Kalf | Kalf |

 

Recepten - Vlees - Rund - Kalf

Pasta met gehakt en witte kool

Pasta met gehakt en witte kool
Witte kool is een voedzame en dankbare wintergroente waar je alle kanten mee uit kan. Ook een simpele pasta met gehakt, bijvoorbeeld. Perfect voor die dagelijkse zoektocht naar lekker, betaalbaar en makkelijk eten.

Provençaalse gehaktballetjes met rijst (Jeroen Meus)

Provençaalse gehaktballetjes met rijst (Jeroen Meus)
Jeroen Meus houdt van klassiekers, maar geeft ze even graag een leuke twist. Klassieke gehaktballen met tomatensaus tovert hij in dit recept om tot een Provençaalse variant. Heerlijk met wilde rijst, maar ook puree is een uitstekende keuze.

Abdij-gehaktbrood

Abdij-gehaktbrood
Vandaag de dag zijn we dan wel niet bijzonder religieus meer in onze contreien, we waarderen nog steeds talloze, culinaire tradities die we danken en vooral koesteren aan het kloosterleven. Dit recept bouwt verder op dat idee: een eenvoudig gehaktbroodje met net dat ietsje meer, dankzij stukjes gerookt spek, abdijkaas en fijne smaakmakers.

Linguine met spinaziepesto en gehaktballen

Linguine met spinaziepesto en gehaktballen
Op zoek naar een lekker familierecept dat je op elke dag kan inzetten? Deze pasta met spinaziepesto en bovenal lekkere gehaktballetjes is wat je zoekt.

Chili con carne (Sofie Dumont)

Chili con carne (Sofie Dumont)
Chili con carne is een publiekslieveling die niet moeilijk om klaar te maken is en een grote portie oplevert die je kan invriezen of gebruiken wanneer er veel eters zijn. Ontdek in dit recept hoe Sofie Dumont dit kruidige stoofpotje met gehakt, tomaat en bonen klaarmaakt.

Italiaanse gehaktballen met tagliolini (Gennaro Contaldo)

Italiaanse gehaktballen met tagliolini (Gennaro Contaldo)
Wie houdt van een eenvoudige, authentieke pasta met weinig poespas en liefde voor de pure, Italiaanse keuken zal dol zijn op deze pasta van Gennaro Contaldo. Het geheim? Malse gehaktballetjes die niet gebakken maar gestoomd worden!

Ovengebakken ontbijtschotel

Ovengebakken ontbijtschotel
Een geslaagde brunch of een stevig ontbijt is meer dan spek en eieren. Het mag gerust een volwaardige maaltijd zijn, je hebt immers nog de rest van de dag om de energie te verbranden. Extra leuk aan deze ontbijtschotel is dat bijna al het werk voor de oven is. Denk er enkel aan dat deze smakelijke schotel met groentjes, ei en worst een uurtje in de oven moet.

Risotto met venkel en gehakt

Risotto met venkel en gehakt
Het comfortabele van een risotto laat zich makkelijk samenvatten: weinig werk, niet zo moeilijk, vrijwel alles kan er in en je maakt slechts één pan vuil. In dit recept combineren we het smaakvolle karakter van gehakt met de verfijnde karakter van venkel. Eenvoudige maar heerlijke comfort food!

Luikse balletjes (Sofie Dumont)

Luikse balletjes (Sofie Dumont)
In dit recept vertelt Sofie Dumont hoe zij een typische klassieker uit de Belgische bistro-keuken maakt: gehaktballetjes op Luikse wijze. Dat zijn eerder grote gehaktballen die geserveerd worden in een bruine, ietwat zoete saus. Een fantastische klassieker voor jong en oud.

Quinoa-gehaktballetjes uit de oven (Sandra Bekkari)

Quinoa-gehaktballetjes uit de oven (Sandra Bekkari)
Iedereen is stiekem (of niet zo stiekem) dol op gehaktballen. In al hun eenvoud zijn het typische lekkernijen van bij ons die je op ontzettend veel manieren kan klaarmaken. Sandra Bekkari toont je in dit mediterrane recept hoe je ze gezonder kan maken. Door toevoeging van quinoa aan het gehakt zorg je voor gezondere én voedzamere balletjes die in combinatie met lekker veel groentjes in een royale, gegartineerde tomatensaus een waar festijn garanderen.

Spaghetti met worst en venkelroomsaus

Spaghetti met worst en venkelroomsaus
Spaghetti is een heerlijke allemansvriend. De slange slierten doen het goed bij jong en oud omdat ze een toffe structuur hebben en met vrijwel alles kunnen gecombineerd worden. In dit recept voegen we er een romig sausje met venkel, stukjes champignon en knapperige stukjes worst aan toe. Onvervalste comfortfood!

Kalflapjes in saltimbocca-stijl (Piet Huysentruyt)

Kalflapjes in saltimbocca-stijl (Piet Huysentruyt)
Saltimbocca is een typisch Italiaans gerecht: een kalfslapje verpakt met rauwe ham, enkele blaadjes salie en eventueel wat mozzarella. Ook Piet Huysentruyt is dol op deze klassieker. In dit gerecht geeft hij er een bescheiden Belgische draai aan door met spek en peterselie te werken.

Pasta met knolseldersaus en gehakt

Pasta met knolseldersaus en gehakt
Knolselder is een typisch ingrediënt in winterse gerechten. Stoofpotjes, soepen, bij wild,... Nochtans is de typische groente van bij ons veelzijdiger dan je denkt. Ontdek ik dit gerecht een verrassende pastabereiding met gehakt, heel wat groentjes en bovenal een saus op basis van kaas en knolselder!

Spaghetti al ragù

Spaghetti al ragù
Ragù is een Italiaanse stoofsaus waar je talloze ingrediënten voor kan gebruiken. Het échte geheim? Tijd! In dit recept leer je een heel klassieke ragù maken op basis van spek en gehakt. Het lijkt op een bolognese-saus (wat ook een ragù is), al ligt de focus in dit recept sterker op tomaten, rode wijn en kruiden.

Pasta met gehakt, champignons en parmezaan (Jeroen Meus)

Pasta met gehakt, champignons en parmezaan (Jeroen Meus)
Met deze alledaagse pastabereiding bewijst Jeroen Meus eens te meer dat dit niet noodzakelijk in een banaal gerecht moet resulteren. Dit recept maak je in geen tijd klaar en bevat eenvoudige, betaalbare ingrediënten die toch heerlijk samenkomen. Enkel het lepeltje truffelpasta maakt dit gerecht tot een verdoken feestmaal!