Recepten - gehakt
Halloween-gehaktbrood
Op 31 oktober ontsnappen we er al lang niet meer aan: Halloween! Hoewel de oorsprong teruggaat naar de Kelten, kennen we het feest vooral vanwege de typische Amerikaanse folkore die ondertussen ook in Europa populair is geworden. Al wie graag gruwelijk lekker wil koken rond die dag, moet dit waanzinnig leuke recept geprobeerd hebben!
Tags: bacon, curryketchup, eng, feest, feestelijk, gehakt, gehaktbrood, gemengd gehakt, gerookt spek, grappig, griezelig, halloween, kalfsgehakt, ketchup, kids, kinderfeestje, knoflook, leuk, met kinderen, origineel, oven, ovengerecht, pompoen, rundgehakt, speciaal, spek, spooky, ui, varkensgehakt, verrassend
Gratin met broccoli en worst (Colruyt)
Zin in heel gewone kost maar mag het tegelijkertijd ook een beetje anders zijn? Dan is dit recept van Colruyt een uitstekende keuze. In plaats van de Heilige Drievuldigheid (vlees - aardappelen - groente), werk je dit gerecht af door alles in een ovenschaal te combineren en bovenal te gratineren. Lekker origineel, origineel lekker!
Balletjes in tomatensaus (Peter Goossens)
In de absolute top-tien van vaderlandse klassiekers staat het gerecht 'balletjes in tomatensaus' zonder enige discussie hoog genoteerd. Dit eenvoudige gerecht smaakt altijd en is niet moeilijk om klaar te maken. Als je echter net wat meer tijd hebt en zin hebt in perfectie is dit de versie van sterrenchef Peter Goossens.
Tags: alle seizoenen, ballen, balletjes, basilicum, België, boerenkost, classic, dragon, eieren, feestelijk, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, gemengd gehakt, gewoon, grootmoeders keuken, Hof van Cleve, kalfsgehakt, klassieker, kroketten, kruiden, kruidig, madeira, mosterd, past altijd, peter goossens, peterselie, puree, tomaten, tomatensaus, typisch, typisch belgisch, varkensgehakt, vlaams, Vlaanderen, zondag, zondagse kost
Jamie’s gehaktbrood (Jamie Oliver)
Een ultiem voorbeeld van comfort food is een echte klassieker: gehaktbrood! Snel klaar, weinig werk en verdomd lekker. De basis van een gehaktbroodje mag dan wel heel eenvoudig zijn, je kan er wel wat meer smaak en variatie in kwijt dan je zou denken. In dit toffe recept presenteert Jamie Oliver zijn ultieme versie, vergezeld van een pittig tomatensausje. Maximum smaak, minimum werk!
Tags: bacon, comfort food, gehakt, gehaktbrood, gemengd gehakt, gerookt spek, Jamie Oliver, kalf, kalfsgehakt, kikkererwten, komijn, koriander, kruiden, kruidig, makkelijk, Meatloaf, mediterraans, met brood, met pasta, met rijst, op voorhand, oven, ovenschotel, pancetta, pittig, rozemarijn, rund, rundsgehakt, spek, tomaten, tomatensaus, Varken, varkensgehakt, vlees
Gezonde ovenschotel met kippengehakt
Zo'n lekkere, gegratineerde en bovenal smeuïge ovenschotel is niet bepaald het soort gerecht waar je aan denkt wanneer je op zoek bent naar een gezonde maaltijd. Het is nochtans perfect mogelijk wanneer je met dit recept aan de slag gaat. Geen witte saus op basis van melk en boter, wel met bloemkool. Het resultaat is verrassend lekker en stukken beter voor je lijn.
Tags: bakken, bloemkool, bloemkoolsaus, eenpasgerecht, Emmentaler, gegratineerd, gehakt, geraspte kaas, gezond, gezonde variant, gratin, Gruyère, kaas, kids, kinderen, kippengehakt, mager, makkelijk, oven, ovenschotel, simpel, weinig werk, wortel
Penne met kippengehakt
Voor een lekkere pastabereiding hoef je niet uitzonderlijk origineel te zijn. De ultieme basis uit de Italiaanse keuken waar je altijd op kan rekenen: tomatensaus! In dit recept gaan we aan de slag met kippengehakt, fijne kruiden en een resem groentjes. Een heel fijn en smaakvol resultaat gegarandeerd, voor jong en oud!
Tags: chili, courgette, gegratineerd, gehakt, gerookte paprika, gratineren, italiaans, Italië, kip, kippengehakt, knoflook, komijn, kruiden, kruidentuiltje, kruidig, mediterraans, mozzarella, oregano, paprika, pasta, pastasaus, penne, Provençaalse kruiden, tomaten, tomatensaus, tuinkruiden, vlees, volkoren, volkoren pasta, volkoren penne, wortel, zwarte olijven
Slowcooker Bolognese (Gennaro Contaldo)
Het geheim van een klassieke bolognese (of ragu) is engelengeduld. Hoe langer de saus rustig kan pruttelen, hoe intenser de smaak. Dat weet de ervaren Italiaanse chef Gennaro Contaldo als geen ander. Net daarom gebruikt hij in dit recept een slow cooker, dat geeft deze hemelse maar bijzonder eenvoudige pastasaus alle tijd van de wereld om helemaal perfect te worden. Wil je helemaal scoren? Maak dan de saus een dag op voorhand klaar!
Tags: alledaags, authentiek, basilicum, bolognaise, bolognese, gehakt, Gennaro Contaldo, italiaans, Italië, kinderen, krachtig, mediterraans, melk, origineel, pancetta, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pastasaus, ragu, rode wijn, rundsbouillon, selder, slowcooker, smaakvol, spaghetti, spek, tagliatelle, tomaten, tomatenconcentraat, traag, traag gegaard, wortel
Selder met gehaktballen
Hoewel we selder vooral kennen als soepgroente, kan ze ook de hoofdrol spelen in een gerecht. De ultieme klassieker: selder met gehaktballen! Dit eenvoudige gerecht kan op heel veel manieren bereid worden. In dit recept staan eenvoud en smaak centraal.
Tags: aardappelen, alledaags, België, Belgisch, bleekselder, boulet, budget, budgetvriendelijk, dagelijkse kost, gehakt, gehaktbal, gehaktballen, gekookte aardappelen, gemengd gehakt, goedkoop, groene selder, grootmoeders keuken, kalf, kerstomaatjes, klassiek, niet duur, selder, selderstengels, simpel, tomaatjes, Varken, voor elke dag, witte selder
Thaise gehaktballetjes
Bij een lekkere borrel hoort een smaakvol hapje. Hoewel het verleidelijk is om de aperitief aan te vullen met de klassieke salami- en kaasblokjes, gaat er niets boven een zelfgemaakt hapje. Deze pittige gehaktballetjes zijn geïnspireerd op de Thaise keuken, heerlijk bij een krachtige rode wijn of een complex bier.
Tags: aperitief, aperitiefhapje, apero, borrelhapje, chili, curry, gehakt, gehaktbal, gehaktballetjes, gember, hapje, koriander, origineel, pikant, pittig, rund, runds, rundsvlees, snack, tapa, tapas, Thai, Thailand, Thais, verrassend
Gehakt Parmentier (Jeroen Meus)
Wie van een simpel gerechtje houdt dat alle vinkjes van 'comfort food' afvinkt, zit met een Parmentier goed. Het concept uit Frankrijk staat voor een lekkere en makkelijke ovenschotel die wordt afgedekt met puree. Ook Jeroen Meus gaat graag aan de slag met deze Franse klassieker, vooral met gehakt is typisch weet Vlaanderens bekendste tv-kok. Lekker en weinig werk!
Tags: basic, beginner, broodkruim, chapelure, comfort food, comfortfood, dagelijkse kost, easy, eenvoudig, Frankrijk, Frans, Franse keuken, gehakt, gehakt parmentier, gehaktschotel, hachis parmentier, Jeroen Meus, lekker, oven, ovenschotel, Parmentier, provençaals, Provençaalse kruiden, Provencaalse saus, puree, simpel, tijm, tomaten, tomatenblokjes
Gehaktballetjes met krieken (Piet Huysentruyt)
Sommige klassiekers zijn zo waanzinnig lekker, dat ze geen introductie nodig hebben. Gehaktballetjes met krieken is er zo eentje, heerlijk in alle eenvoud en past bij werkelijk élke gelegenheid. Benieuwd hoe topchef Piet Huysentruyt deze classic uit grootmoeders keuken klaarmaakt? Dit recept vertelt je alles!
Tags: authentiek, balletjes, Belgisch, Belgische keuken, boerenkost, bomma, brunch, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, grootmoeder, grootmoeders keuken, klassiek, klassieker, krieken, lunch, met brood, middagmaal, noordkrieken, oma, ontbijt, paasbrunch, Piet Huysentruyt, sos piet, traditie, traditioneel, typisch, vlaams, Vlaamse keuken, zoet en zout, zondag
Bloemkoolgratin met boerenworst (Sofie Dumont)
De beste gerechten zijn de authentieke klassiekers die jouw grootmoeder het allerbeste klaarmaakt, toch? Die volkswijsheid bewijst Sofie Dumont met dit stevig potje boerenkost. Gewoon heerlijk, heerlijk gewoon!
Tags: aardappel, aardappelen, alledaags, alledaagse kost, beginner, België, Belgisch, bloemkool, boerenkost, boerenworst, bomma, bruine fond, Emmentaler, fond, gegratineerd, gehakt, gekookte aardappelen, gewoon, gratin, grootmoeder, grootmoeders keuken, grootmoeders kost, Gruyère, kaassaus, klassiek, klassieker, mornay, mornaysaus, oven, roux, saus, simpel, sofie dumont, traditioneel, vlaams, Vlaanderen, vtm koken, witte saus, worst
Gehaktballetjes met mozzarella
Een simpele gehaktbal als hapje, klinkt dat een beetje saai? Niet als je ze vult! Met een beetje mozzarella en wat extra kruiding heb je plots een heel leuk hapje waar jong en oud van zullen smullen.
Tags: amuse, aperitief, aperitiefhapje, balletjes, chapelure, curry, ei, eieren, gehakt, gehaktbal, gehaktballen, gehaktballetjes, gemengd gehakt, gesmolten kaas, hapje, kaas, kalfsgehakt, kerrie, kids, kinderen, kruidig, met saus, mozzarella, oregano, paneermeel, paprika, rundsgehakt, salie, sjalot, tapa, tapas, varkensgehakt, verrassing, voor jong en oud, voorgerecht
Pizza Bolognese
Pizza is zo perfect dat je er weinig aan kan toevoegen, toch? Niet helemaal juist, pizza kan immers gecombineerd worden met andere, lekkere gerechten. Zo is pizza bolognese een echte klassieker die twee toppers uit de Italiaanse keuken combineert. Heerlijk, en makkelijk om zelf te maken, zeker als je nog een restje bolognese-saus hebt staan!
Tags: bolognaise, bolognaisesaus, bolognese, budget, budgetvriendelijk, comfort food, emmental, Emmentaler, gegratineerde kaas, gehakt, gemalen kaas, gemengd gehakt, gesmolten kaas, Gruyère, guilty pleasure, italiaans, Italiaanse keuken, Italië, kaas, kids, kinderen, kinderfeestje, kindvriendelijk, mediterraans, oregano, pizza, rucola, rundsgehakt, snel klaar, tomatensaus, varkensgehakt, zuiders
Spaghetti met kippengehakt (Jeroen Meus)
Wanneer je een grote groep van eten moet voorzien, is het verstandig om je gerecht eenvoudig te houden. Zeker wanneer er ook kinderen bij zijn. Daarom bedacht Jeroen Meus dit fijne gerecht: spaghetti met kippengehakt. Perfect voor een grote bende van alle leeftijden die gewoon lekker wil eten.
Tags: alternatief, cayennepeper, champignons, comfort food, courgette, dagelijkse kost, één, Emmentaler, feestje, gehakt, gemalen kaas, Gruyère, herbes des provence, Jeroen Meus, kids, kinderen, kinderfeestje, kip, kippengehakt, kippenkruiden, kruidig, mediterraans, mest een twist, op kamp, origineel, paprika, paprikapoeder, passata, pasta, provençaals, Provençaalse kruiden, rozemarijn, selder, smaakvol, spaghetti, spaghetti bolognese, tomaten, tomatenblokjes, tomatensaus, tv, twist, vakantie, variant, veel groentjes, voor kinderen, wortel, zuiders