Recepten - wortel
Sushibowl met zalm en rode kool

De poké-bowl behoeft ondertussen geen introductie meer. De kom met allerlei verse groentjes rijst en/of vis uit Hawaï is al eventjes een populair gerecht wereldwijd. En terecht: het is een gezonde en gevarieerde lunch die je makkelijk meeneemt. Wanneer de ingrediënten veelal lijken op wat je ook in sushi kan vinden (zalm, nori,...), noemen ze het ook wel eens een sushi-bowl. In dit recept kan je een makkelijke bereiding terugvinden met als extra smaakmaker reepjes gemarineerde rode kool!
Tagged With: amerika, amerikaans, gezond, Hawaï, komkommer, koriander, lunch, mango, nori, om mee te nemen, on the go, poké-bowl, pokébowl, rijst, rode kool, sesam, sesamzaadjes, sugar snaps, suhsirijst, sushi, sushi-bowl, sushibowl, veel groentjes, vermageren, vis, wortel, zalm
Kipspiesjes met Provençaalse groentjes

Kip en rijst vormen een perfect duo waar je elke dag iets leuks van kan maken. Van oosters tot Europees, het smaakt altijd weer. Deze keer kiezen we voor de Zuid-Franse aanpak van talloze groentjes je kan herkennen van een Provençaalse saus of ratatouille. Lekker gezond, zeker in combinatie met de kruidige kipspiesjes.
Pasta met spek en wintergroentjes

Een stevige pot dampende pasta in een royale kaassaus met spekjes en wintergroentjes. Klinkt dat als het perfecte avondmaal na een kille dag? Dat vinden wij ook, aan de slag!
Tagged With: bbq-kruiden, comfort food, gemalen kaas, gerookt spek, herfst, herfstseizoen, kaas, kaassaus, kikkererwten, kindvriendelijk, kippenbouillon, knolselder, koude maanden, pasta, romig, room, roomsaus, spek, spruitjes, tijm, voor elke dag, winter, wintergroentes, wintergroentjes, winterseizoen, witte wijn, wortel
Everzwijnragout

Een klassieker die je elk wildseizoen minstens één keer moet klaargemaakt hebben? Everzwijnragout! Door het karaktervolle vlees langzaam maar lang te pruttelen krijg je een botermals stoofpotje dat elke koude dag zo opwarmt. Ontdek hier ons favoriete recept om deze lekkernij te bereiden.
Tagged With: Belgisch, bruin bier, champignons, comfort food, ever, everzwijn, everzwijnragout, feestelijk, grootmoeders keuken, herfst, kerst, kerstmis, klassiek, klassieker, nieuwjaar, oud en nieuw, oudjaar, ragout, slow cooking, spek, stoofpot, stoofpotje, stoverij, stoverij van ever, Varken, vlees, wild, wildfond, wildseizoen, winter, wortel, zwaar bier
Spaanse rijst met halloumi

De ultieme klassieker uit Spanje? Paella, natuurlijk! Dit delicate recept bestaat in talloze varianten, maar vraagt wel wat werk en kennis. Dit snelle recept lijkt er een beetje op, maar is eenvoudiger zonder ook maar iets van die Spaanse charme te laten vallen. Behalve de pittige smaak van chorizo zorgt halloumi voor een extra zuiders sfeertje!
Tagged With: chorizo, citroen, comfort food, courgette, gele ui, halloumi, kaas, kaas en vlees, kippenbouillon, knoflook, komijn, kruidig, maïs, oregano, Paella, paprika, rijst, rode ui, Spaans, Spanje, tijm, tomaat, tomaten, tomatenblokjes, tomatenpuree, vakantie, voor elke dag, wilde rijst, witte bonen, witte wijn, wortel, zomer, zomers, zonnig
Oosterse ramensoep

Deze Aziatische maaltijdsoep met noedels (ramen) is een uitstekende keuze als je houdt van een oosters accent op je weekmenu. Met ingrediënten zoals citroengras, gember en chilipeper zorg je voor een snelle, makkelijke voor smaakexplosie waar je dolgraag naar zal teruggrijpen.
Tagged With: Aziatisch, Azië, China, Chinees, citroengras, comfort food, edamame, gember, hoisin, hoisonsaus, kippenbouillon, knoflook, koriander, look, maaltijdsoep, makkelijk, noedels, noedelssoep, Oosters, Orientaals, puntpaprika, ramen, ramensoep, rode paprika, sesam, sesamolie, snel klaar, soep, Thailand, Thais, ui, wortel, wortelen
Reestoverij met chianti

Het wildseizoen is voor fijnproevers een groot feest. Vooral ree is een populaire keuze: het vlees heeft een uitgesproken maar verfijnde smaak. Dat past perfect bij de delicate smaak van chianti: een Italiaanse rode wijn die heerlijk is in stoofpotjes. Zoals dit recept: laat alle smaken van de herfst perfect samenkomen in dit traag gegaarde, mediterrane gerecht.
Tagged With: bospaddenstoelen, champignons, chianti, feestelijk, herfst, italiaans, Italiaanse wijn, kerst, kerstmis, mediterraans, paddenstoelen, pasta, ree, reestoofvlees, reestoverij, rode wijn, rundsbouillon, rundsfond, selder, stoverij, tagliatelle, tijm, wild, wildfond, wildseizoen, winter, wortel, zuiders
Gebakken rijst met kip en sojascheuten (Sofie Dumont)

Wokken is altijd een succes: het gaat snel vooruit en levert zonder moeite heerlijke gerechten op. In dit makkelijke recept van Sofie Dumont wordt gebakken rijst met malse stukjes kip, gember en knapperige sojascheuten gecombineerd.
Tagged With: Aziatisch, five-spice, gebakken rijst, gember, gewokt, honing, kip, kippendijen, knapperig, knapperige groentjes, komkommer, lente-ui, limoen, Oosters, Orientaals, pinda, pindanoten, prei, qoj, rijst, snel klaar, sofie dumont, soja, sojasaus, sojascheuten, ui, veel groentjes, wok, wokken, wortel
Kipblokjes met witte kool

Witte kool is ietwat vergeten groente die al eeuwenlang ontzettend populair is in West-Europa. Deze typische wintergroente kan je tegenwoordig het hele jaar door krijgen en is vooral geliefd in stoofpotjes. De voedzame groente is echter heel wat veelzijdiger dan dat. In dit recept maken we er een simpel maar lekker sausje van met wortel en tomaat, aangevuld met malse kippenblokjes. Voedzame comfort voor jong en oud!
Tagged With: ajuin, alle seizoenen, comfort food, kindvriendelijk, kip, kipfilet, kippenblokjes, kippenbouillon, kippenreepjes, knoflook, paprikapoeder, pasta, peterselie, rijst, tomatenpuree, tomatensaus, ui, voedzaam, winter, winters, witte kool, witte wijn, wortel
Familielasagne (Jamie Oliver)

Zelf lasagne maken is geen klein werk, het geeft echter ontzettend veel voldoening en levert in één klap eten voor verschillende keren (of een grote groep) op. Jamie Oliver is dol op lasagne en presenteert in dit recept zijn versie voor de hele familie. Succes gegarandeerd. Tip: maak de ragù een dag op voorhand, die moet immers lekker lang pruttelen.
Tagged With: batch cooking, bolgnaisesaus, bolognese, cheddar, familie, gehakt, gemengd gehakt, grote groep, italiaans, Italië, Jamie Oliver, kaassaus, kindvriendelijk, klassiek, klassieker, lasagna, lasagne, laurier, oven, ovengebakken, ovenschotel, prei, pruimtomaat, ragu, rozemarijn, rundsgehakt, selder, spek, tomaten, tomatenpuree, tomatensaus, ui, varkensgehakt, witte saus, wortel
Pasta met kip en tomatensaus (Loïc Van Impe)

