Recepten - mager
Kabeljauw in ham met Siciliaanse tomatensaus (Sandra Bekkari)
Met de gezonde recepten van Sandra Bekkari kan je er zeker van zijn dat er niet wordt ingeboet in smaak en kwaliteitsvolle ingrediënten. Zo voert dit zomerse gerecht je naar het zonnige Sicilië: de typische ingrediënten van het tomatensausje (olijven, basilicum, kappertjes,...) passen heerlijk bij een stukje kabeljauw met een jasje van Parmaham. Ondanks het behoorlijke lijstje ingrediënten, vraagt dit gerecht bovendien weinig moeite. Heerlijk genieten!
Tagged With: basilicum, courgette, courgetteslierten, dieet, diëten, gedroogde ham, gevarieerd, gezond, ham, italiaans, Italië, kabeljauw, kabeljauwfilet, kappertjes, kruidig, low carb, mager, mediterraans, middellandse zee, oregano, Parma, parmaham, pijnboompitten, rijkelijk, rode ui, royaal, rucola, sana, Sandra Bekkari, Siciliaans, Sicilië, variatie, veel smaken, vis, vis en vlees, weinig calorieën, witte vis, zomer, zomers, zonnig, zuiders, zwarte olijven
Pizza-salade
Zin in pizza maar is het stiekem een beter plan om iets gezonds op tafel te zetten? Dan is deze salade een leuke oplossing: lekker als voorgerecht of finger food, snelle lunch of licht diner, alleen of samen,... Deze toffe salade is de perfecte keuze wanneer je zin hebt in die typische Italiaanse smaken maar het gezond wil houden.
Tagged With: aperitief, basilicum, coppa, finger food, hapje, italiaans, Italië, kerstomaten, lichte maaltijd, low carb, lunch, mager, mediterraans, met brood, mozzarella, olijfolie, oregano, pancetta, pizza, salade, tomaten, voorgerecht, zon, zonnig, zuiders
Lasagne van witte kool (Sandra Bekkari)
Lasagne kent iedereen als de ultieme klassieker uit de Italiaanse keuken om je mond aan te verbranden maar waar je toch niet genoeg van kan krijgen. Deze smeuïge smaakbom blinkt helaas ook uit in calorieën, iets waar Sandra Bekkari wel een oplossing voor heeft. Ontdek in dit recept haar verrassende lasagne (zonder pasta of vlees!) met witte koolbladen en veel groentjes!
Tagged With: afslanken, afvallen, basilicum, champignon, champignons, dieet, geen gluten, geen pasta, geen vlees, gegratineerd, gemalen kaas, geraspte kaas, gezond, glutenvrij, gratin, gratineren, italiaans, Italiaanse keuken, Italië, kaas, lasagna, lasagne, linzen, mager, origineel, oven, ovenschotel, sana, Sandra Bekkari, selder, speciaal, tomatensaus, uniek, variant, vegetarisch, veggie, vermageren, verrassend, wortel
Gado gado
Gado-gado werd recent verkozen tot één van de zes nationale gerechten in Indonesië. Het is een erg veelzijdig gerecht dat je op talloze manieren kan klaarmaken. Het betreft een luxueuze salade waar vaak restjes in verwerkt worden. Typische ingrediënten zijn groentjes (rauw of voorgegaard), hardgekookte eieren, gebakken aardappel, tofu,... Deze kleurrijke combinatie werk je af met een smaakvolle dressing op basis van pindakaas. Ontdek hieronder een recept om deze verrassende exotische schotel klaar te maken zodat ie niet kan teleurstellen!
Tagged With: aardappel, aardappelen, Aziatisch, Azië, Chinese kool, dressing, ei, eieren, exotisch, gado gado, gezond, groentjes, hardgekookte eieren, Indonesië, Indonesisch, komkommer, kool, koriander, kroepoek, limoen, mager, Oosters, Orientaals, origineel, pinda, pindakaas, rauwkost, salade, soja, sojascheuten, spitskool, tofu, veel groentes, vegetarisch, vegetarisme, veggie, verrassend, wereldkeuken, werelds, wortel
Salade van meloen, mozzarella en Parmaham (Sandra Bekkari)
Deze heerlijke, zomerse salade is fraai voorbeeld van gezonde powerfood! De frisse stukjes meloen worden een waar festijn na een snelle marinade in porto en passen heerlijk bij de zoute smaak van Parmaham. Perfect op een warme dag of wanneer je lekker licht en toch gezond wil tafelen.
Tagged With: basilicum, blauwe bessen, dieet, diner, gedroogde ham, gezond, gezond tafelen, groene kruiden, ham, kaas, kruidig, licht, luchtig, lunch, mager, mediterraans, meloen, mozzarella, munt, Parma, parmaham, porto, powerfood, rode porto, rucola, salade, sana, Sandra Bekkari, superfood, vakantie, verfrissend, vermageren, warme dagen, zomer, zomers
Fricassee van konijn (Gordon Ramsay)
Konijn is stilaan een vergeten delicatesse geworden. Het fijne, witte vlees is heel mager en heeft een milde maar karaktervolle smaak. Traditionele bereidingen zijn dan ook nog steeds de beste keuze wanneer je met konijn aan de slag gaat. Zo is dit recept geïnspireerd op een bereiding van de Britse topchef Gordon Ramsay: een klassieke fricassee (een stofpotje met een gebonden saus) met spekjes, champignons en tagliatelle. Heerlijke boerenkost!
Tagged With: bacon, België, Belgisch, bloem, boerenkost, Brits, champignon, champignons, Europa, Europees, Frankrijk, Frans, fricassee, gerookt spek, gestoofd, Gordon Ramsay, grootmoeders keuken, knoflook, konijn, lever, mager, mager vlees, nier, niertjes, pasta, peterselie, room, roomsaus, slow cooking, spek, stoofpotje, stoven, tagliatelle, tijm, traag koken, versneden konijn, witte wijn
Kabeljauwhaasje met amandelkorst en wortelpuree (Sandra Bekkari)
Eens te meer toont Sandra Bekkari dat ze de geheime combinatie van lekker en toch gezond helemaal meester is. Smaakvolle kabeljauwhaasjes combineert ze met een pittige korts op basis van amandel en mosterd. Een eenvoudige maar verrassende wortelpuree en broccoli maken het gezonde feestmaal compleet.
Tagged With: alledaags, amandel, amandelmeel, amandelschilfers, broccoli, citroen, dieet, diëten, elke dag, geen gluten, gezond, groentepuree, kabeljauw, kabeljauwhaas, kabeljauwhaasje, korstje, kruidig, kurkuma, low carb, mager, mosterd, noordzee, oveb, puree, ras el hanout, sana, Sandra Bekkari, snel klaar, snel klaargemaakt, vermageren, vis, wereldkeuken, werelds, wortel, wortelen, wortelpuree
Ovenschotel van broccolipuree, groene groenten en kalfsgehakt (Sandra Bekkari)
Wie al eens een gerechtje van Sandra Bekkari heeft klaargemaakt, weet dat haar handelsmerk gezond koken zonder verlies van eetplezier is. Zelfs een stevige ovenschotel met gegratineerde kaas giet ze zonder problemen in een gezondere vorm. De smeuïge broccolipuree past heerlijk bij de groene groentjes en het kalfsgehakt. Een waar festijn voor jong en oud!
Tagged With: aardappelpuree, alle seizoenen, boerenkost, broccoli, broccolipuree, dieet, éénpansgerecht, Emmentaler, erwten, erwtjes, gegratineerd, gegratineerde kaas, gehakt, gezond, gratinkaas, groene groenten, Gruyère, kaas, kalfsgehakt, kids, kindvriendelijk, lekker eenvoudig, mager, nootmuskaat, oven, ovenschotel, prei, preiringen, puree, rode ui, sana, Sandra Bekkari, stoemp, vermageren
Gegrilde zalm met pijnboompittensalsa (Ottolenghi)
Dit recept ontstond op een grappige manier. In de film 'Bridget Jones’s Baby' wordt het klaargemaakt als zou het een recept van topchef Yotam Ottolenghi zijn. Dat was verzonnen. Tot de chef de anekdote hoorde, en er dan maar effectief een gerecht van maakte met zijn typische signatuur: gebakken zalm met een verfijnde en verrassende salsa met pijnboompitjes, selder, olijven, kappertjes en rozijnen.
Tagged With: Bridget Jones, Bridget Jones’s Baby, film, fusion, gezond, kappertjes, low carb, mager, makkelijk, olijven, opvallend, Ottolenghi, pijnboompitjes, pijnboompitten, romatisch, rozijnen, saffraan, safraan, salsa, selder, selderij, snel klaar, speciaal, uniek, vermageren, vis, wereldkeuken, Yotam Ottolenghi, zalm
Kabeljauw met groene curry en kerstomaatjes (Pascale Naessens)
Het is wonderlijk hoe geweldig veel smaak Pascale Naessens in haar gerechten krijgt met een minimum aan ingrediënten. Deze keer gaat ze aan de slag met groene curry en kabeljauw: een heerlijke combinatie die zodanig weinig werk vraagt dat dit zeker en vast een nieuwe favoriet zal worden.
Tagged With: afvallen, dieet, diëten, eenvoudig, exotische twist, geen gluten, gezond, glutenvrij, groene curry, kabeljauw, kerstomaatjes, kerstomaten, low carb, mager, oven, ovengerecht, ovenschotel, Pascale Naessens, simpel, sober, vermageren, vis, weinig ingrediënten, witte vis, witte wijn
Kip met citroen, olijven en tomaten (Pascale Naessens)
Pascale Naessens bewijst elke keer weer dat een sobere ingrediëntenlijst echt niet gelijk hoeft te staan aan een sobere maaltijd. Met niet meer dan citroen, tomaatjes en olijven zorgt ze voor heerlijk gezonde kippenbillen. Hadden we ook al verteld dat de oven al het werk doet?
Tagged With: afslanken, afvallen, bakken, beginner, braden, citroen, dieet, diëten, fris, gebraden kip, gezond, glutenvrij, kip, kippenbillen, kippenbouten, knapperig, low carb, mager, makkelijk, olijfolie, olijven, oven, ovengebakken, Pascale Naessens, slank, soja, sojasaus, tomaten, vermageren, weinig moeite, weinig werk
Broccoli rijst
Gezonder leven begint altijd bij gezonder eten. De meest heelbare manier om dat te doen is veel meer groentjes op tafel toveren. Dat lukt aardig wanneer je typische ingrediënten simpelweg vervangt. Broccoli-rijst is daar een prima voorbeeld van! Lekker gezond en makkelijk klaargemaakt.
Tagged With: afslanken, bijgerecht, broccoli, broccolirijst, dieet, diëten, geen koolhydraten, gezond, gezonde variant, gezonder, gezonder leven, groenten, groentjes, low carb, mager, meer groenten, rijst, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, vermageren, vervangen, vervanger
Gegratineerde hespenrolletjes (Sandra Bekkari)
Het handelsmerk van Sandra Bekkari is lekkere gerechten in een gezond jasje steken. Zo pakt ze in dit recept onze overheerlijke klassieker aan: hespenrolletjes met kaassaus. De basis is vrijwel identiek, door de witte saus te vervangen door een bloemkoolsaus zorgt ze echter voor een zeker zo lekker maar veel gezonder resultaat. Absoluut het proberen waard!
Tagged With: België, Belgisch, bloemkool, bloemkoolsaus, dieet, diëten, gartineren, gegartineerd, gegrild, gezond, gezonde variant, grillen, herfst, hesp, hespenrolletjes, kaas, klassieker, mager, met een twist, minder calorieën, minder koolhydraten, minder vet, ovenschotel, sana, Sandra Bekkari, variant, vermageren, verrassend, winter, winters, witloof, witloofrolletjes
Bloemkool met halloumi (Pascale Naessens)
Low carb, weinig ingrediënten en toch verrassend smaakvol? Yes, dat is Pascale Naessens! Haar uiterst eenvoudige recepten zijn perfect voor eenieder die graag gezonder wil koken zonder moeite. De balans tussen kruidige bloemkool, smeuïge halloumi en crunchy pompoenpitten is ronduit perfect!
Tagged With: bloemkool, comfort food, couscouskruiden, dieet, diëten, geen vlees, gegrilde kaas, gezond, halloumi, knoflook, look, mager, makkelijk, Marokkaanse kruiden, oosterse kruiden, oven, ovengebakken, Pascale Naessens, pompoen, pompoenpitten, ras el hanout, smaakbom, vegetarisch, vegetarisme, veggie, weinig ingrediënten, weinig werk
Ouderwetse kippensoep
Wie van retro houdt, weet dat er niets op kan tegen de keuken van 'de bomma'! Grootmoeders recepten zijn traditionele familiegeheimen die uitblinken in smaak, ambacht en eenvoud. Een onverslijtbare klassieker is échte, authentieke, originele kippensoep. Het vraagt uiteraard net dat ietsje meer werk, het resultaat is echter niet te versmaden.
Tagged With: altijd lekker, authentiek, België, Belgisch, gezond, groenten, grootmoeders keuken, helemaal zelf, kip, kippenbouillon, kippensoep, klassiek, klassieker, mager, ouderwets, powerfood, prei, retro, smaakvol, soep, traditioneel, veel groentjes, vlaams, Vlaanderen, wortel, zelf bouillon maken, zelf bouillon trekken