Lente-ui? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 3 Lente-ui? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 3

 

Recepten - lente-ui

Knapperige barbecuegroentjes

Knapperige barbecuegroentjes
Ben je het ook een beetje beu om bij elke barbecue gewoon een krop sla, wat komkommer en tomaten te serveren? Met een minimum aan moeite en een klein beetje inspiratie, dankzij dit recept, zet je een frisse groentesalade op tafel die heel wat fijner en origineler is.

Zalmfilet met frisse salsa van koolrabi

Zalmfilet met frisse salsa van koolrabi
Een mals stukje zalm is niet te versmaden. De smaak is zo rijk en intens dat een heel eenvoudige begeleiding van groentjes meer dan voldoende kan zijn om een feestelijk én gezond gerecht op tafel te toveren. De frisse smaak van koolrabi past verrassend goed, beloofd!

Gezonde kip-currysalade (Sandra Bekkari)

Gezonde kip-currysalade (Sandra Bekkari)
Als je gezonder wil eten volstaat het niet om enkel 's avonds een extra inspanning te leveren. Onze klassieke broodmaaltijden met lekker veel beleg zijn veelal caloriebommen met weinig gezonde voedingstoffen. Zelf je beleg klaarmaken kan een enorme verandering zijn, vraag dat maar aan Sandra Bekkari die in dit recept een echte klassieker in een mager - maar zeker zo lekker - jasje steekt.

Zoete aardappels gevuld met zwarte bonen en spinazie

Zoete aardappels gevuld met zwarte bonen en spinazie
Zoete aardappelen zijn minder bekend in Europa. Deze groente is, net zoals de klassieke aardappel, afkomstig uit Amerika en is daar veel bekender. Sinds enige tijd kan je ze echter ook steeds vlotter in onze supermarkten vinden. Met recht en rede, het zachte, zoete vruchtvlees is erg smaakvol en leent zich uitstekend tot allerlei recepten. Dit recept leert je een eenvoudige vegetarische hap maken, boordevol smaak en gezond lekkers. Perfect als voorgerecht, of verdubbel alles voor een veggie-hoofdgerecht.

Koolvis met gestoofde prei in een zacht mosterdsausje en knapperige puree

Koolvis met gestoofde prei in een zacht mosterdsausje en knapperige puree
Een lekker stukje vis heeft niet veel nodig om uit te groeien tot een lekker gerecht. Met typische groentjes zoals prei en een smeuïge puree, heb je onmiddellijk een klassiek en verdomd smakelijk diner op tafel getoverd.

Krokante pladijs met bloemkoolpuree en zeekraal

Krokante pladijs met bloemkoolpuree en zeekraal
Een lekker stukje vis staat nooit verkeerd op het weekmenu. Een erg lekkere vis die helaas wat minder populair is, is pladijs (of schol). Deze platvis met de typische oranje stippen heeft een heerlijke smaak en komt vanzelf van de graat. Buitengewoon lekker met een verfijnde bloemkoolpuree en zeekraal!

Witloof-champignonsoep

Witloof-champignonsoep
Een smakelijk soepje past altijd. Hoewel de eenvoud van één groente erg lekker is, kan een combinatie zeker zo goed smaken. In dit recept leer je de bittere en frisse smaak van witloof combineren met de ronde en volle smaak van champignons.

Avocadosoep met grijze garnalen

Avocadosoep met grijze garnalen
Soep kan ook een luchtig en zomers (voor-) gerecht zijn. We denken dan in principe aan gazpacho, een Spaans recept voor een ijskoude groentesoep. Deze avocadosoep zal je gasten verrassen: fris, bomvol smaak en lekker afgewerkt met grijze garnalen. Absoluut het proberen waard!

In kruidenboter gestoofde groentjes met bockwurst

In kruidenboter gestoofde groentjes met bockwurst
'Bockwurst' doet je ongetwijfeld onmiddellijk denken aan Duitsland en Duitse kost. Voor velen gaat dat laatste niet verder dan bier (veel bier) en worst (veel worsten). Nochtans is de Duitse keuken meer dan dat en kan je er best verfijnde gerechten vinden die stevig en smakelijk zijn. Dit simpel groentepannetje, op smaak gebracht met kruidenboter, past wonderwel bij zo'n eenvoudige maar lekkere bockwurst of knakworst!

Wraps met gerookte zalm en lente-ui

Wraps met gerookte zalm en lente-ui
Met wraps kan je snel en makkelijk een origineel aperitiefhapje op tafel zetten. Beleggen, oprollen en snijden - meer is er niet aan! Met wat opgeklopte kaas en zalm heb je zonder moeite een fris en lekker hapje.

Currybloemkool met rijst en varkensblokjes

Currybloemkool met rijst en varkensblokjes
Wokken doet altijd denken aan Oosterse ingrediënten en smaken. Nochtans kan je net zo goed met behoorlijk traditionele kost zoals bloemkool en varkensvlees net zo goed aan de slag. Dit recept is een klassiek voorbeeldje van fusion: smaken en technieken combineren zonder grenzen!

Soepje met champignons, lente-ui en garnalen (Pascalle Naessens)

Soepje met champignons, lente-ui en garnalen (Pascalle Naessens)
Dit zalige soepje komt uit de erg succesvolle receptentrommel van Pascale Naessens. Zoals je mag verwachten van haar gerechten is dit een simpel, gezond maar geweldig lekker soepje. Een absolute aanrader!

Gehaktbroodje met salie, peterseliepuree en groentepannetje

Gehaktbroodje met salie, peterseliepuree en groentepannetje
Met eenvoudige, haast boerse ingrediënten maak je vaak de lekkerste gerechten. Dit recept, uit grootmoeders mediterraanse keuken, is daar een prima voorbeeld van. Makkelijk, eenvoudig, eerlijk en lekker.

Krokante salade met kalkoenschnitzel

Krokante salade met kalkoenschnitzel
Gezonder eten of afslanken lukt aardig met salades. Dit hoeft echter niet altijd sla, komkommer en tomaat te zijn, dit recept legt uit hoe je aan de slag kan gaan met knapperige, frisse groenten zoals rauwe selder en wortel. De (optionele) kalkoenschnitzels zorgen voor een hartige toets.

Pizza scampi

Pizza scampi
Geen enkele pizza smaakt beter dan eentje die je zelf hebt gemaakt. Hoe verleiding afhaal- of diepvriespizza's ook zijn, ze zelf maken is echt niet moeilijk, stukken gezonder en gegarandeerd lekkerder. Dit recept vertelt je hoe de perfecte pizza scampi te maken: heerlijk in alle eenvoud.