Recepten - wortel
Kippendijen in rodewijnsaus
Op een donkere, kille dag gaat er niets boven een dampende stoofpot vol smaak. Een echte opknapper! Verbaas jezelf met deze stoofpot die naast supermalse stukken kip, een smaakvolle en krachtige saus garandeert. Niet te missen.
Tagged With: au vin, België, Belgisch, boerenkost, coq-au-vin, Frankrijk, Frans, Franse keuken, frieten, frietjes, gerookt spek, gestoofd, groene kruiden, grootmoeders keuken, herfst, kip, kippenbouten, kippendijen, kroketten, prei, puree, rode wijn, rode wijnsaus, selder, spek, spekjes, stoofpotje, stoven, tijm, wijnsaus, winter, winters, wortel, wortelen, zondag, zondagse kost
Spiering met paprika en pasta (Jeroen Meus)
Voor een zalig stoofpotje kan je ook met varkensvlees aan de slag. In dit recept gaat Jeroen Meus aan de slag met spiering, varkensvlees uit de nek: helemaal niet duur en heerlijk mals. Samen met paprika en pasta resulteert dat in een smaakvol feestmaal voor jong en oud. Bij voorkeur één dag op voorhand klaar te maken!
Tagged With: alledaags, alledaagse kost, dag op voorhand, dagelijkse kost, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kids, kinderen, komijn, kruiden, kruidig, laurier, marjolein, mediterraans, oregano, papardelle, paprika, paprikapoeder, pasta, peterselie, selder, spiering, stoofpot, stoofpotje, stoverij, tagliatelle, tijm, tomaten, tomatensaus, tuinkruiden, Varken, varkensspiering, varkensstoofvlees, varkensvlees, wereldkeuken, witte wijn, wortel, wortelen, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiders
Wintercouscous (Ottolenghi)
Voor veel mensen is couscous typisch zomers. De link met de mediterraanse wereld doet ons immers heerlijk wegdromen naar fijne vakanties. En toch kan je er ook iets van maken dat als perfecte winterkost mag bestempeld worden. De inventieve topchef Yotam Ottolenghi noemt dit gerecht zijn ultieme wintercouscous. Laat je zeker niet afschrikken door de lijvige ingrediëntenlijst, een fantastisch, vegetarisch gerecht bomvol smaak is wat je te wachten staat...
Tagged With: abrikozen, anijs, arabisch, bouillon, butternut, chili, chilipeper, chilipepers, cous cous, couscous, fruit, gedroogd fruit, gember, groentebouillon, Harissa, herfst, kaneel, kikkererwt, kikkererwten, koriander, koude dagen, kruidig, kurkuma, laurier, limoen, mediterraans, midden-oosten, Oosters, Ottolenghi, paprika, pittig, pompoen, raap, rapen, sjalot, smaakvol, steranijs, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, wereldkeuken, winter, wintergroenten, winters, wortel, Yotam Ottolenghi
Stoofpotje van lam (Sofie Dumont)
Dit recept is een echte feestfavoriet van Sofie Dumont. Kerstmis, Pasen, een verjaardag,... met dit karaktervolle stoofpotje - dat helemaal niet moeilijk om klaar te maken is - kan je het hele jaar door uitpakken!
Stoofpotje van varkenswangen (Piet Huysentruyt)
Tijdens de kille herfst- en zomermaanden is er niets smakelijker dan een stevig, karaktervol stoofpotje. Met malse varkenswangetjes zorg je zelfs voor een verrassend luxueus gerechtje, weet Piet Huysentruyt. Aangevuld met enkele typische wintergroenten, wordt dit stoofpotje eentje om duimen en vingers bij af te lekken waar je zelfs mee kan scoren tijdens de feestdagen.
Tagged With: aardappel, aardappelen, Belgisch, Belgische keuken, bier, boerenkost, bruin bier, comfort food, feestdagen, gestoofd, grootmoeders keuken, hartverwarmend, herfst, kerst, kerstmis, knolselder, kroketjes, kroketten, nieuwjaar, op voorhand, oud en nieuw, Piet Huysentruyt, rundsbouillon, smaakvol, stoofpotje, stoven, stoverij, Varken, varkenswangen, varkenswangetjes, winter, wintergroenten, wintermaanden, wortel
Bolognese van champignon en linzen (Jamie Oliver)
Een smakelijke pasta heeft heus geen vlees nodig. Zelfs een traditionele Bolognese - waar gehakt in principe de hoofdrol speelt - kan je op een vegetarische manier klaarmaken. In dit toffe recept gaat Jamie Oliver aan de slag met paddenstoelen en linzen om een heerlijk zonnige pasta zonder vlees klaar te toveren. Het proberen waard!
Tagged With: basilicum, bolognaise, bolognaisesaus, bolognese, bolognesesaus, bouillon, champignon, champignons, comfort food, groentebouillon, italiaans, Italiaanse pasta, Italiaanse recepten, Italië, Jamie Oliver, laurier, look, mediterraans, mediterraanse keuken, origineel, originele recepten, paddenstoel, paddenstoelen, pappardelle, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, portobello, rozemarijn, selder, spaghetti, spaghetti bolognese, tijm, tomaat, tomatenblokjes, tomatenpassata, veganisme, veganistisch, vegetarisch, vegetarisme, veggie, wortel, zuiden, zuiders
Boeuf Bourguignon (slowcooker)
Lekkerbekken en geoefende koks weten dat lekker eten nooit zonder één essentieel ingrediënt kan klaargemaakt worden: geduld. Heel veel producten hebben baat bij een rustige bereidingswijze om de smaken optimaal tot hun recht te laten komen. Boeuf Bourguignon, het Franse antwoord op ons stoofvlees, is daar een excellent voorbeeld van. Klaargemaakt in een slowcooker zorg je voor een nog verfijnder en smaakvoller resultaat!
Tagged With: aardappel, aardappelen, boeuf bourguignon, Bourgondisch, Bourgondische keuken, champignon, crockpot, Frankrijk, Frans, geduld, gerookt spek, gestoofd, grootmoeders keuken, klassiek, klassieker, krieltjes, langzaam, mals, mals vlees, peterselie, rode wijn, rund, rundsbouillon, rundsfond, rundsvlees, sappig, slow cooker, slowcooker, spek, stoofvlees, stoverij, streekgerecht, traag gegaard, traditie, traditioneel, typisch, wijn, wortel
Spaghetti met kippengehakt (Jeroen Meus)
Wanneer je een grote groep van eten moet voorzien, is het verstandig om je gerecht eenvoudig te houden. Zeker wanneer er ook kinderen bij zijn. Daarom bedacht Jeroen Meus dit fijne gerecht: spaghetti met kippengehakt. Perfect voor een grote bende van alle leeftijden die gewoon lekker wil eten.
Tagged With: alternatief, cayennepeper, champignons, comfort food, courgette, dagelijkse kost, één, Emmentaler, feestje, gehakt, gemalen kaas, Gruyère, herbes des provence, Jeroen Meus, kids, kinderen, kinderfeestje, kip, kippengehakt, kippenkruiden, kruidig, mediterraans, mest een twist, op kamp, origineel, paprika, paprikapoeder, passata, pasta, provençaals, Provençaalse kruiden, rozemarijn, selder, smaakvol, spaghetti, spaghetti bolognese, tomaten, tomatenblokjes, tomatensaus, tv, twist, vakantie, variant, veel groentjes, voor kinderen, wortel, zuiders
Linguine met gerookte zalm en venkel
Een smeuïge pasta hoeft niet altijd zwaar te zijn. In dit lekkere recept zorgen gerookte zalm, venkel en een scheutje pastisvoor een heerlijk smaakvolle pasta in een romig sausje. Perfecte comfort food!
Couscous met zeven groenten
Couscous met zeven groenten is een heel populair gerecht in Noord-Afrika. Het wordt vaak beschouwd als een gerecht dat geluk brengt. Heel leuk aan dit vegetarische/veganistische recept is dat je er heerlijk mee kan variëren naargelang smaak of seizoen. Er is slechts één regel: een overdaad aan groentjes!
Tagged With: afrika, Afrikaans, Algerije, aubergine, bouillon, courgette, couscous, groentebouillon, groenten, groentjes, Harissa, kerstomaat, kerstomaten, kikkererwt, kikkererwten, komijn, koriander, Libië, Marokko, Marrokaans, Noord-Afrika, paprika, peterselie, raapjes, rapen, ras el hanout, stomen, stoomoven, tomaat, tomaatjes, Tunesië, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, wortel, zeven groenten, zonder vlees
Gentse waterzooi
Wie lekkerbekt bij Belgische klassiekers, moet een echte Gentse waterzooi eens geprobeerd hebben. Dit recept zou al bestaan sinds de middeleeuwen en is een smeuïg kooksel (een 'zode' in een oud-Nederlands, vandaar zooi) van kip of vis, groentjes, aardappelen en room. Het is een smakelijke maaltijdsoep die je makkelijk zelf kan bereiden, op voorwaarde dat je een beetje geduld hebt. Ontdek in dit recept hoe jij de enige echte Gentse waterzooi met kip helemaal zelf kan klaarmaken!
