Lunch? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 6 Lunch? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 6

 

Recepten - lunch

Tonijnsalade

Tonijnsalade
Zelf tonijnsalade maken is heel eenvoudig. Het is lekker fris en ideaal om te smeren op een broodje of toastbrood.

Scampi’s met kerrie (Colruyt)

Scampi’s met kerrie (Colruyt)
Al wie houdt van lekkere scampi, weet dat je er allerlei bereidingen mee kan bedenken. Dit romige recept van Colruyt is best eenvoudig, met een geslaagde oosterse toets dankzij de kerrie. Lekker als voorgerechtje, lunch of avondmaal met brood. Perfect wanneer je niet zo veel tijd of zin hebt om te kokkerellen maar toch lekker wil eten.

Minestrone met spek en tortellini (Colruyt)

Minestrone met spek en tortellini (Colruyt)
Minestrone is een heel lekkere klassieker uit de Italiaanse keuken: een rijke tomatensoep vol groentjes en ander lekkers. Elke Italiaanse mama heeft een eigen recept, of verwerkt simpelweg de toevallige restjes in deze rijke maaltijdsoep. In dit recept van Colruyt worden knapperige spekjes en tortellini toegevoegd.

Seafood chowder

Seafood chowder
De term 'chowder' doet in de Benelux misschien niet echt een belletje rinkelen, over het kanaal is het echter een absolute klassieker. Het betreft een heerlijk dikke maaltijdsoep die heel gevarieerd kan zijn. Eén van de beste recepten is met lekkers uit de zee. In dit recept ontdek je zelf een ontzettend lekkere maar niet moeilijke Seafood Chowder klaarmaken.

Broccoli-pastinaaksoep (Sandra Bekkari)

Broccoli-pastinaaksoep (Sandra Bekkari)
Wanneer je wel feestelijk wil koken maar enerzijds geen zin hebt in uren kokkerellen en anderzijds het toch nog feestelijk wil houden is dit toffe recept van Sandra Bekkari een echte life-saver. Deze smeuïge soep is heerlijk vol zonder één drupje room, terwijl de geroosterde amandelschilfers van dit soepje iets feestelijks maken.

Pastasalade met courgette en garnaaltjes

Pastasalade met courgette en garnaaltjes
Met deze lauwe salade zorg je in een handomdraai voor een gezonde en originele lunch of een lekker licht avondmaal. Perfect om ook op drukke dagen voldoende gezond te eten zonder dat je op smaak moet inboeten.

Bulgurslaatje met mango en kikkererwten (Colruyt)

Bulgurslaatje met mango en kikkererwten (Colruyt)
Met lekkere slaatjes kan je heel wat kanten op. Als lunch, als bijgerecht, als tussendoortje,... Zo lang je ten minste zorgt voor voldoende variatie en gezonde ingrediënten. Colruyt helpt je graag verder met dit originele recept propvol smaak.

Bagels

Bagels
Bagels zijn hip! Deze broodjes, afkomstig uit Polen maar beroemd in New York, lijken op donuts maar zijn stukken gezonder. Meer zelfs, ze staan in heel wat lijstjes die gezonde voedingsmiddelen opsommen. De traditionele bereidingswijze vraagt best veel tijd, gelukkig is dit gezonde recept er om je (zonder veel tijd, noch moeite) lekkere huisgemaakte bagels te garanderen.

Vichyssoise

Vichyssoise
Deze Franse soep bestaat al erg lang, het is dan ook een echte klassieker in de streek rond het stadje Vichy. Traditioneel wordt deze romige soep van prei, aardappel en kippenbouillon koud gegeten (perfect als lichte maaltijd op een hete dag!), maar ook warm is ze erg lekker.

Quinoasalade met avocado en grijze garnalen

Quinoasalade met avocado en grijze garnalen
Wil je wat beter op je lijn letten? Dat begint vanzelfsprekend met gezond(er) eten. Een makkelijke eerste stap: laat 's middags brood en beleg voor wat het is en schakel over op verse slaatjes propvol lekkere maar gezonde ingrediënten. Geen idee hoe je daar aan begint? Dit recept helpt je op het juiste pad.

Lunchsalade met meloen en ham

Lunchsalade met meloen en ham
Lekker lunchen hoeft uiteraard niet altijd met brood. Een simpele salade kan heel wat smakelijker en gezonder zijn. Even geen creativiteit? Dan is dit gemakkelijke recept een perfecte oplossing. Een frisse en zomerse maaltijdsalade met het klassieke topduo: meloen en ham.

Salade van mozzarella, kerstomaatjes en avocado (Sandra Bekkari)

Salade van mozzarella, kerstomaatjes en avocado (Sandra Bekkari)
Het is in heel wat delen van de wereld al eeuwen gebruikelijk om veel brood te eten. Nochtans hebben heel wat wetenschappers aangetoond dat dit niet altijd zo gezond is. Een frisse salade als lunch is heel wat gezonder. En wie anders dan Sandra Bekkari kan je daar bij assisteren?

Warme linzensalade met halloumi

Warme linzensalade met halloumi
Linzen zijn niet bijzonder populair in West- en Noord-Europa. Nochtans zijn deze kleine peulvruchtjes bijzonder voedzaam en lenen ze zich tot heel wat smaakvolle bereiden. Dat hoeft met andere woorden niet altijd een zwaar, winters stoofpotje te zijn. Ook in de zomer kan je ze perfect bereiden. Deze lekkere vegetarische salade zit propvol smaak dankzij smeuïge linzen, frisse groentjes en stevige stukjes halloumi. Een lekkere lunch of een zomers licht diner!

Lentesalade met asperges en maïs

Lentesalade met asperges en maïs
Op zoek naar het lente-gevoel op je bord? Dan is deze frisse salade helemaal wat je zoekt. Perfect als lunch of bijgerechtje (op die allereerste barbecue van het jaar, bijvoorbeeld!).

Varkensgebraadsalade met champignons

Varkensgebraadsalade met champignons
Als je het broodbeleg van je slager of supermarkt een beetje beu bent, is dit recept een absolute aanrader. Het is niet alleen makkelijk en eenvoudig, het is ook heel wat goedkoper en je vermijdt voedselverspilling. Met dit lekkere slaatje wordt jouw lunch een festijn!