Recepten - knoflook
Spaghetti al limone met sugar snaps

Een snelle, vegetarische en frisse maar toch smeuïge pasta? Exact wat je in dit recept kan vinden! Perfect als way-to-go na een drukke werkdag.
Tagged With: al limone, citroen, erwtjes, fris, italiaans, Italië, liguine, limoen, mascarpone, mediterraans, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, romig, room, smeuïg, snel klaar, spaghetti, sugar snaps, vegetarisch, veggie, voor elke dag, weinig werk, zuiders
Thaïse Laab Gai salade (Sofie Dumont)

Zin in een lekkere salade maar even geen inspiratie meer? Durf dan een beetje te reizen. Dat is exact wat Sofie Dumont doet met deze salade die gebaseerd is op een absolute klassieker uit Thailand. Ster van het recept? Kippengehakt!
Tagged With: Aziatisch, Azië, chili, citroen, citroengras, gezond, honing, kip, kippengehakt, knoflook, koriander, Laab Gai, lente-ui, limoen, look, lunch, mager, munt, Oosters, Orientaals, rode ui, Romeinse sla, salade, sofie dumont, Thailand, Thais, vissaus, voor elke dag
Groentecouscous met inktvis en pompelmoes (Sandra Bekkari)

Snel klaar, heel wat groentjes én een verrassende combinatie van ingrediënten? Dat is 100% Sandra Bekkari! Ontdek in dit speedy recept een smakelijke couscous met Noord-Afrikaanse vibes die heerlijk fris smaakt dankzij de stukjes pompelmoes en veel karakter op tafel brengt met kruidige stukjes inktvis.
Tagged With: afvallen, cashew, cashewnoten, couscous, dieet, diëten, eenvoudig, erwten, gezond, inktvis, inktvisringen, lente-ui, mager, mediterraans, Noord-Afrika, paprika, pompelmoes, puntpaprika, radijzen, ras el hanout, rozijnen, Sandra Bekkari, slank, snel klaar, veel groentjes, vis, zoete paprika
Filet mignon met witte bonen en prei (Jamie Oliver)

Wie houdt van een fijn stukje rundsvlees en dat heel erg wil laten schitteren zonder lepels saus of andere overheersende ingrediënten moet dit eenvoudige recept van Jamie Oliver proberen. Hij combineert een botermals stukje Filet Mignon met prei en witte bonen. Eenvoudig maar doeltreffend. Bovendien hoef je er niet per sé iets van koolhydraten (brood, aardappel, pasta,...) aan toe te voegen. Lekker en gezond!
Tagged With: biefstuk, bonen, citroen, eenvoudig, filet mignon, gezond, Jamie Oliver, knoflook, look, low carb, mager, peterselie, prei, rood vlees, rund, rundsvlees, simpel, steak, tijm, verfijnd, weinig ingrediënten, witte bonen, witte wijn, yoghurt
Kipspiesjes met Provençaalse groentjes

Kip en rijst vormen een perfect duo waar je elke dag iets leuks van kan maken. Van oosters tot Europees, het smaakt altijd weer. Deze keer kiezen we voor de Zuid-Franse aanpak van talloze groentjes je kan herkennen van een Provençaalse saus of ratatouille. Lekker gezond, zeker in combinatie met de kruidige kipspiesjes.
Speltspaghetti met witloofroom en parmaham (Sandra Bekkari)

Met spaghetti kan je natuurlijk veel meer doen dan er een bolognese-saus bij serveren. Sandra Bekkari kookt bovendien liever met speltspaghetti: extra voedzaam en verfijnd van smaak. Ze serveer er een witloofroomsausje, gebakken champignons en knapperige stukjes parmaham bij. Verfijnd, licht en toch eenvoudig voor elke dag.
Tagged With: alledaags, champignons, dieet, elegant, gezond, kastanjechampignons, knoflook, licht, light, nootmuskaat, paddenstoelen, Parma, parmaham, pasta, rauwe ham, rauwe hesp, Sandra Bekkari, sjalot, sojaroom, spaghetti, spelt, speltspaghetti, tijm, verfijnd, vermageren, voor elke dag, witloof, witloofroomsaus, witloofsaus
Visgratin met knolseldersaus

Een stukje vis in de oven? Lekker! Overgoten met een romig sausje op basis van knolselder met flink wat saus? Heerlijk! Op een bodempje aardpeerpuree? Fantastisch! Dit eenvoudige winterrecept kan je klaarmaken met eender welke vis en zorgt voor een portie dampend comfort food voor jong en oud.
Tagged With: aardpeer, aardpeerpuree, comfort food, gegratineerd, gemalen kaas, gratin, herfst, kaas, kabeljauw, knolselder, knolseldersaus, koolvis, noordzee, oven, ovengebakken, ovenschotel, puree, romig, schelvis, seizoensgebonden, vis, winter, witte vis, zalm, zee
Gehaktballetjes met andijviestamppot en picklessaus (Jeroen Meus)

Gehaktballen zijn altijd weer een succes, op welke manier je ze ook klaarmaakt. Dat weet ook Jeroen Meus die in dit recept voor een stamppot van andijvie en een picklessausje als bijgerechten kiest. De perfecte dagelijkse kost voor jong en oud!
Tagged With: abdijviepuree, andijvie, andijviestamppot, andijviestoemp, dagelijkse kost, fris, gehakt, gehaktballen, gemengd gehakt, Jeroen Meus, kindvriendelijk, ontbijtspek, pickles, picklessaus, puree, room, saus, spel, stoemp, voor jong en oud, witte wijn
Pasta met spek en wintergroentjes

Een stevige pot dampende pasta in een royale kaassaus met spekjes en wintergroentjes. Klinkt dat als het perfecte avondmaal na een kille dag? Dat vinden wij ook, aan de slag!
Tagged With: bbq-kruiden, comfort food, gemalen kaas, gerookt spek, herfst, herfstseizoen, kaas, kaassaus, kikkererwten, kindvriendelijk, kippenbouillon, knolselder, koude maanden, pasta, romig, room, roomsaus, spek, spruitjes, tijm, voor elke dag, winter, wintergroentes, wintergroentjes, winterseizoen, witte wijn, wortel
Krokante kipreepjes met Mexicaanse rijst

Geen betere combo dan kip en rijst. Hoe je die twee combineert kan op talloze manieren, op z'n Mexicaans bijvoorbeeld! Leer in dit recept hoe je zonder moeite een alledaagse portie comfort food op tafel zet die toch voedzaam en vers is!
Tagged With: avocado, comfort food, kidneybonen, kindvriendelijk, kip, kipfilet, kipreepjes, komijn, koriander, krokant, krokante kip, leuk, maïs, Mexicaans, Mexicaanse rijst, Mexico, oregano, origineel, paprika, rijst, rode bonen, voor elke dag, wereldkeuken
Mechelse koekoek (Piet Huysentruyt)

Wie het allerlekkerste stukje kip wil serveren, doet er goed aan om iets meer te investeren en voor een authentiek, kwaliteitsvol ras te kiezen. In België kom je dan automatisch uit bij de Mechelse koekoek, beroemd vanwege de volle smaak. Piet Huysentruyt legt in dit recept uit hoe hij deze kip het liefst klaarmaakt: met bier en champignons!
Tagged With: alledaags, België, Belgisch, bier, bistro, bloem, blond bier, boerenkost, champignons, citrientijm, gevogelte, grootmoeders keuken, kip, klassiek, klassieker, knoflook, koken met bier, Mechelse koekoek, peterselie, Piet Huysentruyt, rode ui, tijm, trappist
Jambalaya met merguez

Een jambalaya kan je best omschrijven als een Creoolse variant op paella. In combinatie met groentjes en lekker veel kruiden wordt rijst gebakken tot een smeuïg éénpansgerecht. In dit alledaagse recept doen we er fijne merguez-worstjes bij.
Tagged With: amerikaans, cajun, chili, chilipeper, citroen, comfort food, creools, éénpansgerecht, jambalaya, jasmùijnrijst, kindvriendelijk, kippenbouillon, komijn, kruidig, lam, lamsvlees, merguez, New Orleans, paprika, paprikapoeder, peterselie, pittig, rijst, rode wijn, selder, tomaat, tomatenblokjes, veel kruiden, voor elke dag, wereldkeuken, worst, worstjes
Spaghetti met bloemkool en scampi

Wie spaghetti zegt, zegt Italië. Deze populaire pastasoort kennen we het best met bolognese-saus. Altijd lekker, maar er valt nog zo veel meer te ontdekken! In dit recept maken we de lange slierten klaar met knapperige stukjes bloemkool, scampi en een romig sausje van kokosroom en curry.
Tagged With: Aziatisch, bloemkool, curry, fusion, kerrie, kokos, kokosroom, komijn, kruidig, makkelijk, Oosters, paprikapoeder, pasta, roomsaus, scampi, snel klaar, spaghetti, vis, visbouillon, voor elke dag
Everzwijnragout

Een klassieker die je elk wildseizoen minstens één keer moet klaargemaakt hebben? Everzwijnragout! Door het karaktervolle vlees langzaam maar lang te pruttelen krijg je een botermals stoofpotje dat elke koude dag zo opwarmt. Ontdek hier ons favoriete recept om deze lekkernij te bereiden.
Tagged With: Belgisch, bruin bier, champignons, comfort food, ever, everzwijn, everzwijnragout, feestelijk, grootmoeders keuken, herfst, kerst, kerstmis, klassiek, klassieker, nieuwjaar, oud en nieuw, oudjaar, ragout, slow cooking, spek, stoofpot, stoofpotje, stoverij, stoverij van ever, Varken, vlees, wild, wildfond, wildseizoen, winter, wortel, zwaar bier
Penne met spek en boerenkool

Op een drukke werkdag gaat er niets boven een snelle, lekkere pasta waar je alle leeftijden mee kan plezieren. Dit recept zet je best in tijdens de herfst- en wintermaanden, dan is de ster van dit gerecht (boerenkool) optimaal!
Tagged With: boerenkool, comfort food, éénpansgerecht, eenvoudig, erwten, erwtjes, gerookt spek, kerstomaat, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, penne, romig, room, roomsaus, roomsausje, simpel, snel klaar, spek, spekblokjes, spekjes, spekreepjes, superfood, tomaat, voor elke dag