Vlaanderens favoriete tv-kok Jeroen Meus kan heel veelzijdig koken. Naast echte klassiekers uit eigen land, is hij ook niet verlegen om een exotischer gerecht uit te werken. Al wie houdt van lichte maaltijdsalades met verrassende smaken zullen dan ook likkebaarden van dit gerecht. Crunchy, pittig, veel smaak en lekker gezond!
Vlaanderens favoriete tv-kok Jeroen Meus kan heel veelzijdig koken. Naast echte klassiekers uit eigen land, is hij ook niet verlegen om een exotischer gerecht uit te werken. Al wie houdt van lichte maaltijdsalades met verrassende smaken zullen dan ook likkebaarden van dit gerecht. Crunchy, pittig, veel smaak en lekker gezond!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 20minuten | 10minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 20minuten |
Cook Time |
10minuten |
Ingredients
- 2 kippenfilets
- 4 slaharten
- 1 komkommer
- 1 appel
- 4 dl yoghurt natuur
- 30 gram gember knol
- 1 scheut appelsap
- 1 theelepel tahini
- 4 eetlepels sesamzaadjes
- enkele druppels sesamolie
- azijn
- boter
- tandoorikruiden
- cayennepeper
- zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Spoel de slaharten en snijd in kwarten. Pluk alle bladeren los en verdeel op de bodem van een ruime kom.
- Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de waterige zaadlijst. Versnijd in dunne plakjes in de lengte en vervolgens julienne (fijne reepjes van enkele centimeters lang).
- Spoel de appel en snijd 4 stukjes af, langs het klokhuis. Versnijd verder in dunne plakjes en voeg samen met de komkommerslierten aan de kom toe.
- Meng de yoghurt met wat appelsap, de tahini en enkele druppels sesamolie tot een dressing.
- Breng de dressing verder op smaak met vers geraspte gember, zout en cayennepeper. Mix de dressing tot slot kort door elkaar met een staafmixer.
- Meng een klein beetje dressing door de salade zodat de stukjes appel niet verkleuren.
- Rooster de sesamzaadjes in een pan met antikleeflaag tot ze knisperen. Schud goed op en laat niet aanbakken.
- Versnijd ondertussen de kipfilets in reepjes.
- Haal de geroosterde sesamzaadjes uit de pan en smelt in dezelfde pan een klontje boter. Bak de kipreepjes aan en kruid met voldoende tandoori-kruiden.
- Fris de salade op met enkele druppels azijn naar smaak. Lepel er dan de sesamzaadjes, gebakken reepjes kip en dressing bij. Serveer meteen, smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind