Recept - Kalfsgebraad met lentegroenten

Kalfsgebraad met lentegroenten
Recept Afdrukken
Het aanbreken van de lente is voor groente-liefhebbers een feest. Absoluut niets tegen wintergroenten, maar de frisse veelzijdigheid van de eerste lente-groentjes is echt iets om naar uit te kijken. Gecombineerd met een mals kalfsgebraad en kroketjes serveer je een feestelijk maal dat op elk paasfeest of zondagse familiebijeenkomst past. Mag het vlees echt mals en smaakvol zijn? Laat het dan één nacht marineren.
Kalfsgebraad met lentegroenten
Recept Afdrukken
Het aanbreken van de lente is voor groente-liefhebbers een feest. Absoluut niets tegen wintergroenten, maar de frisse veelzijdigheid van de eerste lente-groentjes is echt iets om naar uit te kijken. Gecombineerd met een mals kalfsgebraad en kroketjes serveer je een feestelijk maal dat op elk paasfeest of zondagse familiebijeenkomst past. Mag het vlees echt mals en smaakvol zijn? Laat het dan één nacht marineren.
Porties Prep Tijd Kook Tijd Passieve Tijd
4personen 20minuten 1uur 1uur
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
1uur 1uur
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Pers of hak de teentjes knoflook fijn. Meng met de verse kruiden, peper, zout en een flinke scheut olijfolie.
  2. Wrijf het kalfsgebraad grondig in met de kruidenolie en laat minstens één uur, bij voorkeur langer, marineren. Laat voor het koken weer op kamertemperatuur komen.
  3. Snipper de ui, wortelen en knolselder en hapklare stukken.
  4. Verhit een flinke klont boter in een ruime stoofpot met dikke bodem.
  5. Bak het vlees rondom kort aan op een matig vuur. Licht bruinen volstaat. Haal het vlees daarna uit de pot en hou even opzij.
  6. Fruit in de pot de stukjes ui, wortel en knolselder.
  7. Blus met de witte wijn en laat even doorkoken. Duw daarna de groentjes naar de zijkanten en leg het gebraad terug in het midden van de pot. Overgiet met de kalfsfond.
  8. Dek af en zet in een voorverwarmde oven (160°). Laat 30 tot 45 minuten bakken, draai het vlees halverwege om.
  9. Kuis ondertussen de lente-groenten. Versnijd naar wens in kleinere stukken. Stoom of kook ze beetgaar en houd warm.
  10. Haal het gebraad uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie. Draai het opnieuw een paar keer.
  11. Zet de stoofpot ondertussen terug op het vuur en voeg de room toe. Laat indikken op een zacht vuur en kruid bij met paprikapoeder, peper en zout.
  12. Versnijd het vlees in plakjes en serveer met een lepel saus, de gestoomde groentjes en kroketjes. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*