Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 25minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
25minuten |
Ingredients
- 400 gram gerookte spekreepjes
- 1 ui
- 1 eetlepel barbecuekruiden
- 2 dikke wortelen
- 500 gram spruitjes
- 1,5 liter kippenbouillon
- 0,5 knolselder
- 1 teen knoflook
- 1 sjalot
- 1 scheut witte wijn
- enkele takjes tijm
- 4 dl room
- 50 gram gemalen kaas
- 1 blik kikkererwten
- 500 gram pasta (soort naar wens)
- boter
- peper en zout
- extra gemalen kaas afwerking
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Verhit een braadpan en bak de stukjes spek aan.
- Snipper de ui fijn en de wortelen in dikke schijven. Laat de kikkererwten uitlekken. Laat mee met het spek bakken, kruid met barbecue-kruiden.
- Breng ondertussen de kippenbouillon aan de kook. Laat de spruitjes koken tot ze beetgaar zijn. Schep ze dan meteen uit de bouillon en laat schrikken onder koud water zodat ze fris en groen blijven.
- Gaar de pasta in de kippenbouillon volgens de instructies op de verpakking.
- Versnijd ondertussen de knolselder in blokjes. Stoof met met het teentje look, de grof gesneden sjalot, enkele takjes tijm en een scheut witte wijn.
- Haal eenmaal de stukjes knolselder zacht zijn de takjes tijm er van tussen en mix samen met de room en de gemalen kaas tot een glad, smeuïg sausje. Voeg indien nodig wat bouillon van de pasta toe en werk af met peper en zout.
- Roer de saus, de pasta en de spekjes met alle groentjes door elkaar in een ruime pot. Serveer met extra gemalen kaas naar believen. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind