Witte bonen in tomatensaus (Jamie Oliver)? Het beste recept vind je hier! Witte bonen in tomatensaus (Jamie Oliver)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Witte bonen in tomatensaus (Jamie Oliver)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (7 votes cast)
Witte bonen in tomatensaus (Jamie Oliver), 3.0 out of 5 based on 7 ratings
Witte bonen in tomatensaus (Jamie Oliver)
Recept Afdrukken
Voor heel simpele dingen lijkt een recept soms wat overbodig. Denk gerust aan deze hier: bonen in tomatensaus. Daarvoor warm je toch gewoon een blik op? Als het van Jamie Oliver afhangt niet! Met dit makkelijke recept geef je deze klassieker een Italiaanse boost waardoor je er, vergezeld van knapperig brood, een volwaardige lunch/maaltijd van kan maken. Lekker, simpel en efficiënt.
Witte bonen in tomatensaus (Jamie Oliver)
Recept Afdrukken
Voor heel simpele dingen lijkt een recept soms wat overbodig. Denk gerust aan deze hier: bonen in tomatensaus. Daarvoor warm je toch gewoon een blik op? Als het van Jamie Oliver afhangt niet! Met dit makkelijke recept geef je deze klassieker een Italiaanse boost waardoor je er, vergezeld van knapperig brood, een volwaardige lunch/maaltijd van kan maken. Lekker, simpel en efficiënt.
Servings Prep Time Cook Time
4personen 10minuten 30minuten
Servings Prep Time
4personen 10minuten
Cook Time
30minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Spoel de bonen grondig met water en laat uitlekken.
  2. Verhit in een (steel)pan een scheutje olijfolie. Fruit de gesnipperde ui en knoflook met het blaadje laurier.
  3. Indien je pancetta toevoegt: versnijd in reepjes en laat meebakken tot ze knapperig zijn.
  4. Voeg de tomatenpuree toe en bestrooi met een snufje gerookt paprikapoeder. Laat even doorbakken.
  5. Blus met de rode wijnazijn en tomatenblokjes. Voeg de suiker ,peper en zout toe.
  6. Breng het stoofpotje aan de kook, voeg dan de bonen toe. Laat een 20-tal minuutjes pruttelen op een zacht vuur.
  7. Serveer met knapperig brood (Jamie raadt zuurdesembrood aan) en vers geraspte Parmezaanse kaas. Smakelijk!
Recipe Notes

Gebruik je liever gedroogde witte bonen? Laat ze dan een nacht weken in koud water en kook ze, eenmaal terug uitgelekt, beetgaar gedurende 30 à 40 minuten. Voeg ze, net zoals de ingeblikte bonen, toe wanneer de tomatensaus begint te pruttelen.

Share this Recipe

Speak Your Mind

*