Tagged With: aardappel, aardappelen, authentiek, België, Belgisch, belgisch koken, bloem, bouillon, classic, gekookte kip, Gent, Gentse waterzooi, groentjes, grootmoeders keuken, julienne, julienne groenten, juliennegroenten, kip, kippenbouillon, klassiek, klassieker, laurier, maaltijdsoep, middeleeuwen, middeleeuws, oud recept, prei, romig, room, roux, selder, soep, tijm, traditie, traditioneel, ui, vis, waterzooi, wortel, zooi
Everzwijnragout (slowcooker)
Niks lekkerder dan een ragout die alle tijd van de wereld heeft gekregen om zalig mals te worden. Deze everzwijnragout warmt je gegarandeerd op tijdens een frisse winter- of herfstdag.
Tagged With: bier, bouillon, Bourgondisch, bruin bier, crockpot, everzwijn, everzwijnragout, everzwijnstoofvlees, feest, feestelijk, frieten, frietjes, gerookte spek, gerookte spekblokjes, gestoofd, grootmoeders keuken, herfst, kroketjes, kroketten, langzaam, laurier, mosterd, rode wijn, slowcooker, speculaas, speculoos, spek, spekjes, stoofvlees, stoven, stoverij, tijm, traag gegaard, wild, wildfond, wildseizoen, winter, wortel, zilveruitjes, zondag, zondagse kost
Kalkoenstoverij
Hoewel er weinig gerechten zijn die kunnen opboksen tegen onze nationale trots - stoofvlees, natuurlijk! - zijn er heel wat meer bereidingen van gestoofd vlees die om duimen en vingers af te lekken zijn. Stoverij van kalkoen is bijvoorbeeld erg smaakvol, lekker mals en niet moeilijker om te maken. Met dit verrassende maar eenvoudige recept scoor je zeker en vast!
Tagged With: eenvoudig, kalkoen, kalkoenstoofvlees, kalkoenstoverij, kip, kippenbouillon, kruidig, mals, mediterraans, origineel, pasta, rode wijn, rozemarijn, sappig, selder, simpel, stoofvlees, stoven, stoverij, supersimpel, tijm, tomatenpuree, verrassend, wortel, wortelen, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiders
Irish stew
Irish stew is zonder twijfel het beroemdste gerecht uit de Ierse keuken. Deze stevige stoofpot barst van de smaak en garandeert een stevige maaltijd. Perfect om jezelf te verwarmen op een kille dag, of Saint-Patricksday passend te vieren! Met dit heldere basisrecept maak jij een perfecte stew klaar, helemaal volgens de regels van de kunst!
Tagged With: 17 maart, aardappel, bier, blanke bouillon, bouillon, bruin bier, classic, donker bier, Eire, gestoofd, Guinness, Ierland, Iers, Ierse feestdag, irish stew, klassiek, klassieker, knoflook, kruidnagel, lam, lamsvlees, laurier, look, raap, rapen, rozemarijn, Saint Paddy's, Saint-Patricksday, spruiten, stoofvlees, stoven, stoverij, tijm, traditie, traditioneel, tuinkruiden, wortel
Fricassee van konijn (Jeroen Meus)
Een smeuïge fricassee is een prachtig voorbeeld van een heerlijke klassieker uit grootmoeders keuken. Het vergt ietsje meer moeite, maar het resultaat is feestelijk lekker. Jeroen Meus maakt in dit recept een erg verfijnde variant met konijn klaar, absoluut de moeite waard!
Tagged With: België, Belgisch, Bourgondisch, chique, classic, dagelijkse kost, één, feest, feestelijk, Frankrijk, Frans, fricassee, frietjes, gerookt spek, grootmoeders keuken, Jeroen Meus, kervel, klassiek, klassieker, konijn, kroketten, kruiden, laurier, nootmuskaat, retro, romig, room, roux, royaal, rozemarijn, selder, smaakvol, smauïg, spek, stoofpot, stoven, tijm, traditioneel, tuinkruiden, witte saus, wortel, zilveruitjes, zondag, zondagse kost





