Recepten - eieren
Courgette carbonara (Jamie Oliver)
In dit recept presenteert Jamie Oliver een leuke en net iets gezondere variant van een carbonara. De romige saus met Parmezaanse kaas en knapperige spekjes breidt de Britse chef uit met knapperige stukjes courgette. Een prachtig voorbeeld van comfort food waarbij je jezelf helemaal niet zo schuldig hoeft te voelen!
Tagged With: authentiek, bacon, carbonara, comfort food, courgette, ei, eieren, gele courgette, groene courgette, italiaans, Italië, Jamie Oliver, met een twist, origineel, pancetta, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, penne, romig, room, roomsaus, spek, tijm, variant, zwarte peper
Frisse aardappelsalade met worst
Dit recept is erg polyvalent en zoekt het vooral niet te ver. De frisse aardappelsalade is perfect als lunch of avondmaal. Maar ook op een barbecue of buffet is ie zeer geschikt. In combinatie met een eenvoudige maar lekkere braadworst, serveer je zonder stress een budget- en kindvriendelijk gerecht.
Tagged With: aardappel, aardappelen, aardappelsalade, augurken, augurkjes, barbecue, basic, bbq, beginner, bijgerecht, braadworst, budget, buffet, dragon, easy, edamame, edamameboontjes, eenvoudig, ei, eieren, fris, frisse aardappelsalade, hardgekookte eieren, kindvriendelijk, lente, mayonaise, peterselie, simpel, voor elke dag, worst, zomers
Aardbei-rabarbertaart
Eenmaal de lente goed op gang is, genieten we traditioneel van lekkers zoals aardbeien en asperges. Ook rabarber is een echte lekkernij die dan niet mag ontbreken. De fris-zure smaak leent zich uitstekend tot allerlei zoete gerechten en hapjes. Voor wie rabarber toch té zuur is, is deze eenvoudige taart op basis van kruimeldeeg de perfecte oplossing. Aardbeien passen perfect bij rabarber en zorgen voor een zachtere, zoete smaakervaring.
Tagged With: aardbei, aardbeien, bakken, België, Belgisch, boter, cake, deeg, dessert, eenvoudig, eieren, feest, fris, koffie, kruimeldeeg, lente, nagerecht, ontbijt, oven, ovengebakken, rabarber, rabarberstengel, rabarberstengels, snel klaar, suiker, taart, thee, toetje, tussendoor, tussendoortje, vanillesuiker, vegetarisch, veggie, verjaardag, zoet, zoetigheid, zuur
Lentesalade met tarwekorrels
Deze frisse salade combineert alles wat we associëren met de lente en Pasen: smeuïge eitjes, kruidige stukjes kip en karakteristieke groene asperges. De milde beet van tarwekorrels geeft de salade een verrassende structuur en smaak. Perfect als lunch of bijgerecht.
Tagged With: asperge, asperges, barbecue, bbq, bijgerecht, brunch, dragon, ei, eieren, gevarieerd, gezond, groene asperges, groentebouillon, kip, kipblokjes, kipfilet, kippenbouillon, kipreepjes, lente, lente-ui, lente-uitjes, lentesalade, leuke structuur, licht, lichte maaltijd, lunch, mager, Pasen, peterselie, salade, tarwe, tarwekorrels, variatie, verrassend
Biscuit
Wie graag taarten bakt, kan niet voorbij aan een klassieke biscuit. Dit luchtige deeg is een uitstekende basis voor taarten met slagroom, fruit, confituur, chocolade,... Je kan er eigenlijk alle kanten mee uit. Ontdek hieronder een handig basisrecept voor een bakvorm met een diameter van ongeveer 26 cm.
