorgerecht, wereldkeuken, zalm
Kippenragout met pruimen
Als er iets is waarom je kan uitkijken naar de herfst- en wintermaanden, zijn het zonder twijfel de stoofpotjes. Heel klassiek in de Belgische keuken is een zoete toets toevoegen, denk aan stroop, chocolade, peperkoek of pruimen. Over pruimen gesproken, die passen zeker niet alleen bij konijn. Deze hartelijke ragout van kip met lekkere winterse accenten brengt het beste van zoet en zoet samen in een zalig éénpansgerecht.
Tags: aardappel, appel, België, Belgisch, Belgische keuken, Bourgondisch, Calvados, champignons, comfort food, cozy, éénpansgerecht, feestdagen, Frans, Franse keuken, gestoofd, grootmoeders keuken, herfst, herfstmaanden, kerst, kerstmis, kip, kipfilet, kippenbillen, kippenbouillon, kippenbouten, peterselie, peterseliewortel, pruimen, ragout, stoofpot, stoverij, winter, wintermaanden, zoet en zout, zondagse kost
Herfstcurry
Wie herfst zegt, zegt pompoenen! Met deze heerlijke groente kan je ongelooflijk gevarieerd koken. Van lekkere traditionele gerechten zoals pompoensoep, tot een exotische stoofpot die barst van smaak. Deze vegetarische herfstcurry is perfect om je op te warmen na een kille, regenachtige herfstdag.
Tags: Aziatisch, beginner, butternut, butternutpompoen, champignons, chili, comfort food, curry, easy, éépansgerecht, exotisch, herfst, herfstcurry, herfstgroente, herfstgroenten, herfstgroentes, kerrie, kikkererwten, kokos, kokosmelk, koriander, lente-ui, makkelijk, one pot, Oosters, origineel, paprika, pompoen, pompoenen, puntpaprika, rijst, sesam, sesamolie, vegan, veganisme, veganistisch, vegetarisch, veggie, verrassend
Kip teriyaki
Voor liefhebbers van Aziatische kookstijlen is 'teriyaki' waarschijnlijk niet nieuw. Deze Japanse kooktechniek, waarbij stukjes vlees of vis in een marinade van sojasaus worden gebakken, staat garant voor snelle, smakelijke en originele recepten. Als je het nog nooit geprobeerd hebt is dit recept wat je zocht. Heerlijk en snel klaar!
Tags: Aziatisch, Azië, japan, Japans, kip, kippenblokjes, kippenfilet, knoflook, lente-ui, look, marinade, noedels, Oosters, oosterse invloeden, oosterse toets, rijst, sesam, sesamolie, sesamzaad, sesamzaadjes, snel klaar, snel makkelijk, snelle recepten, soja, sojasaus, teriyaki, wok, wokken