Dit Spaanse stoofpotje uit Galicië was voor de Britse tv-kok Rick Stein liefde op het eerste zicht. Het succes zit 'm in de absolute eenvoud: stevige heek (kabeljauw of schelvis kan ook), patatjes en een kruidige saus met paprika en chorizo. Deze "Merluza à la Gallega" is hemels genieten zonder zweten!
Dit Spaanse stoofpotje uit Galicië was voor de Britse tv-kok Rick Stein liefde op het eerste zicht. Het succes zit 'm in de absolute eenvoud: stevige heek (kabeljauw of schelvis kan ook), patatjes en een kruidige saus met paprika en chorizo. Deze "Merluza à la Gallega" is hemels genieten zonder zweten!
| Servings | Prep Time | Cook Time |
| 4personen | 20minuten | 30minuten |
| Servings | Prep Time |
| 4personen | 20minuten |
| Cook Time |
| 30minuten |
Ingredients
- 2 uien
- 6 teentjes knoflook
- 2 theelepels paprikapoeder
- 100 gram groene paprika bij voorkeur Padron
- 70 gram chorizo
- 900 gram krieltjes
- 85 ml witte wijn
- 300 ml water
- 4 stukken heek-filet of kabeljauw, schelvis,...
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
|
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Verhit een scheut olijfolie in een ondiepe pan met rand (sauteuse) die in de oven kan.
- Snipper de uien in reepjes, de teentjes knoflook in plakjes. Laat even aanbakken in de hete olijfolie. Kruid met paprikapoeder.
- Versnijd de chorizo-worst en paprika in blokjes en voeg toe aan de pan. Laat 3 à 4 minuten bakken.
- Voeg de patatjes toe. Overgiet met water en witte wijn, kruid met peper en zout. Laat 10 minuten sudderen tot de aardappelen zacht beginnen te worden en er al wat kookvocht verdwenen is.
- Kruid de stukken vis goed langs elke kant met peper en zout. Leg ze op de patatjes.
- Dek het stoofpotje af en laat nog een tiental minuten stoven tot de vis en krieltjes beetgaar zijn. Smakelijk!
Recipe Notes
Serveer dit gerecht met een frisse, groene salade en een koel glaasje witte wijn. Alsof je in Spanje bent!
Share this Recipe






Speak Your Mind