Recepten - Geen maximum - < 10 euro - < 6 euro
Balsamico-zalm met spinazie en kerstomaatjes (Gino d’Acampo)
Zalm en spinazie is een klassieke combinatie die we allemaal kennen. Meestal wordt er ook iets van room of puree aan toegevoegd. Wil je echter eens iets anders dan is dit recept van de Italiaanse tv-kok Gino d'Acampo een absolute aanrader. Met balsamico, sesamzaadjes en kerstomaatjes maakt hij er een heerlijk lichte, mediterraanse versie van.
Tagged With: balsamico, chilli, diner, gezond, Gino d'Acampo, honing, italiaans, Italië, kerstomaat, kerstomaatjes, klassiek, klassieker, licht, lunch, mager, mediterraans, met een twist, oven, ovengebakken, sesam, sesamzaadjes, spinazie, tomaat, tomaatjes, vermageren, verrassend, vis, zalm, zuiders
Spaanse rijst met halloumi
De ultieme klassieker uit Spanje? Paella, natuurlijk! Dit delicate recept bestaat in talloze varianten, maar vraagt wel wat werk en kennis. Dit snelle recept lijkt er een beetje op, maar is eenvoudiger zonder ook maar iets van die Spaanse charme te laten vallen. Behalve de pittige smaak van chorizo zorgt halloumi voor een extra zuiders sfeertje!
Tagged With: chorizo, citroen, comfort food, courgette, gele ui, halloumi, kaas, kaas en vlees, kippenbouillon, knoflook, komijn, kruidig, maïs, oregano, Paella, paprika, rijst, rode ui, Spaans, Spanje, tijm, tomaat, tomaten, tomatenblokjes, tomatenpuree, vakantie, voor elke dag, wilde rijst, witte bonen, witte wijn, wortel, zomer, zomers, zonnig
Tonijnboter met kappertjes (Jamie Oliver)
Supermakkelijk en supersnel een simpel hapje voorzien waar je een vrij grote groep eters mee kan plezieren? Jamie Oliver heeft de perfecte oplossing: boter, tonijn en kappertjes!
Tagged With: alle seizoenen, ansjovis, aperitief, apero, beginner, bezoek, boter, brood, feest, feestelijk, feestje, goedkoop, hapje, Jamie, Jamie Oliver, kappertjes, kerst, kerstmis, low budget, makkelijk, nieuwjaar, oud en nieuw, Pasen, simpel, snel klaar, supersimpel, terras, terrassen, toast, toastjes, tonijn, verjaardag, vis, zee
Tortellini met prei en spinazie
Wanneer je graag pasta eet en niet veel tijd of inspiratie hebt, is tortellini een puike keuze. Deze gevulde pasta garandeert alvast twee ingrediënten: pasta en, afhankelijk van de vulling: vlees of veggie. Al wat jij nog moet doen is een lekkere saus voorzien. In dit recept kiezen we voor prei, spinazie en mascarpone.
Tagged With: alle seizoenen, babyspinazie, bladspinazie, bloem, bouillon, comfort food, gevulde pasta, italiaans, Italië, kindvriendelijk, knoflook, Marsala, mascarpone, oregano, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, prei, preiwit, roux, rundsbouillon, sjalot, snel klaar, spinazie, tortellini, voor elke dag, weinig werk
Minipizza’s van courgette (Sandra Bekkari)
Het gevaar van allerlei lekkere hapjes op feestelijke momenten is dat je buik snel vol raakt en het niet noodzakelijk gezonde dingen waren. Daar weet Sandra Bekkari een oplossing voor: simpele maar lekkere mini-pizza's van courgette en tomaat. Verrassend, licht en gezond maar overheerlijk!
Tagged With: amandelmeel, aperitief, basilicum, courgette, eenvoudig, feest, feestdagen, feestelijk, gezond, hapje, italiaans, Italië, kerstmis, knoflook, leuk, mager, mini-pizza, mozarella, nieuwjaar, oregano, origineel, oud en nieuw, oudjaar, oven, parmaham, Pasen, pizza, proever, rauwe ham, Sandra Bekkari, starter, tapa, tomaat, tomaten, tomatenblokjes, verjaardag, vermageren, voorgerecht
Kruidige kipgehaktballetjes met tomaat
Fan van tapas? Dan ken je albondigas: gehaktballetjes in een tomatensausje. Ontdek in dit recept een variant met kippengehakt en koriander op de Spaanse klassieker. Perfect als apero, winter of zomer!
Tagged With: aperitief, apero, balsamico, bezoek, chili, feest, feestelijk, gehakt, groene kruiden, hapje, honing, kip, kippengehakt, klassiek, klassieker, knoflook, koriander, kruidig, mediterraans, middellandse zee, peterselie, pittig, Spaans, Spanje, tapa, tapas, tomatensaus, variant, voorgerecht, zoet-zuur, zuiders
Slanke tiramisu (Sandra Bekkari)
Tiramisu is een populair, Italiaans nagerecht op basis van mascarpone. Heerlijk, maar soms wat zwaar en misschien net iets te gesuikerd. Daar heeft Sandra Bekkari een oplossing voor! Zeker zo lekker, heel wat gezond: een slanke tiramisu.
