Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 15minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
15minuten |
Ingredients
- 4 eieren
- 150 gram gerookt spek
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 bosje peterselie of kervel
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Kook de eieren hard in voldoende water. Reken op een kleine 10 minuten.
- Snipper ondertussen het gerookt spek in fijne blokjes of reepjes.
- Bak het spek zonder extra vetstof in een pan met antikleeflaag. Laat bakken tot de stukjes mooi kleuren en krokant beginnen te worden.
- Laat de stukjes spek uitlekken op een blaadje keukenpapier.
- Laat de eieren schrikken onder stromend koud water. Laat ze dan afkoelen zodat je ze kan pellen.
- Snipper een handvol peterselie fijn. Mag het iets meer smaak hebben? Gebruik dan kervel, of combineer met de peterselie.
- Pel de eieren en hak fijn. Meng samen met de gebakken stukjes spek en wat mayonaise.
- Voeg desgewenst nog wat mayonaise tot de salade voldoende smeuïg is. Werk af met peper en zout. Heerlijk op brood of toast. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind