Recepten - paprikapoeder
Paella

Wie Spanje zegt, zegt Paella. Dit van oorsprong Valenciaans gerecht is synoniem voor zon, zomer en vakantie. Er bestaan heel wat regionale verschillen en elke Spaanse stad beweert dat hun recept het beste is. Het is dan ook een gerecht met een lange geschiedenis. Zelfs over de herkomst van de naam doen verschillende verhalen de ronde Ondanks de vele varianten, is de basis in principe altijd hetzelfde. Met dit authentieke recept kan ook jij zonder veel problemen deze zomerse rijstschotel klaarmaken. Daarnaast is het een prima basis om verder op te bouwen naar smaak en voorkeur (vlees, vis, groentjes,... jij bent de chef!).
Tagged With: arborio, bomba, calasparra, chorizo, Espagna, kippenbouillon, konijn, langzaam, Paella, paprika, paprikapoeder, peterselie, rijst, rijstschotel, saffraan, slow cooker, slow cooking, Spaans, Spanje, tijm, tomaat, traag garen, traag gegaard, vakantie, Valencia, vlees en vis, zeevruchten, zomer, zomergerecht, zomers
Spaghetti met kippengehakt (Jeroen Meus)

Wanneer je een grote groep van eten moet voorzien, is het verstandig om je gerecht eenvoudig te houden. Zeker wanneer er ook kinderen bij zijn. Daarom bedacht Jeroen Meus dit fijne gerecht: spaghetti met kippengehakt. Perfect voor een grote bende van alle leeftijden die gewoon lekker wil eten.
Tagged With: alternatief, cayennepeper, champignons, comfort food, courgette, dagelijkse kost, één, Emmentaler, feestje, gehakt, gemalen kaas, Gruyère, herbes des provence, Jeroen Meus, kids, kinderen, kinderfeestje, kip, kippengehakt, kippenkruiden, kruidig, mediterraans, mest een twist, op kamp, origineel, paprika, paprikapoeder, passata, pasta, provençaals, Provençaalse kruiden, rozemarijn, selder, smaakvol, spaghetti, spaghetti bolognese, tomaten, tomatenblokjes, tomatensaus, tv, twist, vakantie, variant, veel groentjes, voor kinderen, wortel, zuiders
Goulash

Wat stoofvlees is voor België, is goulash voor Hongarije. Deze ingedikte vleesstoofpot is heel populair in Oost-Europa en bestaat in flink wat varianten. Er bestaan dan ook talloze familierecepten die al generaties meegaan. De basis is echter eenvoudig: rundsvlees, paprika, tomaten, vleesbouillon en voldoende gaartijd. Perfect om van te smullen op gure dagen.
Tagged With: goulash, herfst, Hongarije, karwei, klassiek, knoflook, komijn, langzaam, laurier, look, oost-Europa, paprika, paprikapoeder, pasta, puree, rijst, rode wijn, rund, runds, rundsbouillon, rundsstoofvlees, rundsvlees, rustig, smaakvol, stevig, stevige kost, stoofvlees, stoven, stoverij, tomaten, traag garen, traditie, traditioneel, winter
Kippenboutjes met paprika

Eenvoud siert, wordt wel eens gezegd. Dat kan ook perfect kloppen in de keuken. Liefhebbers van een sappig kippenboutje zullen namelijk smullen van deze heerlijk eenvoudige - maar smaakvolle - stoofpot met paprika.
Tagged With: ajuin, alledaags, bouillon, chicken, comfort food, éénpansgerecht, eenvoudig, everyday, gewoon, kip, kippenbouillon, kippenbouten, kippenboutjes, knoflook, look, mediterraans, paprika, paprikapoeder, paprikasaus, peterselie, puree, rijst, rode paprika, scherpe paprika, simpel, sterke paprika, tomaten, tomatensaus, ui, zachte paprika, zuiders
Zuiders kalkoenstoofpotje met rijst (Sandra Bekkari)

Wanneer je wat meer (spreekwoordelijke) zon aan je keuken wil toevoegen zonder angst voor een kilootje extra, ben jij bij dit toffe recept van Sandra Bekkari aan het juiste adres. De combinatie van malse kalkoenblokjes met een kruidig tomatensausje en fijne rijst is perfect om op een doordeweekse dag zomers en een tikje exotisch te dineren.
Tagged With: bekend, dadels, exotisch, fusion, gevogelte, gezond, groentebouillon, groenten, groentes, groentjes, kalkoen, kalkoenblokjes, kalkoenfilet, komijn, koriander, kruiden, kruidig, kurkuma, mager, mediterraans, medjoul, medjoul dadels, Noord-Afrikaans, paprikapoeder, prei, ras el hanout, rijst, Sandra Bekkari, tomaten, tomatenblokjes, tomatensaus, tv, vtm koken, wereldkeuken, werelds, wortel, wortelen, zilvervliesrijst
Stoofpot met kip en pasta (Jeroen Meus)

Voor de lekkerste alledaagse gerechten moet je nog steeds bij Jeroen Meus zijn. De sympathieke tv-kok weet als geen ander hoe je gewoon heel lekker eten kan maken. Dit recept is daar een buitengewoon goed voorbeeld van: pasta, kip, groentjes en een oven. That's it! Maar oh-zo heerlijk!
Tagged With: alledaags, aubergine, Belgisch, belgisch koken, courgette, dagelijks, dagelijkse kost, één, Europees, fusion, gewoon, Jeroen Meus, kip, kruiden, lekker, mediterraans, mediterraanse keuken, oven, ovenschotel, paprikapoeder, parmezaanse kaas, pasta, rigatoni, simpel, spek, spekjes, stoofpot, stoven, televisie, tuinkruiden, tv
Kip met rijst en currysaus (Peter Goossens)

Dit is een heel eenvoudige klassieker waar je niet onmiddellijk op een culinair niveau aan denkt. Enter Peter Goossens! De topchef kan als geen ander het beste uit eenvoudige ingrediënten halen. In dit recept zorgt de Njam-chef voor een speciale ervaring door alle elementen van deze klassieker op te krikken tot een spectaculair niveau met een lijstje heerlijke Aziatische ingrediënten.
Tagged With: appel, Aziatisch, basmati, citroengras, culinair, curry, fusion, gember, Hof van Cleve, kerrie, kip, kip met curry, kipfilet, kippenbouillon, klassieker, kokos, kokosmelk, koriander, laurier, njam, Oosters, Orientaals, paprikapoeder, peter goossens, rijst, speciaal, sterrenchef, tijm, tomaten
Kruidendip met feta

Een lekker dipkaasje mag niet ontbreken op een geslaagde, zomerse aperitief. Fetakaas leent zich prima tot hapjes die zomer en vakantie uitstralen. Met enkele fijne kruiden en wat knoflook heb je in geen tijd een lekker en zelfgemaakt knabbeltje op tafel staan!
Kalkoengyros met groenterijst (Jeroen Meus)

Dit leuke recept van Jeroen Meus is ideaal om enkele smakelijke Griekse invloeden door je keuken te laten waaien! Met lekker gemarineerde kalkoengyros, een fijne groenterijst en een knapperige ijsbergsalade met Griekse yoghurt zal je heel wat gasten, van jong tot oud, verrassen.
Tagged With: dagelijkse kost, gemarineerd, Grieke yoghurt, Griekenland, grieks, groenterijst, gyros, hellas, ijsbergsla, Jeroen Meus, kalkoen, kalkoengyros, kids, kinderen, kindvriendelijk, komijn, leuk, makkelijk, marinade, mediterraan, mediterraans, middellandse zee, op voorhand, oregano, paprika, paprikapoeder, rijst, simpel, tijm, zomer, zomers, zonnig
Spätzle met spek, spruitjes, kastanjechampignons en roomsaus

Spätzle is een typische pasta uit het zuiden van Duitsland. Deze zachte eiernoedels passen bij heel wat gerechten, hun fijne maar stevige smaak is heel veelvuldig inzetbaar. In het zuiden van Duitsland (regio Schwabenland) wordt deze pasta dan ook zomer en winter gebruikt. Dit recept laat je een flink stoofpotje maken, ideaal op een frisse herfst- of winterdag. Met spekjes, spruitjes, kastanjechampignons en een rijke roomsaus kan je Duits-getinte diner niet meer stuk!
Tagged With: boerenkost, bruine champignons, champignons, Duits, Duitse pasta, Duitsland, éénpansgerecht, eenvoudig, gerookt spek, herfst, kastanje champignons, noedels, paprikapoeder, pasta, room, roomsaus, Schwaben, Schwabenland, Schwäbisch Hall, simpel, Spätzle, spek, spekjes, spruiten, spruitjes, stoofpot, winter
Gehaktstoofpotje in roomsaus

Wanneer de dagen terug korter en frisser worden, smaakt er niets beter dan een dampend stoofpotje. Het vooruitzicht op gezellige avonden voor het haardvuur kunnen niet zonder stevige maar smakelijke éénpansgerechten zoals dit simpel maar lekker stoofpotje van boerengehakt.
Tagged With: aardappelen, aubergine, boerenkost, boerenstoofpot, cayennepeper, courgette, frieten, frietjes, gehakt, gehaktstoofpot, gezellig, grootmoeders keuken, haardvuur, herfst, kroketten, makkelijk, paprikapoeder, peterselie, rijst, room, roomsaus, snel, spek, stevig, stoofpot, stoofpotje, stoven, varkensgehakt, warm, winter
Moqueca Baiana (Braziliaans visstoofpotje)

Wie graag wat exotischer kookt zonder een resem speciale of zeldzame ingrediënten te moeten sprokkelen, is met recept absoluut geholpen. Moqueca Baiana is een stoofschotel met vis uit Brazilië, een land dat heel wat culturen herbergt. Europese, Afrikaanse en Amerikaanse invloeden vloeien rijkelijk samen in dit uiterst eenvoudige maar erg lekker gerechtje.