Recepten - Tijd genoeg - < 60 minuten
Volkoren pasta met zalm, citroengras, koriander en pancetta (Sofie Dumont)
Voor een gezond gerecht dat talloze smaken bevat en smaakt als pure comfort food moet je dit recept van Sofie Dumont geprobeerd hebben. De zalmfilets laten zich prima combineren met knapperige stukjes pancetta en talloze oosterse smaken zoals citroengras, kokos en koriander. Een verrassend recept, in alle opzichten!
Tagged With: chili, citroengras, comfort food, courgette, fusion, gember, gezond, kippenbouillon, kokos, kokosroom, koriander, mager, Oosters, origineel, pancetta, pasta, smaakbom, smaakvol, sofie dumont, speciaal, spinazie, veel smaken, verrassend, volkoren pasta, wereldkeuken, zalm
Spaans stoofpotje met chorizo en kabeljauw
Wie al wat avontuurlijk durft te zijn in de keuken, weet dat vis en vlees prima gecombineerd kunnen worden. Dat gegeven kom je wel vaker tegen in landen met een ruime kuststrook. Zo combineren Spanjaarden de pittige smaak van hun befaamde chorizoworst graag met een mals stukje vis. Dit heerlijke stoofpotje met orzo brengt je dan ook in geen tijd naar de Spaanse costa's.
Tagged With: chorizo, éénpansgerecht, eenvoudig, fijne pasta, geroosterde paprika, kabeljauw, mediterraans, orzo, paprika, pasta, peterselie, pikant, pittig, rode paprika, smaakvol, Spaans, Spanje, stofpotje, vis, vlees en vis, weinig ingrediënten, wereldkeuken, witte vis, zomers
Romige spaghetti met kruidenkaas en zalm (Jeroen Meus)
Jeroen Meus beschouwt zichzelf als een pastaliefhebber. En hij is vast niet de enige! Deze romige pasta met zalm en prei bedacht hij als ultieme snelle hap die elke dag van het jaar smaakt.
Tagged With: bieslook, comfort food, dagelijkse kost, één, elk seizoen, gerookte zalm, Jeroen Meus, kids, kindvriendelijk, kruidenkaas, pasta, prei, preiwit, romig, spaghetti, voor elke dag, weinig ingrediënten, zalm
Scampi met paprika en roomsaus (Piet Huysentruyt)
Door enkele lekkere ingrediënten in een wok te kieperen maak je in geen tijd een lekker en gezond maal klaar. Piet Huysentruyt kan dat beamen. In dit wokrecept met scampi en paprika van zijn hand, is de hoofdrol weggelegd voor een lekker roomsausje.
Tagged With: aardappel, basilicum, geen werk, gele paprika, ketchup, paprika, pasta, Piet Huysentruyt, rijst, rode paprika, romig, room, roomsausje, scampi, snel klaar, tomaten, tomatenkruiden, verrassend, vlug koken, weinig moeite, wereldkeuken, wok, wokgerecht, wokken, wortel
Mexicaanse kippenburger
Een fijne kippenhamburger leent zich perfect tot een Mexicaans geïnspireerd gerecht. Met guacamole, mango en cheddar ben je in no-time op een ander werelddeel en is het smullen geblazen!
Tagged With: avocado, brood, broodje, burger, cheddar, comfort food, fastfood, guacamole, hamburger, ijsbergsla, kant-en-klaar, keizerbroodje, kids, kinderfeestje, kindvriendelijk, kip, kippengehakt, kippenvlees, koriander, mango, Mexicaans, Mexico, pistolet, rode ui, snel klaar, vlug
Tomaten-gehaktbrood
Met dit recept kan je heel wat tafelgenoten aangenaam verrassen. Iedereen kent een klassiek gehaktbroodje, dat je er een verfijnde tomatenvariant van kan maken is dan weer minder bekend. Gecombineerd met een tomaten-groentesausje en pasta, maak je zo een origineel Italiaans festijn!
Tagged With: basilicum, beginner, budget, budgetvriendelijk, comfort food, eenvoudig, gehakt, gehaktbrood, gehaktbroodje, gemakkelijk, gemengd gehakt, Italiaanse kruiden, kalfsgehakt, kidsproof, kindvriendelijk, knoflook, kruiden, kruidig, niet moeilijk, oregano, origineel, pasta, rundsgehakt, san marzano, sjalot, tomaten, tomatenconcentraat, tomatenpuree, tomatensaus, variant, varkensgehakt, verrassend
Gelakte eend met mango en witloof (Colruyt)
Zin in meer variatie op het weekmenu? Probeer dan eens een recept dat werkt met smaken uit de andere kant van de wereld. Colruyt kiest bijvoorbeeld voor een smakelijk gerecht met gelakte eend en gebakken mango met witloof. Verrassend lekker!
Tagged With: Aziatisch, Azië, bulgur, Colruyt, eend, exotisch, gelakte eend, gember, granaatappel, kippenbouillon, knoflook, limoen, mango, oestersaus, Oosters, Orientaals, origineel, sojasaus, variatie, variëren, verrassend, wereldkeuken, witloof
Risotto met zalm en broccoli
Wie houdt van zuivere basisrecepten, zal smullen van deze risotto. Geen eindeloze lijst met ingrediënten, wel een correcte risotto volgens de regels van de kunst met een mals stukje zalm en knapperige broccoliroosjes.
