Recepten - Belgisch
Rösti met mierikswortelcrème en gerookte zalm (Colruyt)
Smakelijke hapjes op feestelijke momenten hoeven niet moeilijk te zijn om toch verrassend en lekker te zijn. Dit vlotte hapje van het receptenteam van Colruyt combineert zelfgemaakte, kleine röstis met gerookte zalm en een pittige crème van mierikswortel. Smullen!
Tagged With: aardappel, aardappelen, amuse, Colruyt, dille, feest, feestdagen, feestelijk, gerookte zalm, hapje, kerst, kerstmis, makkelijk, mierikswortel, nieuwjaar, oud en nieuw, ricotta, rosti, snel klaar, starter, verjaardag, vis, voorgerecht, weinig ingrediënten, zalm
Feestelijke coquilles met aardpeercrème
Dit verfijnde voorgerecht (of hapje) laat geen enkele smaakpapil onberoerd! Met een handvol verfijnde ingrediënten maak je zonder veel moeite iets klaar dat elk feestelijk moment heerlijk op gang kan zetten. Of het nu een kerstfeestje of een nieuwjaarsreceptie is!
Tagged With: aardpeer, aardpeerpuree, beure noisette, chique, coquilles, cranberries, feestelijk, gerookt spek, hapje, kerst, kerstmis, luxe, luxueus, nieuwjaar, oud en nieuw, oudjaar, peterselie, puree, room, sint-jakobsnootjes, Sint-Jakobsvruchten, spek, starter, veenbessen, vergeten groente, voorgerecht, zeevruchten
Spruitjes met brie, noten en cranberries
Geschikte bijgerechten voor kerst aan het zoeken? Dan is dit recept een geknipte kandidaat! Beetgare spruitjes met zachte stukjes brie, knapperige pecannoten en zoetzure cranberry's vormen samen een machtig geheel van smaken dat op elke feestelijke tafel past rond kerst en nieuw.
Tagged With: bijgerecht, brie, cranberries, cranberry, feestdagen, feestelijk, gedroogde veenbessen, kerst, kerstmis, kerstvakantie, nieuwjaar, oud en nieuw, oudjaar, pecannoten, sidedish, spruiten, spruitjes, veenbessen
Kotelet met broccolistoemp (Colruyt)
Vandaag op het menu: gewoon lekker! Het receptenteam van Colruyt maakt in dit recept immers iets heel doorsnee Belgisch maar daarom niet minder lekker klaar. "Gewoon", op de best mogelijke manier: koteletten met broccolistoemp. Perfecte boerenkost voor elke dag.
Sinterklaas triffle
Heb je nog heel wat snoepgoed van Sinterklaas liggen dat stilaan op mag? Dit snelle en makkelijke recept helpt je op weg. Niet alleen raak je van al dat typische lekkers af, het ziet er leuk uit en is smullen geblazen voor jong en oud!
Tagged With: 6 december, bruine chocolade, chocolade, dessert, fruit, Griekse yoghurt, kids, kinderen, kindvriendelijk, laagjes, mandarijn, mandarijnen, mango, melkchocolade, nagerecht, pure chocolade, sinterklaas, snoep, snoepgoed, speculaas, speculoos, toetje, triffle, witte chocolade, yoghurt, zoet, zwarte chocolade
Ovenschotel met worstjes, appel, patatjes en paprika (Sofie Dumont)
Zin in een oersimpel maar oerdegelijk gerecht waarbij de oven alles doet en je ook de allerkleinste eters overtuigt om een tweede portie op te scheppen? Dit recept van Sofie Dumont is wat je zocht zonder het zelf te beseffen!
Tagged With: aardappel, alle seizoenen, appel, basic, betaalbaar, comfort food, cozy, eenvoudig, goedkoop, kids, kinderspel, kindvriendelijk, laurier, oven, ovengebakken, ovengeroosterd, ovenschotel, paprika, patatjes, simpel, sofie dumont, stukjes worst, tijm, traybake, vlug gemaakt, voor elke dag, weinig ingrediënten, worst, worstjes
Pepernotencake
Kwam Sinterklaas langs en heb je heel wat pepernoten die niet op raken? Of ben je simpelweg dol op deze kleine lekkernij die vooral in Nederland populair is? Deze eenvoudige cake die er toch heel feestelijk uitziet is in beide gevallen de perfecte oplossing.
Tagged With: bakken, banaan, bloem, boter, cake, dessert, eieren, feest, feestelijk, kids, kinderen, kindvriendelijk, koffie, kruidnoten, nagerecht, pepernoten, quatre quarts, Sint, sinterklaas, speculaas, speculoos, suiker, thee, toetje, vieruurtje, zoet, zoetigheid
Ribeye met witte bonen (Jamie Oliver)
Snel en toch ontzettend lekker koken met een kwaliteitsvol stukje rundsvlees in de hoofdrol? Dat is dit recept van Jamie Oliver in een notendop.
