Een gehaktbroodje is ontzettend simpel en toch lekker. Een perfect gerecht om regelmatig op het menu te zetten. Bovendien kan je er makkelijk leuke variaties van maken. Zoals dit recept. Kippengehakt is wat fijner van smaak, aangevuld met fijngesnipperde ui, paprika en olijven levert dat een heerlijk mediterraans resultaat op dat je naar hartenlust kan combineren met groentjes, pasta, puree, rijst, sauzen,...
Een gehaktbroodje is ontzettend simpel en toch lekker. Een perfect gerecht om regelmatig op het menu te zetten. Bovendien kan je er makkelijk leuke variaties van maken. Zoals dit recept. Kippengehakt is wat fijner van smaak, aangevuld met fijngesnipperde ui, paprika en olijven levert dat een heerlijk mediterraans resultaat op dat je naar hartenlust kan combineren met groentjes, pasta, puree, rijst, sauzen,...
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 45minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
45minuten |
Ingredients
- 600 gram kippengehakt
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 0,5 rode paprika
- 0,5 groene paprika
- 0,5 gele paprika
- 100 gram zwarte olijven ontpit
- 2 eieren
- 100 gram paneermeel
- 1 eetlepel Provençaalse kruiden
- 1 koffielepel gerookt paprikapoeder
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Snipper de rode ui en knoflook fijn. Stoof glazig in een scheutje olijfolie.
- Snipper ondertussen de paprika's en olijven in fijne stukjes.
- Doe het gehakt in een ruime kom. Voeg de (afgekoelde) ui en knoflook toe, samen met de gesnipperde paprika en olijven.
- Vul aan met het paneermeel, de eieren, Provençaalse kruiden, paprikapoeder, peper en zout. Meng alles goed door elkaar en kneed er een mooi gehaktbroodje van.
- Wrijf het gehaktbroodje in met olijfolie en leg het in een ovenschaal. Laat 30 tot 45 minuten bakken op 160° tot het helemaal gaar is en een knapperig korstje heeft. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind