Recepten - Expert - Gevorderd - Beginner
Spiering met bloemkool, aardappelen en pickles (Jeroen Meus)
Voor een lekker Belgisch gerecht ben je bij Jeroen Meus altijd aan het juiste adres. De sympathieke tv-kok weet als geen ander een alledaagse maaltijd in elkaar te boksen die lekker smaakt en zonder gedoe kan klaargemaakt worden. Spiering, een lekker en goedkoop stukje varkensvlees, wordt in dit toffe recept perfect gekoppeld aan bloemkool en een picklessausje dat inspiratie haalt in de Afro-Amerikaanse keuken.
Tags: aardappel, aardappelen, Afro-Amerikaans, alledaags, alledaagse kost, amerika, amerikaans, België, Belgisch, bloemkool, boerenkost, dagelijkse kost, één, gewoon, Jeroen Meus, New Orleans, pickles, smothered pork chops, soul food, spiering, televisie, tv, Varken, varkens, varkensspiering, varkensvlees, vrt
New York Sour
Een New York Sour is een karaktervolle cocktail voor liefhebbers van wijn en whisky. Niet meteen wat je op een zomers terrasje wil drinken, wel perfect op een kille avond of als origineel nagerecht.
Tags: alcohol, alcoholisch, amerika, amerikaans, avond, bourbon, chique, citroen, citroensap, cocktail, dessert, diner, drank, drankje, ei, eieren, eiwit, feest, feestelijk, herfst, nagerecht, new york, NY, rode wijn, siroop, sour, sterke drank, verwarmend, whiskey, whisky, wijn, winter, winters, zondag
Pesto-toastjes met ricotta
Als je een lekker hapje op tafel wil zetten bij wijze van aperitief, kan een doodgewoon toastje nog steeds een prima oplossing zijn. Liefhebbers van de mediterraanse keuken zullen smullen van dit heerlijk simpel toastje met verse pesto en ricotta.
Tags: aperitief, basilicum, bezoek, blender, eenvoudig, feest, feestelijk, Frankrijk, Frans, gemakkelijk, hapje, italiaans, Italië, look, mediterraans, mixer, party, pesto, pesto Genovese, pijnboompitjes, ricotta, simpel, Spaans, tapa, tapas, terras, terrasje, terrassen, toast, toastje, vegetarisch, veggie, voorgerecht, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiden, zuiders
Snelle vispannetjes met puree
Ben jij ook liefhebber van een smeuïg vispannetje maar kijk je op tegen het lange kookproces? Dan is dit recept een handige oplossing: zonder gek veel werk tover je schattige en lekkere vispannetjes op tafel zonder uren te moeten kokkerellen.
Tags: aardappelpuree, alaska polak, alledaags, alledaagse kost, België, Belgisch, champignons, doordeweeks, garnaal, garnalen, grootmoeders keuken, kabeljauw, klassiek, klassieker, makkelijk, mosselen, noordzee, patatten, patattenpuree, prei, puree, romig, room, roux, schar, schelvis, selder, smeuïg, snel, stoemp, tong, vis, visbouillon, vispan, vispannetje, vlot, wijting, witte vis, witte wijn, wortel, zalm, zee, zilt
Winter Wonderland
Liefhebbers van een feestelijke en originele cocktail kunnen dit recept niet overslaan. Deze delicieuze cocktail met kokos, wodka en vanille-ijs is een feest voor alle zintuigen en perfect op een winters feestje.
Tags: alcohol, alcoholisch, apertitief, blauw, blue curaçao, chique, classy, cocktail, cream, creamy, drank, drankje, feest, feestelijk, fil, fris, ijs, ijzig, kerst, kerstmis, kokos, kokosnoot, koud, Malibu, nieuwjaar, origineel, oud en nieuw, oudjaar, party, receptie, romig, room, rum, sneeuw, speciaal, uitzonderlijk, uniek, vanille, vanilleijs, vodka, winter, winters, wodka, wonderland
Gegratineerde pasta met kip, prei en erwtjes (Jamie Oliver)
Ovenschotels klaarmaken is altijd een toffe manier van koken: minimaal werk voor een maximaal resultaat. Dit lekker receptje van Jamie Oliver bevat de perfecte combo van smaak en eenvoud. Perfect als je een restje kip hebt. Echte comfort food!
Tags: beginner, comfort, comfortfood, conchiglie, easy, erwten, erwtjes, gegratineerd, gemakkelijk, gratineren, italiaans, Italië, Jamie Oliver, kaas, kip, kippenbouillon, look, makkelijk, melk, oven, ovenschaal, ovenschotel, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, ricotta, simpel, witte wijn
Oosterse runderreepjes met broccoli in slowcooker
Het allergrootste voordeel van een slowcooker is het ongelooflijke gebruiksgemak. Je kan het bijna moeilijk omschrijven als koken: alle ingrediënten in je slowcooker (crockpot) en afwachten maar. Het resultaat is immer sappig, mals en smaakvol. Met dit oosters getint recept hoef je nooit meer naar de afhaalchinees.
Tags: Aziatisch, bouillon, broccoli, bruine suiker, Chinees, comfort food, crockpot, easy, geduld, gemakkelijk, knoflook, langzaam, langzaam koken, look, noedels, Oosters, Orientaals, rijst, rund, runderlapjes, rundsbouillon, rundsvlees, sesam, sesamolie, sesamzaadjes, slow cooked, slowcooker, soja, sojasaus, sriracha, stoofvlees, traag, traag garen, traag koken, vleesbouillon
Wortelpompoensoep met gember en kurkuma
Deze stevige wintersoep houdt je gezond tijdens de koude dagen. Bovendien superlekker!
Tags: ajuin, beginner, gember, gezond, kurkuma, lekker gezond, pompoen, soep, wintersoep, wortel
Couscoussalade met venkel en halloumi (Colruyt)
Zin in simpel en lekker veggie? Dan is dit zomers recept van Colruyt de pefecte oplossing. De frisse venkel past perfect bij de smeuïge couscous en hartige halloumi. Heerlijke comfortfood!
Tags: beginner, Colruyt, comfort, comfortfood, couscous, groentebouillon, halloumi, italiaans, kaas, limoen, makkelijk, Marokkaans, mediterraans, oregano, peterselie, simpel, snel, tijm, tomaatjes, tomaten, Tunesisch, vakantie, vegetarisch, veggie, venkel, vlug klaar, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiden, zuiders
Seafood chowder
De term 'chowder' doet in de Benelux misschien niet echt een belletje rinkelen, over het kanaal is het echter een absolute klassieker. Het betreft een heerlijk dikke maaltijdsoep die heel gevarieerd kan zijn. Eén van de beste recepten is met lekkers uit de zee. In dit recept ontdek je zelf een ontzettend lekkere maar niet moeilijke Seafood Chowder klaarmaken.
Tags: alle seizoenen, Brits, brood, champignon, chowder, diner, Engeland, Engels, gerookt spek, Groot-Brittanië, Ierland, Iers, kabeljauw, krielaardappelen, krieltjes, kust, lunch, maaltijdsoep, mosselen, noordzee, peterselie, polak, prei, room, schaaldieren, Schotland, Schots, seafood, selder, soep, spek, spekjes, spekreepjes, vis, visbouillon, whiskey, whisky, winter, winters, wortel, zalm, zee, zeevrucht, zeevruchten, zilt
Barracuda
Nood aan vakantie en een beetje zon maar geen centjes om een reisje naar de zon te boeken? Probeer dan deze sprankelende cocktail op basis van rum en ananas. Alsof je echt op reis bent!
Duivenfilet met aardpeer in kaassaus
Wanneer de winter haar intrede doet, is het tijd voor stevige en hartverwarmde kost. Eén van de typische seizoensproducten is aardpeer. Noem deze smakelijke knol gerust een vergeten groente. Onterecht, de notige smaak is heerlijk en past perfect bij een lichte kaassaus. Karaktervolle duivenfilets maken dit zondags festijn compleet.
Tags: aardpeer, aardperen, alledaags, België, Belgisch, bloem, boter, Bourgondisch, duif, duiven, duivenfilet, Europees, Frankrijk, Frans, grootmoeders keuken, kaassaus, kroketjes, kroketten, pomme duchesse, pommes duchesses, roux, vergeten groente, winter, winters, witte saus, zondag, zondagse kost
Pizza Quattro Stagioni
Deze pizza is een echte classic op het menu in een Italiaans restaurant. De moeilijk uitspreekbare naam betekent letterlijk vier seizoenen, en dat is precies waar deze rijkelijk belegde pizza voor staat!
Tags: artisjok, basilicum, bekend, beroemd, champignons, comfort food, Emmentaler, fast food, gemalen kaas, Gruyère, ham, hesp, italiaans, Italië, kaas, leuk, mediterraans, mozzarella, olijfjes, olijven, oregano, oven, paddenstoelen, pizza, pizzadeeg, quattro stagione, tomaten, tomatensaus, vier seizoenen, zuiders
Mint-Julep
De Mint-Julep is een verfrissende cocktail die heel typisch is in het zuiden van de Verenigde Staten. Dit frisse, maar stevige, drankje op basis van bourbon whisky en munt is een perfecte dorstlesser op een hete dag.
Tags: afkoeling, alcohol, amerika, amerikaans, aperitief, bourbon, classic, cocktail, creools, crushed ice, dorstlesser, drank, drankje, fris, heet, ijsblokjes, Kentucky, klassiek, klassieker, Louisiana, munt, New Orleans, terras, terrasje, USA, verfrissend, verkoeling, VSA, whiskey, whisky, zomer, zomers, zon, zonnig
Sazerac
De Sazerac is een stevige en niet echt een bekende cocktail. Toch is het een echte, officiële klassieker! Meer zelfs, het zou de oudst bekende cocktail van Amerika zijn! De naam verwijst naar een Cognac-producent die oorspronkelijk de basis leverde voor het karaktervolle recept.