Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 10minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
10minuten |
Ingredients
- 8 rijpe pruimtomaten
- 500 gram pasta naar wens tagliatelle, spaghetti, penne,...
- 1 sjalot extra fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook geplet
- 2 bollen buffelmozzarella
- 1 bosje basilicum
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook.
- Maak kruisjes in de onderkanten van de tomaten met een scherp mesje. Dompel ze even onder in het kokende water zodat je ze makkelijk kan pellen (emoderen).
- Kook de pasta beetgaar in het kokende water (met een flinke snuif zout) volgens de instructies op de verpakking.
- Versnijd ondertussen de gepelde tomaten in stukjes.
- Verhit een scheut olijfolie en fruit de fijngesnipperde sjalot met een teentje look. Voeg, naar smaak, eventueel een gehakt chilipepertje toe.
- Voeg de stukken tomaat toe en laat even bakken.
- Snijd of scheur ondertussen de mozzerella in hapklare stukken en pluk de blaadjes basilicum.
- Giet de gegaarde pasta af maar bewaar een deel van het kookvocht. Roer de pasta door de tomaten en voeg desgewenst wat kookvocht toe. Kruid bij met peper en/of zout. Laat even rusten.
- Roer net voor het opdienen de stukjes mozzarella doorheen de pasta zodat ze slechts lichtjes smelten. Werk af met flink wat basilicumblaadjes en een scheutje olijfolie. Ook lekker lauw of zelfs koud. Smakelijk!
Recipe Notes
Tip: besteed in dit uiterst eenvoudige recept extra aandacht aan kwaliteitsvolle ingrediënten. Net doordat het ingrediëntenlijstje zo kort is, zou besparen zonde zijn. Dit gerecht is op z'n best met heerlijk rijpe tomaten en authentieke mozzarella.
Share this Recipe
Speak Your Mind