Tagged With: bakken, bakker, banket, basisrecept, beslag, biscuit, bloem, cake, chocolade, deeg, desert, dessert, eieren, feestelijk, Frans, Franse keuken, fruit, gesuikerd, kids, kinderen, klassiek, klassieker, luchtig, nagerecht, oven, patisserie, slagroom, speciale gelegenheid, suiker, taart, verjaardag, verjaardagsfeestje, zoet
Bananencake
Voor wie houdt van een extra smeuïge cake is dit recept een verplichting! Niet alleen zorgt de banaan voor een relatief milde maar malse smaak, de structuur van deze cake is zo zacht dat je jezelf zal moeten bedwingen om niet meteen alles op te schrokken!
Tagged With: banaan, bananen, bananencake, bloem, boter, bruine suiker, cake, dessert, eieren, feest, feestelijk, gebak, kaneel, makkelijk, nagerecht, ontbijt, oven, ovengebakken, rijpe bananen, suiker, tussendoor, vanille, vegetarisch, veggie, verjaardag
Citroenrijst met scampi en ei
Wie van een frisse rijstschotel met oosterse toetsen houdt, moet dit snelle recept geprobeerd hebben. Heerlijk met scampi en een roergebakken eitje!
Tagged With: altijd lekker, Aziatisch, chili, chilivlokken, citroen, citroengras, edamame, edamameboontjes, eenvoudig, ei, eieren, erwten, erwtjes, fris, gebakken rijst, gember, lente-ui, nasi, nasi goreng, Oosters, Orientaals, rijst, rijstgerecht, roerbakken, scampi, sesam, simpel, snel klaar, snelle hap, soja, sojasaus, vis, vlug, voor elke dag, weinig tijd
Eiersalade met spek
Door deze eenvoudige salade zelf te maken kan je flink besparen én een veel lekkerder resultaat op je boterham smeren.
Tagged With: beginner, brood, broodbeleg, charcuterie, ei, eieren, eiersalade, gerookt spek, kervel, lunch, makkelijk, mayonaise, peterselie, salade, spek, spekblokjes, spekjes, voor elke dag, zelfgemaakt
Meatloaf
In Amerikaanse televisieseries en films komt het vaak aan bod als het lievelingsgerecht van de hele familie: meatloaf! Wij kennen het uiteraard als een gehaktbroodje, al valt er wel degelijk een verschil te bemerken in bereidingswijze. Zo kiest men aan de overkant van de oceaan vaker voor extra smaakmakers zoals ketchup, bacon en Engelse saus.
Tagged With: ajuin, alle seizoenen, amerika, amerikaans, bacon, broodkruim, comfort food, ei, eieren, Engels, Engelse saus, familie, gehakt, gehaktbrood, gehaktbroodje, gemengd gehakt, karnemelk, ketchup, kids, kindvriendelijk, klassiek, klassieker, knoflook, Meatloaf, melk, oven, ovengebakken, past altijd, spek, ui, USA, VSA, Worcestershire sauce, Worcestershiresaus, yoghurt
American pancakes
Niks lekkerder dan een verse pannenkoek als middagmaal, dessert, ontbijt of tussendoortje. De Amerikaanse variant is echter zeker zo lekker om te proberen! Je kent ze allemaal uit Hollywood-films als een typisch ontbijt: netjes op elkaar gestapeld met een scheut esdoornsiroop en/of een klontje boter. American pancakes zijn niet alleen luchtiger en kleiner, ze zijn bovenal erg lekker!
Tagged With: American pancakes, amerika, amerikaans, bloem, boter, dessert, eieren, esdoornsiroop, feest, feestje, gist, hollywood, kids, kinderen, koffie, melk, ontbijt, pannenkoeken, siroop, snack, suiker, thee, tussendoor, tussendoortje, zoetigheid
Poffertjes
Poffertjes zijn een traditionele lekkernij uit Nederland. Deze eenvoudige mini-pannenkoekjes zijn wat dikker doordat ze rijzen. Er bestaan talloze recepten, soms al decennia oud. Met dit basisrecept (en een poffertjespan) kan ook jij genieten van heerlijke, zelfgemaakte poffertjes!
