Eenmaal de lente goed op gang is, genieten we traditioneel van lekkers zoals aardbeien en asperges. Ook rabarber is een echte lekkernij die dan niet mag ontbreken. De fris-zure smaak leent zich uitstekend tot allerlei zoete gerechten en hapjes. Voor wie rabarber toch té zuur is, is deze eenvoudige taart op basis van kruimeldeeg de perfecte oplossing. Aardbeien passen perfect bij rabarber en zorgen voor een zachtere, zoete smaakervaring.
Eenmaal de lente goed op gang is, genieten we traditioneel van lekkers zoals aardbeien en asperges. Ook rabarber is een echte lekkernij die dan niet mag ontbreken. De fris-zure smaak leent zich uitstekend tot allerlei zoete gerechten en hapjes. Voor wie rabarber toch té zuur is, is deze eenvoudige taart op basis van kruimeldeeg de perfecte oplossing. Aardbeien passen perfect bij rabarber en zorgen voor een zachtere, zoete smaakervaring.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
6personen | 15minuten | 50minuten |
Porties | Prep Tijd |
6personen | 15minuten |
Kook Tijd |
50minuten |
Ingrediënten
- 1 rol kruimeldeeg
- 4 stengels rabarber
- 250 gram kleine aardbeien
- 2 zakjes Vanillesuiker
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Snijd de harde uiteindes van de rabarberstengels. Versnijd in fijne stukjes en laat in een vergiet uitlekken.
- Versnijd ook de aardbeien in kwartjes of kleine stukjes.
- Rol het kruimeldeeg uit in een ronde taartvorm (ca. 28 cm) en druk goed aan. Snijd de overtollige rand (indien aanwezig) weg.
- Meng de stukjes rabarber en aardbei met de vanillesuiker.
- Stort de fruitvulling in het uitgerolde vel kruimeldeeg en druk aan.
- Laat de taart ongeveer 50 minuten garen in een voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte) op 160°.
- Serveer de (afgekoelde) taart zo of met een bolletje vanille-ijs. Smakelijk!
Notities
TIPS: Maak je de taart voor kindjes? Voeg dan eventueel wat extra (vanillesuiker) toe. Let er daarnaast op dat je de rabarber goed laat uitlekken, anders zal de bodem erg zompig blijven.
Deel dit Recept
Speak Your Mind