Recepten - bbq
Kippendijen met honing en mosterd
Een leuk en populair aperitiefhapje zijn gebakken kippenboutjes. Je hoeft die echter niet noodzakelijk klaargemaakt te kopen, zonder moeite kan je zelf een variant maken. In dit recept gaan we aan de slag met honing en mosterd, een gouden combinatie!
Tags: aperitief, aperitiefhapje, barbecue, bbq, chili, feest, feestelijk, hapje, honing, kip, kippenbout, kippenboutjes, kippenbovenbout, knoflook, look, marinade, mosterd, oven, ovengebakken, snack, voorgerecht
Mosselen met Oude Geuze (Sofie Dumont)
Dit verrassende gerecht komt van pas wanneer het mosselseizoen nog volop aan de gang is maar je stilaan een originelere variant wil proberen dan de klassieke variant met frietjes. Sofie Dumont toont je hoe je met Oude Geuze en een verfijnd mosterdroomsausje een delicaat voor- of hoofdgerecht kan presenteren dat het ook op de BBQ als papillot erg goed doet.
Tags: amuse, barbecue, bbq, België, Belgisch, bier, geuze, koken met bier, mosselen, mosterd, mosterdroomsaus, noordzee, origineel, Oude Geuze, papillot, papilot, peterselie, roomsaus, seafood, selder, sofie dumont, speciaal, venkel, voorgerecht, vtm, vtm koken, zuurdesem, zuurdesembrood
Frisse koolrabisalade
Koolrabi is één van de vele teeltvarianten van kool. De relatief kleine knollen zijn bekend vanwege hun frisse smaak. Bovendien zijn er zowel rauw als gekookt erg lekker en rijk aan vitaminen. Deze simpele salade doet het prima als voorgerecht, snelle lunch of bijgerecht.
Tags: barbecue, bbq, bieslook, bijgerecht, dressing, fris, groen, groenten, groentes, groentjes, honing, honing-mosterd, kerstomaat, kerstomaten, kool, koolrabi, lente, lente-ui, lente-uitjes, lunch, salade, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, waterkers, wortel, wortelen, zomer
Ratatouille (slowcooker)
Ratatouille is een echte klassieker uit de Provençaalse keuken. Het is een simpel groentegerecht dat zowel koud als warm kan gegeten worden. Ideaal bij vlees, brood, als gezonde lunch, noem maar op! De basis achter het recept is vrij eenvoudig: typische mediterraanse groentes (courgette, aubergine, tomaat) die zachtjes worden gestoofd met de kenmerkende kruiden uit de Provençe. Wil je de fijne smaken helemaal tot hun recht laten komen? Ga dan aan de slag met een slowcooker!
Tags: aubergine, barbecue, bbq, bij brood, bijgerecht, Bourgondisch, courgette, dieet, Frankrijk, Frans, gezond, groenten, groentjes, herbes des provence, knoflook, kruidig, laurier, look, lunch, mager, mediterraans, middellandse zee, provençaals, Provençaalse keuken, Provençaalse kruiden, provence, ratatouille, rode ui, rode wijn, rozemarijn, side dish, slow cooker, slowcooker, stoven, tijm, tomaat, tomaten, traag, traag gegaard, typisch, ui, uien, veel groenten, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, zuid-europa, zuiden
Quinoaslaatje met gegrilde paprika (Colruyt)
Als lichte lunch of verfijnd bijgerecht is dit recept perfect. Smeuïge quinoa wordt simpel maar doeltreffend gecombineerd met kikkererwtjes, gegrilde paprika en rucola.
Tags: barbecue, bbq, bijgerecht, fris, gegrilde paprika, gemakkelijk, groentjes, kikkererwten, lente-ui, lichte maaltijd, limoen, lunch, olie, olijfolie, paprika, quinoa, rucola, salade, simpel, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, zomer, zomers
BBQ ribbetjes (slow cooker)
Op een geslaagde barbecue mogen malse ribbetjes niet ontbreken. Tijdens de herfst- en wintermaanden is buiten grillen echter iets minder vanzelfsprekend. Gelukkig kan je met een oven, of nog beter slowcooker, ook zalig malse ribbetjes klaarmaken!
Tags: amerika, amerikaans, barbecue, barbecuesaus, bbq, bruine suiker, cayenne, cayennepeper, crockpot, herfst, knoflook, look, ribben, ribbetjes, slow cooker, slow cooking, slowcooker, suiker, traag garen, traaggegaard, Varken, varkensribbetjes, varkensvlees, winter, worcestershire, Worcestershire sauce, Worcestershiresaus
Côte à l’os met geconfijte aubergine op de barbecue (Jeroen Meus)
Liefhebbers van een geslaagde barbecue weten dat de hoofdrol voor een lekker stuk vlees weggelegd is. In dit smakelijke recept van Jeroen Meus gaat die titel naar een Côte à l'os, één van de lekkerste stukjes rundsvlees. Vergezeld van een smeuïge aubergine-bereiding en aardappeltjes, zorg je zonder veel moeite voor een heerlijk luxueuze maaltijd die helemaal op de BBQ kan klaargemaakt worden.
Tags: aubergine, balsamico, balsamicoazijn, barbecue, barbecue recepten, bbq, bezoek, buiten koken, confijt, côte-a-l'os, dagelijkse kost, deluxe, één, entrecote, geconfijt, grill, grillen, Jeroen Meus, krielaardappel, krielaardappelen, krielaardappeltjes, krielpatatjes, krieltjes, luxe, luxueus, niet moeilijk, oregano, primeuraardappelen, rode wijn, rozemarijn, rund, rundsvlees, steak, televisie, tv, zomergerecht
Gegrilde ananas
Als je na het barbecueën nog zin hebt in een dessertje, is het altijd een goed idee om het vuur wat langer warm te houden. Zo kan je een verrassend lekker en eenvoudig nagerecht klaarmaken door iets zoets te grillen. De absolute klassieker? Ananas!
Tags: ahornsiroop, ananas, barbecue, bbq, dessert, esdoornsiroop, fruit, fruitig, gemarineerd, grill, grillen, limoen, limoensap, makkelijk, marinade, nagerecht, simpel, snel klaar, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, zoet
Kikkererwtensalade met geroosterde paprika
Als je op zoek bent naar een originele en zomerse salade als bijgerecht (barbecue, koude schotel, tapas,...) is deze kikkererwtensalade een top-idee. Met een paar ingrediënten zorg je voor een verrassende en frisse toets bij allerlei bereidingen.
Tags: bbq, bijgerecht, citroen, citroensap, fris, geroosterd, geroosterde paprika, grillen, kikkererwten, koud, koude salade, koude schotel, mediterraans, mediterraanse keuken, munt, olijf, olijven, paprika, peterselie, roosteren, salade, tapas, vakantie, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, zomer, zomers, zon, zonnig, zwarte olijven
Gemarineerde ribbetjes
Een echte klassieker op de barbecue: ribbetjes! Het geheim van lekkere ribbetjes zit vooral in de marinade, met dit eenvoudig recept kan je zelf aan de slag. Het is een prima basis waar je lekker op kan verder bouwen.
Coleslaw
Lekkere bijgerechtjes mogen niet ontbreken op een gezellige barbecue. Heel origineel hoeft dat zeker niet te zijn, er gaat bijvoorbeeld niets boven een oerdegelijke coleslaw (koolsla). Deze eenvoudige groentesalade is lekker fris en past bij heel wat gerechten. Ontdek in dit recept hoe je een authentieke en pure versie maakt (die je vanzelfsprekend ook als basis kan gebruiken voor jouw creatieve versie).
Tags: appel, azijn, barbecue, bbq, bijgerecht, coleslaw, eenvoudig, fris, gegrild, grillen, groenten, groentesalade, groentjes, hamburger, kool, koolsalade, koud, mayonaise, mosterd, ribbetjes, rozijnen, salade, side dish, simpel, snel klaar, vegetarisch, veggie, vinaigrette, vlees, wijnazijn, witte kool, witte wijnazijn, yoghurt
Provençaalse saus
Dadelijk een lekkere barbecue gepland en nog op zoek naar een originele extra? Of gewoon zin in een klassieke saus die zon en zomer uitstraalt en waar je nog alle kanten mee op kan? In beide gevallen is een Provençaalse saus de ultieme oplossing. Er bestaan honderden recepten van de klassieke saus. Wil je echter een goede basis, dan is dit het makkelijke en snelle recept dat je zoekt.
Tags: aubergine, barbecue, basilicum, bbq, beginner, bij vlees, classic, courgette, Frankrijk, Frans, groenten, herbes des provence, klassiek, kruiden, kruidig, laurier, makkelijk, oregano, paprika, pasta, provençaals, Provençaalse keuken, Provençaalse kruiden, Provencaalse saus, Provençale, provence, ratatouille, rijst, rozemarijn, saus, tijm, tomaten, tomatensaus, traditie, traditioneel, typisch, ui, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, zomer, zomers, zon, zonnig
Kippenburgers met parmezaanpuree en broccolini (Jeroen Meus)
Een hamburger is lekker simpel en heel kindvriendelijk. Bovendien kan je ze makkelijk zelf klaar maken. Met dit toffe recept van Jeroen Meus (dat je ook grotendeels op de barbecue kan klaarmaken) scoor je zeker bij kinderen.
Tags: bakken, barbecue, bbq, bimi, broccoli, broccolini, citroen, dagelijkse kost, één, gehakt, gemakkelijk, hamburger, Jeroen Meus, kappertjes, kids, kindvriendelijk, kip, kippenburger, kippengehakt, niet moeilijk, origineel, parmezaan, parmezaanse kaas, peterselie, puree, smeuïg, tv, verrassend, zomer, zomers, zon, zonnig
Kip met mosterd, spek en tomaten (Pascale Naessens)
Wij graag lekker tafelt weet dat je ook een beetje moet uitkijken: voor je er erg in hebt roept de weegschaal 'alarm'! Gelukkig kan je rekenen op de simpersimpele maar superlekkere én magere recepten van Pascale Naessens. Deze heerlijke kippenboutjes vragen weinig werk en passen altijd. Ook lekker op de barbecue!
Tags: barbecue, bbq, gevogelte, gezond, gezond eten, kip, kippenbouten, kippenonderbouten, low carb, mager, mager eten, mosterd, oven, Pascale Naessens, rozemarijn, spek, tomaten, vlees, wit vlees
Bulgurslaatje met mango en kikkererwten (Colruyt)
Met lekkere slaatjes kan je heel wat kanten op. Als lunch, als bijgerecht, als tussendoortje,... Zo lang je ten minste zorgt voor voldoende variatie en gezonde ingrediënten. Colruyt helpt je graag verder met dit originele recept propvol smaak.
Tags: barbecue, bbq, bijgerecht, bulgur, citroen, Colruyt, comfort food, dieet, gezond, groente, groentes, groentesalade, hip, kikkererwten, komkommer, lunch, mager, mango, pijnboompitten, radijs, salade, simpel, slaatje, snack, trendy, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, zoet