Tagged With: beslag, bloem, bloemsuiker, boter, deeg, dessert, eieren, erfgoed, feest, feestelijk, gist, grootmoeders keuken, Holland, Hollands, kids, kinderen, kindvriendelijk, klassiek, klassieker, melk, nagerecht, Nederland, Nederlands, pannenkoek, pannenkoeken, poedersuiker, poffertjes, poffertjespan, snack, suiker, traditioneel, tussendoor, tussendoortje, vegetarisch, veggie, zelfrijzende bloem, zoet, zoetigheid, zuivel
Italiaanse appeltaart (Piet Huysentruyt)
Met een appeltaart kan je altijd plezieren. Wie op zoek is naar een recept met een kleine twist, moet dit recept van Piet Huysentruyt zeker geprobeerd hebben. Door het klassieke recept aan de vullen met rijke smaken zoals zeste van citroen, malse rozijntjes en knapperige pijnboompitjes tover je een heerlijke Italiaanse variant op tafel.
Tagged With: alle seizoenen, alledaags, appel, appels, appeltaart, bakken, bloem, boter, cake, citroen, dessert, ei, eieren, feest, feestelijk, fruit, gebak, herfst, kids, kindvriendelijk, koffie, nagerecht, oven, Piet Huysentruyt, pijnboompitjes, pijnboompitten, rozijnen, suiker, taart, thee, toetje, verjaardag, vieruurtje, zeste, zoet, zoetigheid
Gebakken rijst met scampi (Piet Huysentruyt)
Wokken is een topidee wanneer je weinig tijd hebt en toch een volledige maaltijd wil klaarmaken. Door alles snel op hoog vuur te roerbakken, blijft er veel smaak en structuur intact. Het is een bereidingswijze waar je werkelijk alle kanten mee op kan, al houdt Piet Huysentruyt het graag simpel in dit oosters getinte recept.
Tagged With: Aziatisch, beginner, eieren, gebakken rijst, gekookte rijst, lenteui, makkelijk, Oosters, Orientaals, paprika, peulen, peultjes, Piet Huysentruyt, pijpajuin, rijst, rode paprika, roerbakken, scampi, scampi's, snel klaar, soja, sojascheuten, vlug, weinig tijd, wok, wokken
Smeuïge cake van blauwe bessen (Pascale Naessens)
Pascale Naessens beschouwt de smeuïge cake uit dit recept als haar lievelingscake. Niet alleen is dit recept heel wat gezonder dan de traditionele aanpak, je kan de blauwe bessen makkelijk vervangen door appel, aardbei, framboos,...
Tagged With: aardbei, aardbeien, amandel, amandelmeel, appel, blauwe bessen, bloemsuiker, boter, cake, dessert, eieren, framboos, frambozen, fruit, fruitig, gezonde variant, koffie, kokos, kokosbloesemsuiker, kokosmelk, kokosnoot, kokosroom, mager, nagerecht, oven, ovengebakken, Pascale Naessens, smeuïg, suiker, thee, vegetarisch, veggie, yoghurt, zoet
Kip Marengo
Dit beroemde recept heeft een historisch randje. Het zou het lievelingsgerecht van Napoleon geweest zijn nadat zijn chef-kok, net voor de Slag bij Marengo (1800), moest improviseren met een paar beschikbare ingrediënten toen de Franse generaal om een snelle hap vroeg. Napoleon won de strijd en wilde sindsdien niets anders meer op zijn bord net voor veldslagen. Of het verhaal helemaal klopt is twijfelachtig, maar dat dit een buitengewoon lekker stoofpotje is staat wél vast.
Tagged With: basilicum, champignons, cognac, ei, eieren, Frankrijk, Frans, gevogelte, historisch, italiaans, Italië, kip, kipfilet, kippenblokjes, kippenbouillon, knoflook, marengo, mediterraans, Napoleon, rivierkreeft, rivierkreeftjes, rode wijn, stoofpot, stoofpotje, tomaat, tomaten, tomatenblokjes, ui





