Poffertjes? Het beste recept vind je hier! Poffertjes? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Poffertjes

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Poffertjes, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
Poffertjes
Recept Afdrukken
Poffertjes zijn een traditionele lekkernij uit Nederland. Deze eenvoudige mini-pannenkoekjes zijn wat dikker doordat ze rijzen. Er bestaan talloze recepten, soms al decennia oud. Met dit basisrecept (en een poffertjespan) kan ook jij genieten van heerlijke, zelfgemaakte poffertjes!
Poffertjes
Recept Afdrukken
Poffertjes zijn een traditionele lekkernij uit Nederland. Deze eenvoudige mini-pannenkoekjes zijn wat dikker doordat ze rijzen. Er bestaan talloze recepten, soms al decennia oud. Met dit basisrecept (en een poffertjespan) kan ook jij genieten van heerlijke, zelfgemaakte poffertjes!
Servings Prep Time Cook Time
4personen 15minuten 10minuten
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
10minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Zeef de bloem.
  2. Mix de melk, eieren en het snuifje zout door de bloem tot een glad beslag.
  3. Verwarm de poffertjespan zodat ze goed heet kan worden.
  4. Laat ondertussen een klont boter zacht worden zodat je de pan dadelijk regelmatig kan bestrijken met een keukenkwast.
  5. Bestrijk, eenmaal goed heet, de pan met boter en vul de kuiltjes met beslag. Gebruik bij voorkeur een spuitzak. Vul de kuiltjes niet helemaal (eerder 2/3de, het beslag rijst immers nog).
  6. Draai de poffertjes met een lepel om eenmaal ze bovenaan beginnen uit te drogen.
  7. Serveer de poffertjes warm, bestrooid met wat poedersuiker en een klontje boter erbij. Smakelijk!
Share this Recipe

Speak Your Mind

*