Tagged With: amaretto, chocolade, ei, feest, feestelijk, feestelijk dessert, geen suiker, gezonde variant, honing, italiaans, Italië, kaneel, koekjes, koffie, mager, mascarpone, nagerecht, platte kaas, Sandra Bekkari, slank, speculaas, suiker, tiramisu, toetje, vanille, vermageren, verse kaas, zoet
Zalm met mosterkorst en zuurkool (Jeroen Meus)
De veelzijdigheid van zalm is Jeroen Meus niet ontgaan. De bekende tv-kok heeft talloze recepten met de malse vis in de hoofdrol. Van echte klassiekers, tot verrassende bereidingen zoals dit hier. Het lichtpittige mosterdkorstje op een stukje zalm is een perfecte combinatie met de frisse zuurkool en smeuïge puree. Lekker en zelfs een tikje feestelijk, zo je wil!
Tagged With: appel, citroen, cresson, dagelijkse kost, feestdagen, feestelijk, fris, graanmosterd, herfst, jeneverbes, Jeroen Meus, kruidig, kruinagel, mosterd, mosterdkost, panko, puree, spek, vis, voor elke dag, waterkers, winter, winters, witte kool, witte wijn, zalm, zee, zuurkool
Gegratineerde orzo-hapjes voor kerst
Aan pasta denken we niet snel als een feestelijk hapje. Pasta is een geschikte maagvuller, daarom is het sneller een voorgerecht en vooral een hoofdgerecht. Door gebruik te maken van orzo (fijne pasta ter grootte van een rijstkorrel) kan je de portie wel klein en feestelijk houden. Met een romig spinaziesausje, kerstomaatjes, gedroogde worst en mozzarella maak je een klein, schattig hapje klaar dat alleen al dankzij de kleuren perfect past op een kerstfeestje.
Tagged With: droge worst, gartineren, gedroogde worst, gegratineerd, gratin, hapje, Italiaanse kruiden, kerst, kerstmis, kerstomaatjes, kerstomaten, knoflook, look, mierikswortel, mozzarella, nootmuskaat, orzo, ovengebakken, pasta, spinazie, spinazieroom, voorgerecht
Rösti met mierikswortelcrème en gerookte zalm (Colruyt)
Smakelijke hapjes op feestelijke momenten hoeven niet moeilijk te zijn om toch verrassend en lekker te zijn. Dit vlotte hapje van het receptenteam van Colruyt combineert zelfgemaakte, kleine röstis met gerookte zalm en een pittige crème van mierikswortel. Smullen!
Tagged With: aardappel, aardappelen, amuse, Colruyt, dille, feest, feestdagen, feestelijk, gerookte zalm, hapje, kerst, kerstmis, makkelijk, mierikswortel, nieuwjaar, oud en nieuw, ricotta, rosti, snel klaar, starter, verjaardag, vis, voorgerecht, weinig ingrediënten, zalm
Tagliatelle met Venetiaanse kip (Nigella Lawson)
De kracht van lekkere pasta-bereidingen is dat ze best zo eenvoudig mogelijk zijn. Dit minder bekende, maar authentieke, recept leerde Nigella Lawson kennen dankzij een vriendin. Ze is er sindsdien dol op: tagliatelle met geroosterde kip, rozijnen, pijnboompitjes en kruiden.
Spruitjes met brie, noten en cranberries
Geschikte bijgerechten voor kerst aan het zoeken? Dan is dit recept een geknipte kandidaat! Beetgare spruitjes met zachte stukjes brie, knapperige pecannoten en zoetzure cranberry's vormen samen een machtig geheel van smaken dat op elke feestelijke tafel past rond kerst en nieuw.
Tagged With: bijgerecht, brie, cranberries, cranberry, feestdagen, feestelijk, gedroogde veenbessen, kerst, kerstmis, kerstvakantie, nieuwjaar, oud en nieuw, oudjaar, pecannoten, sidedish, spruiten, spruitjes, veenbessen
Mediterraan visgerecht (Pascale Naessens)
Of de zon nu weldadig schijnt, of je er net extra hard naar snakt: dit gezonde recept van Pascale Naessens is de oplossing. Het is al vaak vastgesteld dat het mediterraanse dieet het gezondste is, dit snelle ovengerecht is daar een prima bewijs van.
Tagged With: afslanken, citroen, courgette, gezond, knoflook, low carb, mager, mediterraan, middellandse zee, ovengebakken, Pascale Naessens, peterselie, Provençaalse kruiden, snel klaar, tomaat, tomaten, ui, veel groentjes, venkel, vermageren, vis, weinig werk, witte vis, witte wijn, zon, zonnig, zuiders
Linguine met scampi en chorizo
De combinatie van vis en vlees is altijd win-win. Je zorgt voor meer variatie in je eetpatroon en kan meer smaken combineren. Deze snelle, romige pasta met zongedroogde tomaatjes voegt de pittige smaak van chorizo toe aan fijne scampi. Het ziet er best chique uit, maar is eigenlijk snelle en comfortabele kost voor elk seizoen!
Tagged With: chorizo, comfort food, Italië, knoflook, linguine, look, mediterraan, mediterraans, oregano, pasta, pikant, pittig, romig, room, scampi, snel klaar, spaghetti, Spanje, surf 'n turf, tomaat, tomatenpuree, vis en vlees, voor elke dag, witte wijn, zongedroogde tomaatjes, zuiders
Kotelet met broccolistoemp (Colruyt)
Vandaag op het menu: gewoon lekker! Het receptenteam van Colruyt maakt in dit recept immers iets heel doorsnee Belgisch maar daarom niet minder lekker klaar. "Gewoon", op de best mogelijke manier: koteletten met broccolistoemp. Perfecte boerenkost voor elke dag.