Als je graag iets van gebak klaarmaakt maar weinig tijd of ervaring hebt, schrikken veel recepten af. Een lekker koekje kan echter ook eenvoudig zijn, héél eenvoudig. Eierkoeken, bijvoorbeeld. Zo simpel en makkelijk dat je ze elke dag kan klaarmaken. Lekker als tussendoortje of bij een tasje koffie.
Als je graag iets van gebak klaarmaakt maar weinig tijd of ervaring hebt, schrikken veel recepten af. Een lekker koekje kan echter ook eenvoudig zijn, héél eenvoudig. Eierkoeken, bijvoorbeeld. Zo simpel en makkelijk dat je ze elke dag kan klaarmaken. Lekker als tussendoortje of bij een tasje koffie.
Servings | Prep Time | Cook Time |
12stuks | 15minuten | 10minuten |
Servings | Prep Time |
12stuks | 15minuten |
Cook Time |
10minuten |
Ingredients
- 2 eieren
- 100 gram kristalsuiker
- 0,5 citroen
- 100 gram zelfrijzende bloem
- 1 snufje zout
Servings: stuks
Ingredients
Servings: stuks
|
Instructions
- Verwarm je oven voor op 180°.
- Klop eieren met de suiker voldoende lang tot een luchtig, lichtgeel beslag.
- Rasp de citroen en voeg de zeste met een snuifje zout en gezeefde bloem toe aan het beslag. Roer zachtjes om.
- Maak hoopjes van ongeveer één volle eetlepel op een bakplaat bedekt met bakpapier. Laat voldoende plaats tussen, ze zullen nog wat uitlopen en rijzen in de oven.
- Bak de koekjes gedurende een tiental minuten op 180°. Laat ze zeker niet te lang bakken, dan worden ze (te) hard en droog. Als de randjes lichtjes beginnen te kleuren zijn ze doorgaans perfect.
- Laat afkoelen op een rooster. Lekker als tussendoortje of bij de koffie en thee. Smakelijk!
Recipe Notes
Heb je geen zelfrijzende bloem? Je kan ook gewone bloem gebruiken maar voeg dan een theelepeltje bakpoeder toe, anders missen de koeken wat luchtigheid.
Mis je nog bakbenodigdheden? Bestel ze gemakkelijk even online!
Share this Recipe
Speak Your Mind