Recepten - krieltjes

Zomerse kip met aubergine

Zomerse kip met aubergine
Op een warme zomerdag ontbreekt het vaak aan goesting om lang in de koken te staan zweten en zwoegen. Een simpele ovenschotel met een flink aantal (zomerse) smaakmakers is dan de juiste oplossing. In dit recept stelen sappige en kruidige kippenbillen de show en zorgt aubergine voor een malse bedje.

Bistecca Fiorentina (Pepe Giacomazza)

Bistecca Fiorentina (Pepe Giacomazza)
Een Bistecca Fiorentina, ofwel Florentijnse biefstuk, is een heerlijke specialiteit uit Firenze. Een flinke T-bone steak (maar je kan ook met een entrecôte aan de slag) wordt onbehandeld gegrild en achteraf gekruid. Heerlijk en puur Italiaans eten! Njam-chef Pepe Giacomazza geeft je in dit recept zijn versie, vergezeld van gebakken krieltjes en een verrassende salsa verde.

Entrecôte met bearnaise, asperges en krieltjes

Entrecôte met bearnaise, asperges en krieltjes
Wie lente zegt, zegt asperges. Dit heerlijke witte goud heeft weinig nodig om te schitteren. Kraakverse krieltjes, een piekfijn stukje vlees en een klassieke bearnaise zijn meer dan genoeg om een feestelijk gerecht op tafel te presenteren. Authentieke en feestelijke zondagskost!