Recept - Eierkoeken

Eierkoeken
Recept Afdrukken
Als je graag iets van gebak klaarmaakt maar weinig tijd of ervaring hebt, schrikken veel recepten af. Een lekker koekje kan echter ook eenvoudig zijn, héél eenvoudig. Eierkoeken, bijvoorbeeld. Zo simpel en makkelijk dat je ze elke dag kan klaarmaken. Lekker als tussendoortje of bij een tasje koffie.
Eierkoeken
Recept Afdrukken
Als je graag iets van gebak klaarmaakt maar weinig tijd of ervaring hebt, schrikken veel recepten af. Een lekker koekje kan echter ook eenvoudig zijn, héél eenvoudig. Eierkoeken, bijvoorbeeld. Zo simpel en makkelijk dat je ze elke dag kan klaarmaken. Lekker als tussendoortje of bij een tasje koffie.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
12stuks 15minuten 10minuten
Porties Prep Tijd
12stuks 15minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Porties: stuks
Ingrediënten
Porties: stuks
Instructies
  1. Verwarm je oven voor op 180°.
  2. Klop eieren met de suiker voldoende lang tot een luchtig, lichtgeel beslag.
  3. Rasp de citroen en voeg de zeste met een snuifje zout en gezeefde bloem toe aan het beslag. Roer zachtjes om.
  4. Maak hoopjes van ongeveer één volle eetlepel op een bakplaat bedekt met bakpapier. Laat voldoende plaats tussen, ze zullen nog wat uitlopen en rijzen in de oven.
  5. Bak de koekjes gedurende een tiental minuten op 180°. Laat ze zeker niet te lang bakken, dan worden ze (te) hard en droog. Als de randjes lichtjes beginnen te kleuren zijn ze doorgaans perfect.
  6. Laat afkoelen op een rooster. Lekker als tussendoortje of bij de koffie en thee. Smakelijk!
Notities

Heb je geen zelfrijzende bloem? Je kan ook gewone bloem gebruiken maar voeg dan een theelepeltje bakpoeder toe, anders missen de koeken wat luchtigheid.

Mis je nog bakbenodigdheden? Bestel ze gemakkelijk even online!

Deel dit Recept

Speak Your Mind

*