Tagged With: arborio, basis, basisbereiding, basisrecept, beginner, boter, bouillon, broccoli, geraspte kaas, italiaans, Italië, klassiek, klassieker, olijfolie, oven, ovengebakken vis, parmezaan, parmezaanse kaas, rijst, risotto, sjalot, smeuïg, vis, visfilet, weinig ingrediënten, witte wijn, zalm, zalmhaas, zlamfilet
Provençaalse mosselen met ovenfrietjes (Sandra Bekkari)
Leve het mosselseizoen! Deze plaatselijke lekkernij is buitengewoon lekker wanneer ze naturel worden klaargemaakt, maar omdat variëren én een extra portie groentjes nooit kwaad kan, presenteert Sandra Bekkari in dit recept haar variant met een Provençaal sausje, zelfgemaakte frietjes én homemade mayonaise.
Tagged With: basilicum, Bourgondisch, courgette, droge witte wijn, ei, feestelijk, Frankrijk, Frans, frieten, frietjes, gezonde variant, homemade, krielaardappelen, krieltjes, kruidig, look, mayo, mayonaise, mosselen, mosterd, op Provençaalse wijze, paprika, Provençaalse kruiden, Provencaalse saus, rozemarijn, Sandra Bekkari, schelpdieren, sjalot, tijm, tomatenblokjes, veel groentjes, vis, weekdieren, zelfgemaakt
Knolseldersoep met balletjes
Wie houdt er niet van soep? Het is niet moeilijk om klaar te maken, smaakt altijd en is heerlijk gezond. In dit recept bereiden we een klassieker uit groormoeders keuken die vooral tijdens de herfst- en wintermaanden geschikt is: knolselder soep met zelfgemaakte gehaktballetjes!
Tagged With: aardappel, alledaags, balletjes, boerenkost, gehaktballetjes, gemengd gehakt, gewoon, groentebouillon, grootmoeders keuken, knolselder, knolseldersoep, lunch, mosterd, peterselie, simpel, soep, ui, voorgerecht
Thaise kipcurry
De verwesterde versie van kipcurry is eerder eenvoudig: gebraden kip, rijst en een currysausje. Hoewel lekker, doet het de originele smaken weinig eer aan. Dit Thais geïnspireerde recept propvol oosterse kruiden en smaakmakers zal je daarom aangenaam verrassen.
Tagged With: anijs, Aziatisch, boontjes, citroengras, curry, fris, gember, kaneel, kerrie, kip, kip-curry, kipcurry, kipfilet, knoflook, kokos, kokosmelk, kokosroom, kruidig, kurkuma, limoen, limoensap, look, met brood, met rijst, Oosters, Orientaals, paprika, pikant, pittig, prinsessenbonen, smaakbom, smaakvol, sperziebonen, steranijs, Thailand, Thais, veel smaken, vissaus, wereldkeuken, zoete aardappel
Capellini met gehakt, paddenstoelen en minitomaten (Jeroen Meus)
Wanneer het vooruit moet gaan in de keuken is dit recept van Jeroen Meus een perfecte keuze. Niet alleen maak je deze pasra met gehakt snel klaar, je lepelt het daarnaast ongetwijfeld vlot binnen. Lekker en simpel, meer moet dat soms niet zijn.
Tagged With: budget, budgetvriendelijk, capellini, champignons, chilipeper, comfort food, Dagelijke kost, één, één pot, éénpansgerecht, gebakken gehakt, gehakt, Jeroen Meus, kerstomaatjes, kerstomaten, kindvriendelijk, look, minitomaten, oregano, paddenstoelen, pasta, rode chili, rucola, snel klaar, spaghtti, tv-kok, vlot, vlug, vrt, weinig werk
Appelmuffins
Een luchtige muffin is een heerlijk tussendoortje dat prima past bij een tasje koffie of thee. Dit luchtige gebak kan je makkelijk zelf klaarmaken. In dit basisrecept ontdek je heerlijk eenvoudige instructies om zelf appelmuffins met een snuifje kaneel te maken.
Tagged With: amerika, amerikaans, appel, appelen, appelstukjes, bakken, bakpoeder, België, Belgisch, bloem, boter, cake, cakejes, ei, eieren, feest, feestje, gebak, gebakjes, kaneel, kinderfeest, kinderfeestje, muffins, oven, room, suiker, vanillesuiker, vegetarisch, veggie, verjaardag, zout
Kabeljauwhaasje met linguine in kerrieroom (Colruyt)
Een mals stukje witte vis, zoals kabeljauw, is een vaste waarde in veel huishoudens. Het is lekker en gezond. Colruyt voegt daar een smeuïge roomsaus, boordevol groentjes, en linguine aan toe. Het resultaat is een alledaagse maar rijkelijke pasta die bovendien niet veel werk vraagt.
Tagged With: alledaags, België, Belgisch, bleekselder, champignons, Colruyt, courgette, gezond, kabeljauw, kabeljauwfilet, kabeljauwhaasje, kerrie, kerriepoeder, linguine, mager, pasta, peterselie, prei, room, roomsaus, selder, veel groentes, veel groentjes, vis, visbouillon, visfilet, witte selder, witte vis
Gevulde eieren (Nigella Lawson)
Ooit was dit eenvoudige hapje verplichte kost op allerlei feestelijkheden. Dat is misschien een beetje jammer, het blijft een lekker, feestelijk en makkelijk te bereiden recept. De Britse tv-kok Nigella Lawson vertelt je in dit recept wat haar aanpak is.
Tagged With: amerika, amerikaans, aperitief, apero, bieslook, ei, eieren, eigeel, eiwit, gevulde eieren, goedkoop, hapje, hapjes, klassiek, klassieker, mayonaise, mosterd, Nigella Lawson, paprikapoeder, pittig, retro, snack, tabasco, tussendoor, tussendoortje, vegetarisch, vintage, voorgerecht, zeezout





