Kip op de grill met een salade van gepofte aardappelen (Jeroen Meus)? Het beste recept vind je hier! Kip op de grill met een salade van gepofte aardappelen (Jeroen Meus)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Kip op de grill met een salade van gepofte aardappelen (Jeroen Meus)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Kip op de grill met een salade van gepofte aardappelen (Jeroen Meus)
Recept Afdrukken
Dit gerecht van Jeroen Meus met pittige kippenbouten, gepofte aardappelen en rucola is 100% bedacht met het barbecue-seizoen in gedachte. Houtskool of gas, of zelfs binnen in de oven wanneer het regent? Dit recept is lekker zomers en simpel om maken.
Kip op de grill met een salade van gepofte aardappelen (Jeroen Meus)
Recept Afdrukken
Dit gerecht van Jeroen Meus met pittige kippenbouten, gepofte aardappelen en rucola is 100% bedacht met het barbecue-seizoen in gedachte. Houtskool of gas, of zelfs binnen in de oven wanneer het regent? Dit recept is lekker zomers en simpel om maken.
Servings Prep Time Cook Time
4personen 15minuten 1uur
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
1uur
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Spoel en de aardappelen schoon. Wrijf ze in met een scheutje olijfolie en wat (grof) zout.
  2. Wikkel elke aardappel in een vel aluminiumfolie en prik er een paar keer in met een vork.
  3. Laat de ingepakte aardappelen ongeveer één uur garen op een rooster of in een schaaltje boven hete kolen. Geen barbecue-weer? Een uurtje in de oven kan ook! Weinig tijd? Gaar ze eerst 10 minuten voor in water.
  4. Meng de honing, mosterd, ketjap en azijn wat paprikapoeder, peper en zout tot een glimmende marinade voor de kip. Mag het nog pittiger? Voeg dan wat chilisaus toe.
  5. Halveer de kippenbouten in kippenbillen en kippendijen. Maak enkele insnedes in het vlees en bestrijk met de marinade (gebruik niet alles).
  6. Schik de stukken kip langs de rand van de barbecue (daar is het iets minder heet) en laat een tiental minuten bakken. Draai dan om en bestrijk opnieuw met de marinade. Herhaal dit 3 à 4 keer of tot de kip gaar is en mooi blinkt.
  7. Maak ondertussen de salade: spoel de rucola en radijzen. Halveer de radijsjes (of in kwartjes wanneer ze nogal grot zijn) en meng alles door elkaar met wat peper, zout en balsamico.
  8. Haal de gepofte aardappelen van het vuur, plet ze oppervlakkig met een vork en meng ze door de salade.
  9. Serveer de gelakte stukken kip met de lauwe salade, desgewenst besprenkeld met nog wat olijfolie. Smakelijk!
Share this Recipe

Speak Your Mind

*