Dille is een uitgesproken maar zacht kruid dat vooral bij vis een succes is. In dit volwaardige stoofpotje vol groentjes en stukjes vis geeft speelt het groene kruid een subtiele hoofdrol. Heerlijke, alledaagse kost die je heerlijk doet opwarmen na een kille dag aan zee.
Dille is een uitgesproken maar zacht kruid dat vooral bij vis een succes is. In dit volwaardige stoofpotje vol groentjes en stukjes vis geeft speelt het groene kruid een subtiele hoofdrol. Heerlijke, alledaagse kost die je heerlijk doet opwarmen na een kille dag aan zee.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- Visstoofpotje
- 150 gram gerookt spek
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 250 gram Parijse champignons
- 1 glas droge witte wijn
- 1 preiwit
- 2 wortelen
- 1 koolrabi
- 600 gram vastkokende aardappel
- 550 gram 150 gemengde vis kabeljauw, zalm, schelvis,...
- 400 gram spinazie
- 1 eetlepel kappertjes
- boter
- peper en zout
- Vissaus met dille
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 0,5 liter visbouillon
- 0,5 liter room
- 1 eetlepel graanmosterd
- 1 bosje dille
- nootmuskaat
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Versnijd het spek in blokjes. Bak aan met een klein beetje boter in een ruime stoofpot.
- Snipper de ui en knoflook fijn. Voeg toe aan het spek en mee fruiten.
- Versnijd de champignons in kwartjes. Laat mee aanbakken, kruid licht met peper en zout.
- Blus met de witte wijn. Laat even inkoken.
- Versnijd ondertussen de preistengel in ringen, de wortelen in schijfjes, de koolrabi en aardappelen in hapklare stukken.
- Voeg de groentjes toe en laat op een zacht vuur enkele minuten aanbakken. Roer regelmatig.
- Maak ondertussen de saus: smelt de boter en roer er dan de bloem onder. Laat even uitkoken. Voeg dan stelselmatig en al roerend visbouillon en room toe. Laat inkoken tot een smeuïge saus.
- Breng de saus op smaak met een flinke eetlepel graanmosterd, nootmuskaat, peper en zout.
- Hak het bosje dille fijn. Roer het merendeel door de saus.
- Giet de saus over de groentjes in de stoofpot. Laat zachtjes pruttelen tot de groentjes nog een beetje knapperig maar gaar zijn.
- Versnijd de verschillende soorten vis in hapklare stukken. Kruid met peper en zout.
- Doe de stukken vis samen met de spinazie en kappertjes voorzichtig in het stoofpotje. Laat nog heel even pruttelen, tot de vis net gaar is en de spinazie nog frisgroen.
- Werk net voor het opdienen af met de rest van de dille. Serveer met een koel glas witte wijn. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind