Recepten - tagliatelle
Kalflapjes in saltimbocca-stijl (Piet Huysentruyt)
Saltimbocca is een typisch Italiaans gerecht: een kalfslapje verpakt met rauwe ham, enkele blaadjes salie en eventueel wat mozzarella. Ook Piet Huysentruyt is dol op deze klassieker. In dit gerecht geeft hij er een bescheiden Belgische draai aan door met spek en peterselie te werken.
Tagged With: Belgisch, Belgische variant, gerookt spek, italiaans, Italiaanse kruiden, Italië, kalf, kalfslapjes, kalfsvlees, knoflook, kruidig, mediterraans, mozzarella, olijfolie, pasta, peterselie, Piet Huysentruyt, rozemarijn, runderbouillon, rundsbouillon, Saltimbocca, sos piet, spek, spekreepjes, tagliatelle, zon, zonnig, zuiders
Spaghetti alla vongole
Elke zichzelf respecterende fan van de Italiaanse keuken begint te watertanden van deze fantastische klassieker! De venusschelpjes garanderen een heerlijk verfijnde smaak waar je, behalve knoflook, relatief weinig aan hoeft toe te voegen. Het gerecht vraagt bovendien erg weinig werk. Haal de zomer in huis met dit authentieke recept!
Tagged With: authentiek, basisrecept, eenvoudig, italiaans, Italiaanse kruiden, Italië, klassieker, knoflook, linguine, look, mediterraans, middellandse zee, pasta, pasta alla vongole, peterselie, puur, schelpdieren, simpel, snel klaar, spaghetti, spaghetti alla vongole, tagliatelle, venus, venusschelpen, vongole, witte wijn, zuiver
Spaghetti al ragù
Ragù is een Italiaanse stoofsaus waar je talloze ingrediënten voor kan gebruiken. Het échte geheim? Tijd! In dit recept leer je een heel klassieke ragù maken op basis van spek en gehakt. Het lijkt op een bolognese-saus (wat ook een ragù is), al ligt de focus in dit recept sterker op tomaten, rode wijn en kruiden.
Tagged With: chili, chilipeper, comfort food, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, gemengd gehakt, inkoken, italiaans, Italiaanse saus, Italië, kindvriendelijk, laurier, linguine, mediterraans, oregano, pancetta, parmezaanse kaas, pasta, ragu, rode wijn, rundsvlees, san marzano, saus, slow cooking, spaghetti, tagliatelle, tomatensaus, traag gegaard, varkensvlees, wijn, zonnig, zuiders
Pasta all’amatriciana (Jeroen Meus)
Wie een op-en-top Italiaans gerecht wil klaarmaken, moet een pasta all’amatriciana zeker en vast in overweging nemen. Met gepekelde varkenswangen en tomaten maak je deze fantastisch simpele pasta die barstensvol typische smaken zit. Ook Jeroen Meus is er dol op. Ontdekt hieronder hoe hij deze klassieker klaarmaakt.
Tagged With: ajuin, chili, chilipeper, dagelijkse kost, één, gerookt spek, guanciale, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kaas, klassiek, klassieker, knoflook, linguine, look, mediterraans, oregano, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, Pasta all’amatriciana, pikant, pittig, Rome, rucola, spaghetti, spek, tagliatelle, tomatensaus, ui, Varken, varkenswang, zuiders
Papardelle met parmaham en ricottasaus (Colruyt)
Pasta is in heel wat huishoudens een populaire keuze. Het is snel klaar en je kan er alle kanten mee uit. Het hoeft bovendien niet uitgebreid of ingewikkeld te zijn. Deze pasta met parmaham en smeuïge ricottasaus van Colruyts receptenteam zal je zeker en vast overtuigen met pure smaken.
Tagged With: authentiek, Colruyt, eenvoudig, geen moeite, ham, italiaans, Italiaanse hauw, Italië, niet moeilijk, olijfolie, pappardelle, parmaham, pasta, peterselie, puur, rauwe ham, ricotta, ricottasaus, rustiek, snel klaar, tagliatelle, tomaat, tomaten, weinig ingrediënten, weinig werk, zuiver
Pasta Boscaiola
Dit recept focust op authentieke, rustieke smaken. 'Boscaiola' kan je ruwweg vertalen als 'houthakker', wat een perfecte keuze voor de typische saus is omdat ze hoofdzakelijk bestaat uit allerlei paddenstoelen. De volle en rijke smaak van deze pasta is een fantastische keuze tijdens de herfst, wanneer je zo veel mogelijk verse paddenstoelen kan gebruiken.
Tagged With: alle seizoenen, authentiek, boscaiola, champignons, comfort food, eekhoorntjesbrood, gerookt spek, herfst, houthakker, houthakkerssaus, italiaans, Italië, knoflook, laurier, look, mediterraans, oesterzwammen, origineel, paddenstoelen, parmezaan, Parmezaans kaas, pasta, penne, peterselie, rigatoni, rokerig, romig, room, rustiek, selder, shiitake, spek, tagliatelle, tijm, tomaten, tomatensaus, ui, winter, wortel
Spaghetti met gebakken bloemkool
Bloemkool is veel veelzijdiger dan je zou denken. Vergeet gekookte bloemkool in witte saus, deze typische groente van bij ons kan je een heel andere smaak geven door ze te bakken. In combinatie met een eenvoudig tomatensausje levert dat een verfijnde vegetarische pasta op die je regelmatig terug op het menu zal willen zetten.
Tagged With: basic, beginner, bloemkool, bloemkoolroosjes, chili, eenvoudig, gebakken bloemkool, italiaans, Italië, kruidig, linguine, mediterraans, oregano, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, spaghetti, tagliatelle, tijm, tomatenblokjes, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, zwarte olijven
Worstragout met tagliatelle (Rick Stein)
Italianen hebben een goedbewaard geheim over worsten: je hoeft ze niet altijd als een worst klaar te maken. De Britse tv-kok Rick Stein leerde op zijn reizen dat het gehakt van worsten vaak wat anders is dan het gewone gehakt dat je anders zou kopen. In combinatie met selder, rozemarijn, venkelzaadjes, witte wijn en room maakt hij er in dit recept een heerlijk smaakvolle ragout van die je aangenaam zal verrassen. Ondanks het eenvoudige recept, is de smaak buitengewoon vol en rond.
Tagged With: alledaags, BBC, elke dag, gehakt, goedkoop, italiaans, Italië, kippenbouillon, langzaam koken, mediterraans, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, ragout, Rick Stein, room, rozemarijn, selder, tagliatelle, traag gegaard, venkel, venkelzaadjes, weinig ingrediënten, witte wijn, worst, zwarte peper
Spaghetti met kerstomatensaus (Ottolenghi)
Deze wonderlijk eenvoudige saus van Ottolenghi is een uitstekende keuze om in grote hoeveelheden klaar te maken. Het recept heeft alles wat je kan wensen: veel smaak, weinig ingrediënten, niet duur en in combinatie met volkoren pasta best gezond.
Tagged With: ancho cbhili, basilicum, chilipeper, geen vlees, grote portie, italiaans, Italië, kerstomaten, kerstomatensaus, knoflook, kruiden, linguine, look, mediterraans, middellandse zee, Otolenghi, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pittig, spaghetti, tagliatelle, tomaten, vegetarisch, veggie, weinig ingrediënten, Yotam Ottolenghi
Fricassee van konijn (Gordon Ramsay)
Konijn is stilaan een vergeten delicatesse geworden. Het fijne, witte vlees is heel mager en heeft een milde maar karaktervolle smaak. Traditionele bereidingen zijn dan ook nog steeds de beste keuze wanneer je met konijn aan de slag gaat. Zo is dit recept geïnspireerd op een bereiding van de Britse topchef Gordon Ramsay: een klassieke fricassee (een stofpotje met een gebonden saus) met spekjes, champignons en tagliatelle. Heerlijke boerenkost!
Tagged With: bacon, België, Belgisch, bloem, boerenkost, Brits, champignon, champignons, Europa, Europees, Frankrijk, Frans, fricassee, gerookt spek, gestoofd, Gordon Ramsay, grootmoeders keuken, knoflook, konijn, lever, mager, mager vlees, nier, niertjes, pasta, peterselie, room, roomsaus, slow cooking, spek, stoofpotje, stoven, tagliatelle, tijm, traag koken, versneden konijn, witte wijn
Varkenshaasje met tagliatelle en courgettes (Colruyt)
Het fijnste stukje varkensvlees, de varkenshaas, is heel veelzijdig te gebruiken. Het kookteam van Colruyt kiest er in dit recept voor om de fijne en malse smaak van het vlees te combineren met een smakelijke pasta-bereiding. De tomaatjes, stukjes courgette en rucola zorgen voor een instant zomer-gevoel!
Tagged With: alledaags, basilicum, Colruyt, courgette, doordeweeks, Italiaanse kruiden, Italië, kerstomaten, kruidig, mediterraans, niet veel werk, oregano, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, rucola, tagliatelle, tomaat, tomaten, Varken, varkenshaas, varkenshaasje, varkensvlees, weinig ingrediënten, zomer, zomers, zonnig, zuiders
Tagliatelle met scampi en zalm
De verfijnde smaken van zalm en scampi laten zich uitstekend combineren met een eenvoudige, zachte pastabereiding. Aangevuld met malse broccoliroosjes en erwtjes in een simpel roomsausje levert dat een piekfijn maar kinderlijk eenvoudig gerecht op dat barst van smaak.
Tagged With: broccoli, broccoliroosjes, erwten, erwtjes, garnalen, gerookte vis, gerookte zalm, groene kruiden, iets duurder, knoflook, linguine, look, oregano, pasta, pasta met vis, room, roomsaus, roomsausje, scampi, schaaldieren, sjalot, snel klaar, spaghetti, tagliatelle, tijm, visliefhebbers, zalm, zee
Pasta Margherita
Iedereen kent de pizza Margherita, maar ken je ook de pasta-variant? Met niets meer dan pasta, tomaten mozzarella en basilicum zorg je voor een uiterst simpele gerecht dat ideaal is op een drukke weekdag. Makkelijker wordt comfort food niet!
Tagged With: basic, basilicum, comfort food, comfy, easy, italiaans, Italië, margherita, mediterraans, mozzarella, pasta, pasta margherita, pizza, pruimtomaten, simpel, snel klaar, spaghetti, tagliatelle, tomaat, tomaten, tomatensaus, vegetarisch, veggie, zomers, zuiders
Slowcooker Bolognese (Gennaro Contaldo)
Het geheim van een klassieke bolognese (of ragu) is engelengeduld. Hoe langer de saus rustig kan pruttelen, hoe intenser de smaak. Dat weet de ervaren Italiaanse chef Gennaro Contaldo als geen ander. Net daarom gebruikt hij in dit recept een slow cooker, dat geeft deze hemelse maar bijzonder eenvoudige pastasaus alle tijd van de wereld om helemaal perfect te worden. Wil je helemaal scoren? Maak dan de saus een dag op voorhand klaar!
Tagged With: alledaags, authentiek, basilicum, bolognaise, bolognese, gehakt, Gennaro Contaldo, italiaans, Italië, kinderen, krachtig, mediterraans, melk, origineel, pancetta, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pastasaus, ragu, rode wijn, rundsbouillon, selder, slowcooker, smaakvol, spaghetti, spek, tagliatelle, tomaten, tomatenconcentraat, traag, traag gegaard, wortel
Spiering met paprika en pasta (Jeroen Meus)
Voor een zalig stoofpotje kan je ook met varkensvlees aan de slag. In dit recept gaat Jeroen Meus aan de slag met spiering, varkensvlees uit de nek: helemaal niet duur en heerlijk mals. Samen met paprika en pasta resulteert dat in een smaakvol feestmaal voor jong en oud. Bij voorkeur één dag op voorhand klaar te maken!
Tagged With: alledaags, alledaagse kost, dag op voorhand, dagelijkse kost, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kids, kinderen, komijn, kruiden, kruidig, laurier, marjolein, mediterraans, oregano, papardelle, paprika, paprikapoeder, pasta, peterselie, selder, spiering, stoofpot, stoofpotje, stoverij, tagliatelle, tijm, tomaten, tomatensaus, tuinkruiden, Varken, varkensspiering, varkensstoofvlees, varkensvlees, wereldkeuken, witte wijn, wortel, wortelen, zomer, zomers, zon, zonnig, zuiders





