Recepten - Geen maximum - < 10 euro - < 6 euro - < 4 euro
Boerenworst met preistampot (Colruyt)
Het hoeft zeker niet elke dag iets speciaals of uniek te zijn. Wel integendeel, eenvoudige boerenkost mag regelmatig op het menu omdat het gewoon lekker en lekker gewoon is. De smeuïge stamppot van prei uit dit recept van Colruyt combineert perfect met een kwaliteitsvolle braadworst.
Tagged With: aardappel, aardappelen, alledaags, boerenkost, boerenworst, braadworst, Colruyt, eenvoudig, gerookt spek, gewoon, graanmosterd, kids, kidsproof, kinderen, kindvriendelijk, mosterd, preiringen, preiwit, puree, simpel, spek, spekblokjes, spekreepjes, stamppot, stoemp, Varken, varkens, varkensvlees, varkensworst, worst, worsten
Hachis parmentier met zwarte pens en groene kool (Jeroen Meus)
De typische 'hachis parmentier' uit Frankrijk is een prima gerecht om hartverwarmend en efficiënt te koken op kille dagen. Traditioneel bestaat het gegratineerde gerecht uit een laagje gehakt rundsvlees en een laag puree, al dan niet aangevuld met een laagje groentes of kruiden. Jeroen geeft een echte wintertwist aan deze ovenschotel door voor zwarte pens en savooikool te kiezen.
Tagged With: aardappel, aardappelen, aardappelpuree, België, Belgisch, Bourgondisch, broodkruim, chapelure, dagelijkse kost, Frankrijk, Frans, gegratineerd, gehakt, gratin, groene kool, grote groep, gure dagen, hachis parmentier, hartverwarmend, herfst, Jeroen Meus, kille dagen, kindvriendelijk, kool, koud weer, origineel, oven, ovengerecht, ovenschotel, puree, savooi, savooikool, stoemp, variant, Varken, varkensvlees, verrassend, winter, winters, zwarte pens
Savooisoep
De savooikool is zonder twijfel stilaan een vergeten groente aan het worden. Dat is jammer, het is een echte, betaalbare groente van bij ons die erg voedzaam is, op talloze manieren gebruikt kan worden en lang bewaart. Je kan er bijvoorbeeld een heerlijk soepje van maken, perfect om je tijdens gure dagen lekker op te warmen.
Tagged With: aardappel, ajuin, België, Belgisch, Benelux, boerenkost, boter, bouillon, croutons, eenvoudig, gemixt, gerookt spek, groene kool, groentebouillon, grootmoeders keuken, herfst, kippenbouillon, kool, koude maanden, kruidentuiltje, laurier, lokaal, mixer, Nederland, Nederlands, opwarmen, peterselie, plaatselijk, puur, savooi, savooikool, soep, spek, spekjes, tijm, typisch, ui, van bij ons, vergeten groente, verse kruiden, vlaams, Vlaanderen, winter, winters, zuiver
Gegratineerde gehaktballen in tomatensaus
Dit Italiaans getint recept is er eentje om goed te bewaren. Het bevat immers alles waar groot en klein van zullen smullen: heerlijke gehaktballen in een kruidige tomatensaus met een gegrild korstje van mozzarella. Met pasta of brood er bij wordt dit een zalig festijn!
Tagged With: alle seizoenen, basilicum, chili, favoriet, gegartineerd, gehakt, gehaktbal, gehaktballen, gehaktballetjes, gratin, grote groep, italiaans, Italië, kalf, kids, kindvriendelijk, klassieker, knoflook, lievelingsgerecht, look, mediterraans, met kinderen, mozzarella, olijfolie, oregano, oven, ovenschool, ovenschotel, rund, sjalot, tomaat, tomatenconcentraat, tomatenpassata, tomatensaus, tomatenstukjes, Varken, voor klein en groot
Pappardelle met harissa, olijven en kappertjes (Ottolenghi)
Harissa is een fantastisch ingrediënt waar je heel veel smaak mee in een gerecht kan brengen. Deze hete rode saus uit Noord-Afrika bevat talloze smaakmakers waardoor de je gerecht een volle en rijke smaak krijgt in een handomdraai. Yotam Ottolenghi maakt er een eenvoudige pasta met tomaat, kappertjes en olijven bij. Puur genieten!
Tagged With: Griekse yoghurt, Harissa, Italië, Kalamata, kappertjes, kerstomaat, kerstomaatjes, kerstomaten, mediterraans, olijf, olijfolie, olijven, Ottolenghi, pappardelle, pasta, peterselie, pittig, rose harissa, tomaat, tomatensaus, Tunesië, ui, vegetarisch, veggie, yoghurt, Yotam Ottolenghi, zomers, zonnig, zuiders, zwarte olijven
Savooistoemp met spekjes
Tijdens de kille herfst- en wintermaanden is een simpele groentepuree altijd een veilige keuze. Het vraagt weinig werk, je kan eindeloos variëren en het is erg handig om extra groentjes in de allerkleinste eters te krijgen! Ontdek hieronder een fraai voorbeeld van authentieke boerenkost met savooi en spek.
Tagged With: aardappelen, alledaags, Belgisch, boerenkost, eenvoudig, gerookt spek, gewoon, groene kool, groentepuree, groentestoemp, grootmoeders keuken, kinderen, kinderen eten mee, kindvriendelijk, klassiek, laurier, mosterd, pickles, plaatselijk, puree, savooi, savooikool, savooipuree, savooistoemp, spek, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, stoemp, typisch, van bij ons, vlaams, Vlaamse kost
Kip met courgette, yoghurt en rode curry (Pascale Naessens)
Wie al eens eerder een recept van Pascale Naessens klaarmaakte weet dat ze de kunst verstaat om met weinig ingrediënten veel te doen. Ook dit recept is daar een uitstekend voorbeeld van: met niet meer dan kippenboutjes, courgette, yoghurt en rode curry zet je een gezonde maar erg smaakvolle maaltijd op tafel.
Tagged With: afvallen, courgette, currypasta, dieet, geen koolhydraten, geen moeite, gemarineerd, gezond, gezond recept, gezonde voeding, kip, kippenbouten, kippenboutjes, lowcarb, mager, marinade, ovenschotel, Pascale Naessens, pittig, pittig mals, rode curry, simpel, snel klaar, weinig werk, yoghurt
Bananencake
Voor wie houdt van een extra smeuïge cake is dit recept een verplichting! Niet alleen zorgt de banaan voor een relatief milde maar malse smaak, de structuur van deze cake is zo zacht dat je jezelf zal moeten bedwingen om niet meteen alles op te schrokken!
Tagged With: banaan, bananen, bananencake, bloem, boter, bruine suiker, cake, dessert, eieren, feest, feestelijk, gebak, kaneel, makkelijk, nagerecht, ontbijt, oven, ovengebakken, rijpe bananen, suiker, tussendoor, vanille, vegetarisch, veggie, verjaardag
Worst met savooikool in kaassaus (Jeroen Meus)
Voor die authentieke recepten uit grootmoeders keuken ben je aan het juiste adres bij Jeroen Meus. Hij weet als geen ander hoe je die stevige en pure gerechten moet klaarmaken. In dit recept gaat hij aan de slag met een ietwat vergeten wintergroente: savooikool. Deze gezonde groente is nochtans vol van smaak en smaakt heerlijk met een kaassausje, een flinke worst en eenvoudige gekookte patatjes.
Tagged With: aardappelen, alledaags, authentiek, boerenkost, boerenworst, dagelijkse kost, één, eenvoudig, gehakt, gekookte aardappelen, gemalen kaas, gemengd gehakt, gewoon, groene kool, grootmoeders keuken, Jeroen Meus, kaas, kaassaus, klassiek, kolen, kool, savooi, savooikool, stevig, typisch, van bij ons, vergeten groente, vergeten groentes, winter, wintergroente, winters, worst
Pasta met prei en spek
Niks mis met nu en dan een gouden klassieker op het menu te zetten. Sommige gerechten zijn immers snel klaar en lekker smaakvol. Zo is de combinatie pasta - spek - prei - room een waar dreamteam waar je regelmatig op kan terugvullen. Ontdek hieronder een eenvoudig basisrecept waar je niks verkeerd mee kan doen.
Tagged With: basis, basisrecept, beginner, comfort food, dagelijks, gerookt spek, kids, kindvriendelijk, klassiek, klassieker, pasta, peterselie, prei, preiringen, romig, room, roomsaus, snel en makkelijk, spek, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, voor elke dag, voor iedereen
Gemarineerde rode biet (Gennaro Contaldo)
De rode biet is een vergeten en ondergewaardeerde groente. Veel mensen associëren de knol met een onaangename grondsmaak, terwijl je daar makkelijk rond kan werken én er bijzonder veel gezonde voedingsstoffen inzitten. Denk ook niet alleen aan Russische boerenkost, de Italiaanse chef Gennaro Contaldo toont in dit recept dat je er net zo goed een heerlijk verfrissend bijgerechtje van kan maken met zuiderse smaakmakers.
Tagged With: bieten, bijgerecht, chili, chilipeper, Gennaro Contaldo, goedkoop, groente, groentes, ingelegd, inleggen, italiaans, Italië, knoflook, laten rusten, look, marinade, marineren, olie, olijfolie, oregano, plantaardig, rode biet, rode chili, tapa, tapas, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, verfrissend, voorgerecht, wijnazijn
Kikkererwtenstoofpotje met varkensblokjes
Om veel groentjes te verwerken is een stoofpotje ideaal. Dit eenvoudige stoofpotje met Mediterrane invloeden is rijk aan smaak en is toch erg eenvoudig om klaar te maken. De sappige varkensblokjes maken het helemaal af, al kan je ze gerust achterwege laten indien je liever vegetarisch kookt.
Tagged With: alle seizoenen, comfort food, courgette, éénpansgerecht, gemakkelijke recepten, groentes, kikkererwten, knoflook, komijn, makkelijk, mediterraans, paprika, paprikapoeder, simpel, stoofpotje, stoven, stoverij, tomaten, tomatenblokjes, ui, Varken, varkensblokjes, varkenslapjes, varkensvlees, veel groentjes, vegetarisch, veggie, voor elke dag
Worstragout met tagliatelle (Rick Stein)
Italianen hebben een goedbewaard geheim over worsten: je hoeft ze niet altijd als een worst klaar te maken. De Britse tv-kok Rick Stein leerde op zijn reizen dat het gehakt van worsten vaak wat anders is dan het gewone gehakt dat je anders zou kopen. In combinatie met selder, rozemarijn, venkelzaadjes, witte wijn en room maakt hij er in dit recept een heerlijk smaakvolle ragout van die je aangenaam zal verrassen. Ondanks het eenvoudige recept, is de smaak buitengewoon vol en rond.
Tagged With: alledaags, BBC, elke dag, gehakt, goedkoop, italiaans, Italië, kippenbouillon, langzaam koken, mediterraans, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, ragout, Rick Stein, room, rozemarijn, selder, tagliatelle, traag gegaard, venkel, venkelzaadjes, weinig ingrediënten, witte wijn, worst, zwarte peper
Mediterraanse stoemp met worst
Soms kan het geen kwaad om voluit de kinderkaart te trekken wanneer je kookt. Dat hoeft niet noodzakelijk te betekenen dat je ongezond kookt, wel dat het in de eerste plaats simpel en smakelijk is. De zomerse puree uit dit recept is dan ook lekker én gezond, heerlijk met een worstje.
Tagged With: aardappelen, alle seizoen, broccoli, chipolata, halfgedroogde kerstomaatjes, halfgedroogde tomaatjes, kerstomaatjes, kids, kinderen, kindvriendelijk, kippenchipolata, kippenworst, mediterraans, Provençaalse kruiden, puree, rozemarijn, simpel en gewoon, snel klaar, stoemp, tijm, tomaat, tomaatjes, worst, worsten, worstjes, zomers, zuiders
Chinese citroenkip
Helemaal dol op afhaalchinees maar ook zin om zelfs eens iets te proberen dat in de buurt komt van die typische smaken en texturen? Dan zit je helemaal goed met dit recept. De malse kipreepjes gaan heerlijk samen met de frisse smaak van citroen en typische Aziatische smaakmakers. Bonus: dit maak je in een handomdraai klaar, zeker als je kan wokken!
Tagged With: afhaalchinees, alledaags, Aziatisch, chili, Chinees, citroen, fris, gember, kip, kippenblokjes, kippenreepjes, knoflook, lente-ui, look, maïszetmeel, Oosters, Orientaals, pikant, pittig, rijst, sherry, snel klaar, soja, sojasaus, suiker, wereldkeuken, wok, wokken, zuur