Het leuke aan pasta is dat je het werkelijk met alles kan combineren. Dat weet ook Loïc Van Impe. In dit recept maakt hij een volledige kip klaar op een originele en vooral snellere manier. Heerlijk met pasta in een royale, kruidige tomatensaus en vers geraspte Parmezaanse kaas.
Tagged With: ansjovis, ansjovisfilets, chilipeper, citroen, gebraden kip, gepelde tomaten, Italië, Itliaans, kappertjes, kindvriendelijk, kip, kruidig, Loïc Van Impe, mediterraans, parmezaanse kaas, pasta fettucine, peterselie, rode ui, rozemarijn, salie, selder, tagliatelle, tomatensaus, volledige kip, wortel
Pasta met worst en venkel (Jamie Oliver)

Deze op en top Italiaanse pasta heeft een speciale betekenis voor Jamie. Het was het favoriete kostje van zijn vrouw tijdens één van haar zwangerschappen. Je hoeft gelukkig niet zwanger te zijn om de heerlijke smaken van deze eenvoudige pasta te waarderen: een simpel tomatensausje, venkelzaad en worst.
Tagged With: basilicum, chili, comfort food, italiaans, Italië, Jamie Oliver, kindvriendelijk, knoflook, makkelijk, oregano, parmezaanse kaas, pasta, penne, pittig, selder, snel klaar, tomaat, tomatensaus, venkel, venkelzaad, voor elke dag, weinig ingrediënten, worst, worstjes, wortel
Parmezaanse kippenballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes zijn altijd een succes. Je kan er jong en oud mee plezieren en eindeloos mee variëren. Dit toffe en kindvriendelijke recept gaat aan de slag met kippengehakt en Parmezaanse kaas. Aangevuld met pasta en een smaakvolle tomaten-groentesaus levert dat heerlijk alledaagse gerecht met Italiaanse vibes op.
Tagged With: alledaags, comfort food, eenvoudig, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, italiaans, Italië, kids, kindvriendelijk, kip, kippengehakt, kippengehaktballetjes, kruidig, mediterraans, olijven, oregano, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, populair, salie, selder, simpel, tomaten, tomatenblokjes, tomatensaus, voor alle leeftijden, wortel, zuiders, zwarte olijven
Loempia met kip en groenten (Piet Huysentruyt)

Loempia's kennen we allemaal als een Aziatische lekkernij van gefrituurd deeg met een gevarieerde vulling van groentjes, vlees,... Deze specialiteit kan je best makkelijk zelf klaar maken, al wat je nodig hebt is een beetje handigheid en een goed recept - zoals dit basisrecept van Piet Huysentruyt, bijvoorbeeld.
Tagged With: Aziatisch, Azië, China, Chinees, frituren, frituur, kip, kipfilet, koriander, loempia, Oosters, Orientaals, Piet Huysentruyt, prei, rijstdeeg, snack, soja, sojascheuten, verrassend, Vietnam, Vietnamees, wok, wokkruiden, wortel, zelfgemaakt
Parmezaanse kippenballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes zijn in alle omstandigheden een goed idee: lekker voor alle leeftijden. Door ze zelf te maken kan je er bovendien eindeloos mee variëren. De balletjes in dit recept maak je met kippengehakt en Parmezaanse kaas, wat fantastisch past bij een klassieke tomatensaus en pasta (of brood, of rijst,...).
Tagged With: alle leeftijden, ballen, chili, comfort food, farfalle, gehaktballen, gehaktballetjes, italiaans, Italië, kids, kinderen, kindvriendelijk, kippengehakt, kippengehaktballen, kippengehaktballetjes, knoflook, kruidig, mediterraans, oregano, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, penne, peterselie, selder, spaghetti, tagliatelle, tomaten, tomatenblokjes, tomatenconcentraat, tomatensaus, ui, witte wijn, wortel, zwarte olijven