Tagged With: biefstuk, bospaddentsoelen, champignons, één pan, Jamie Oliver, knoflook, makkelijk, paddenstoelen, ribeye, rozemarijn, rund, rundsvlees, snel klaar, steak, vlug, weinig ingrediënten, witte bonen
Penne met spinazie en pancetta (Jeroen Meus)
Jeroen Meus, Vlaanderens favoriete tv-kok, is dol op een klassieke pasta carbonara. Dit recept is er een leuke variant op met pancetta en spinazie. Erg lekker én in een handomdraai klaar!
Tagged With: alle seizoenen, bladspinazie, budget, dagelijkse kost, eieren, gemalen kaas, goedkoop, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kaas, kindvriendelijk, knoflook, look, mediterraans, pasta, pasta carbonara, pecorino, penne, spinazie, ui, vlug klaar, voor elke dag, zuiders, zwarte peper
Gepaneerde koteletten op Italiaanse wijze
Een ouderwetse varkenskotelet is een lekker stukje vlees dat we gerust weer wat vaker op het menu mogen zetten. Veel mensen zijn er echter minder dol op omdat het vlees snel taai wordt wanneer je het bak. Daar is dit originele recept de perfecte oplossing voor: dankzij een knapperig korstje met Italiaanse kruiden blijft het vlees extra mals.
Tagged With: basilicum, citroen, eenvoudig, ei, frituren, italiaans, Italië, kotelet, mals, mals vlees, mediteraans, met pasta, oregano, origineel, paneermeel, paneren, panko, paprikapoeder, salie, Varken, varkenskotelet, varkensvlees, verrassend, voor elke dag, zuiders
Reemedaillon in champignonsaus (Colruyt)
Wanneer het wildseizoen start wrijven lekkerbekken zich in de handen! Dit recept van supermarkt Colruyt combineert twee absolute toppers: malse reemedaillons met kraakverse champignons. Alledaagse en toch feestelijke kost waar je zelfs een kerst- of nieuwjaarsfeest mee kan opwaarderen.
Tagged With: boschampignons, champignons, Colruyt, feest, feestdagen, feestelijk, groentebouillon, kerst, kerstmis, knoflook, kruidig, nieuwjaar, oud en nieuw, oudjaar, pasta, prei, ree, reemedaillons, reesteak, romig, room, salie, tagliatelle, wild, wildseizoen
Pasta met gehakt en witte kool
Witte kool is een voedzame en dankbare wintergroente waar je alle kanten mee uit kan. Ook een simpele pasta met gehakt, bijvoorbeeld. Perfect voor die dagelijkse zoektocht naar lekker, betaalbaar en makkelijk eten.
Tagged With: boter, comfort food, dagelijks, erwtjes, gehakt, gemengd gehakt, herfst, kindvriendelijk, makkelijk, pappardelle, parmezaanse kaas, pasta, snel klaar, tagliatelle, tijm, voor elke dag, winter, witte kool
Kip met citroen en knoflook (Rick Stein)
Het comfort van een smaakvolle ovenschotel valt nauwelijks te onderschatten. Minimum input, maximum output. De Britse kok Rick Stein vertelt in dit recept hoe hij met een minimum aan ingrediënten een heerlijke schotel met kip, venkel, courgette, aardappel en citroen klaarmaakt.
Tagged With: aardappelen, alle seizoen, alledaags, beginner, citrien, comfort food, courgette, kip, kip en citroen, kippenbouten, kippendijen, knoflook, krieltjes, makkelijk, nieuwe patatjes, oven, ovengebakken, ovenschaal, ovenschotel, patatjes, Rick Stein, simpel, tijm, traybake, venkel, voor elke dag
Forelfilet met broccolipuree en kruidenroomsaus
Vis en puree is een klassieke match. En terecht! De delicate smaak van een zacht stukje vis past nu eenmaal goed bij een smeuïge puree. In dit recept gaan we aan de slag met extra verfijnde ingrediënten, zoals forel en verse kruiden, om een alledaagse gerecht op tafel te zetten dat toch stijl heeft.
Tagged With: aardappelen, alledaags, België, Belgisch, bieslook, bimi, boerenkost, broccoli, broccolipuree, broccolistoemp, dragon, eenvoudig, forel, forelfilet, groene kruiden, grootmoeders keuken, kindvriendelijk, klassiek, kruiden, kruidenroom, loskokende aardappelen, makkelijk, peterselie, puree, room, roomsaus, roomsausje, stoemp, tuinkruiden, verse kruiden, vis, voor elke dag, witte vis
Witloof met stroop (Jamie Oliver)
Dit winterse bijgerecht of (vegetarisch) voorgerecht van Jamie Oliver tikt alle vakjes af om de moeite waard te zijn: niet moeilijk om maken, fascinerende smaken en erg veelzijdig. De ster van het gerecht - behalve kraakvers witloof en Luikse stroop? Chinees vijfkruiden-poeder!
Tagged With: appel-perenstroop, bij wild, bijgerecht, China, Chinees, Chinese kruiden, dressing, feestelijk, five spice powder, herfst, Jamie Oliver, kerst, kerstmis, kruidig, Luikse stroop, noten, origineel, pistachenoten, salade, stroop, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, veldsla, verrassend, vijfkruiden poeder, voorgerecht, weinig ingrediënten, winter, witlof, witloof, witte wijnazijn, zoet-zout





