Recepten - spinazie
Zalmgratin met spinazie
Een gegratineerde ovenschotel (met net dat beetje kaas te veel) kan ongelooflijk smaken na een kille dag. In dit recept gaan we aan de slag met malse zalmfilets en spinazie: een klassieke combinatie die altijd werkt. Deze schotel is bovendien perfect om voor een grote(re) groep te koken of een dag op voorhand.
Tagged With: aardappelblokjes, aardappelen, basilicum, bloem, boter, champignons, comfort food, comfortabel, gegratineerd, gemalen kaas, geraspte kaas, gratin, groentebouillon, grote groep, herfst, kaas, lente-ui, op voorhand, oregano, oven, ovengerecht, ovenschaal, ovenschotel, prei, roux, spinazie, vis, winter, zalm, zalmfilet, zalmgratin
Linguine met spinaziepesto en balletjes
De typische pesto Genovese (basilicum, knoflook en Parmezaanse kaas) is natuurlijk niet de enige manier waarop je dit stevige sausje kan bereiden. In dit recept maken we een pesto op basis van spinazie, een heerlijke variant die je net als de klassieke pasta pesto best serveert met linguine. De gehaktballen maken het festijn compleet, al kan je ze gerust achterwege laten indien je liever vegetarisch eet.
Tagged With: cashew, cashewnoten, eenvoudig, ei, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, gemengd gehakt, italiaans, Italië, kindvriendelijk, knoflook, linguine, look, noten, olijfolie, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pasta pesto, pecorino, pesto, rustiek, snel klaar, spinazie, vegetarisch, veggie, weinig ingrediënten, zomers, zuiders
Zuiderse groentestoofpot met zalmfilet (Jeroen Meus)
Zalm is een heel populaire vissoort in talloze gezinnen. Dat is geen toeval, het is smaakvolle vissoort die je heel veelzijdig kan gebruiken. In dit recept kiest Jeroen, bijvoorbeeld, voor een zuiderse groentestoofpot die lekker vol smaakt en heerlijk gezond is. De zalmfilets bakt/stoomt hij in de oven zodat ze heerlijk mals en sappig blijven.
Tagged With: aardappelen, ansjovis, aubergine, cayenne, dagelijkse kost, één, elk seizoen, Frankrijk, Frans, groenten, groentestoofpot, groentjes, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kappertjes, kruidig, mediterraans, olijfolie, paprika, paprikapoeder, provençaals, Provençaalse keuken, provence, rozemarijn, Spaans, Spanje, spinazie, stoverij met groentes, tijm, tomaten, vakantie, veel groentjes, vis, visfilet, zalm, zalmfilet, zilt, zomer, zonnig, zuiders
Detox smoothie (Sandra Bekkari)
Wie in geen tijd een portie broodnodige vitamines wil binnenkrijgen doet er goed aan om een smoothie te maken. Op was oppervlakkig snijwerk na is al het werk voor je blender. Deze smoothie is één van de favorieten van Sandra Bekkari, ideaal om te ontgiften.
Tagged With: ananas, detox, detoxen, dieet, diëten, fris, fruit, gezond, gezond tussendoortje, groen, groente, limoen, limoensap, low carb, munt, ontbijt, ontgiften, sana, Sandra Bekkari, smoothie, spinazie, tussendoor, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, vermageren, vezels, vitamines, water
Kip florentine (Colruyt)
In dit recept geeft het kookteam van Colruyt een smakelijke interpretatie van kip op Florentijnse wijze. Of die bereiding heel authentiek is, staat niet vast. Dat de smeuïge bereiding met room, kaas en spinazie overheerlijk smaakt is wel een garantie. De (volkoren) penne maakt dit Italiaanse gerecht compleet.
Tagged With: alledaags, Colruyt, Emmentaler, gegratineerd, geraspte kaas, gratin, gratineren, grote pasta, ham, hesp, italiaans, Italië, kaas, kio, kipfilet, kruidig, mediterraans, mozzarella, ovengerecht, ovenschotel, pasta, penne, prosciutto, rauwe ham, romig, room, roomsaus, spinazie, tabasco, volkoren pasta, volkoren penne, voor elke dag, zuiders
Eén-pot-pasta met spek en spinazie
Om snel en makkelijk eten op tafel te toveren, is het een fijn idee om maar één pot vuil te maken. Het biedt niet alleen overzicht tijdens het koken, de afwas is nadien ook nog eens minimaal. Dit kindvriendelijke éénpansgerecht combineert eenvoudige klassieker: pasta, spek, spinazie en tomaatjes. Perfect als dagdagelijkse hap!
Tagged With: alledaags, één pot, éénpansgerecht, eenvoudig, efficiënt, gemakkelijk, gerookt spek, kerstomaat, kerstomaatjes, kerstomaten, kids, kindvriendelijk, makkelijk, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pijnboompitjes, pijnboompitten, simpel, slechts één pot, snel, spek, spekblokjes, spekreepjes, spinazie, tomaat, tomaatjes, vlot, voor elke dag, weinig afwas, weinig tijd, zwarte olijven
Mediterraanse linguine met kabeljauw
Een flink bord pasta smaakt altijd. Je kan er bovendien alle kanten mee uit. Zo wordt in dit recept linguine lekker gecombineerd met een mediterraans sausje en malse blokjes kabeljauw. Perfect om snel een gezond gerecht op tafel te zetten.
Tagged With: gezond, kabeljauw, kappertjes, knoflook, linguine, mager, makkelijk, mediterraans, Mediterraanse saus, pasta, peterselie, Provençaalse kruiden, snel klaar, spinazie, tomatensaus, vis, vlug, voor elke dag, weinig ingrediënten
Spicy rijst met halloumi
Simpel, snel en vegetarisch. Dit kruidige gerecht met rijst, bloemkool en halloumi is de ideale no-brainer op je weekmenu!
Tagged With: alledaags, basmati, bloemkool, chili, chilipeper, chiliringen, curry, geen vlees, gember, gezond, halloumi, kerrie, knoflook, kruidig, kurkuma, look, mager, Oosters, pittig, rijst, rijstschotel, simpel, snel, snel klaar, snel klaargemaakt, spicy, spinazie, vegetarisch, veggie, voor elke dag, wereldkeuken, werelds, zonder vlees
Gebakken zalm in gekruide kokosmelk (Pascale Naessens)
De veelzijdigheid van een kwaliteitsvol stukje zalm kent geen grenzen. Deze volle en uitgesproken smaak van deze populaire vis past bijvoorbeeld ook goed bij gerechten met oosterse invloeden. Zo kiest Pascale Naessens in dit gezonde én snelle recept voor een smeuïge bereiding met kokos, spinazie en zongedroogde tomaten.
Tagged With: dieet, diëten, gedroogde tomaat, gezond, knoflook, kokos, kokosmelk, kokosroom, kruidig, limoen, limoenblaadjes, look, low carb, mager, origineel, Pascale Naessens, rode ui, smeuïg, snel klaar, spinazie, tomaat, vermageren, verrassend, vis, weinig werk, zalm, zalmfilet, zongedroogde tomaat
Gehaktrollade van spinazie en mozzarella
Hou je wel van een gehaktbroodje, maar mag het toch wat meer zijn? Dan is deze gehaktrollade een perfecte keuze. Door het gehakt te vullen met spinazie, mozzarella en ham maak je er een fraaie smaakbom van waar je gasten van onder de indruk zullen zijn.
Tagged With: bezoek, broodkruim, chapelure, ei, feestelijk, gehakt, gehaktrollade, gemengd gehakt, gevorderd, ham, hesp, iets meer werk, kalfsgehakt, knoflook, look, mozzarella, opgerold, oregano, oven, ovengebakken, ovengerecht, ovenschotel, pancetta, rollade, rundsgehakt, salie, sjalot, smaakbom, smaakvol, spinazie, Varken, varkensgehakt, veel smaken, zondagse kost
Macaroni met zalm, spinazie en kaassaus (Jeroen Meus)
Met een eenvoudige macaroni kan je heel wat mensen gelukkig maken. Het populaire en uiterst eenvoudige recept kan je bovendien makkelijk aanpassen. Dat weet Jeroen Meus ook, zo presenteert hij in dit recept een heerlijke macaroni met spinazie en zalm. Perfecte comfortfood waar ook de allerkleinsten van zullen smullen!
Tagged With: alledaags, comfort food, dagelijkse kost, easy, emmental, Emmentaler, geraspte kaas, gratin, gratineren, Gruyère, kaas, kaassaus, kids, kinderen, kindvriendelijk, macaroni, oven, ovenschotel, pasta, roux, simpel, spinazie, variant, vis, voor elke dag, witte saus, zalm
Gebakken wijting met aspergestoemp (Jeroen Meus)
Wijting is een smakelijke vis om op je menu te zetten. Deze kabeljauwachtige is vanaf juli in seizoen, net op tijd om er een fantastische aspergepuree bij te serveren. Jeroen werkt deze fijne combinatie af met een zachtgekookt eitje, wat het lente-gevoel helemaal compleet maakt.
Tagged With: aardappelpuree, aspergepuree, asperges, aspergestoemp, dagelijkse kost, ei, eieren, fris, Jeroen Meus, kabeljauw, kervel, lente, noordzee, Pasen, puree, seizoen, spinazie, stoemp, vis, wijting, witte asperges, witte vis, zachtgekookt ei, zee, zure room
Gegrilde spiering met Mexicaanse salade (Jeroen Meus)
Met dit toffe recept zorgt Jeroen voor een Mexicaans gevoel in de keuken. De frisse en royale salade die hij presenteert bevat alle typische smaakmakers die je uit het land van de sombrero's mag verwachten: bonen, maïs, salsa, jalapeñopepers,... Heerlijk in combinatie met een flinke lap varkensspiering.
Tagged With: avocado, bonen, dagelijkse kost, exotisch, gegrild, grillen, jalapeno, Jeroen Meus, kerstomaatjes, kerstomaten, komijn, komkommer, koriander, kruidig, limoen, maaltijdsalade, maïs, Mexicaans, Mexico, oregano, paprika, pepers, pittig, rode bonen, salade, salsa, spiering, spinazie, tomaten, Varken, varkensspiering, varkensvlees, wereldkeuken, witte bonen, zure room
Lasagne met spinazie en ricotta
Wie graag veggie kookt, moet deze typische lasagne geprobeerd hebben. Geen vlees of vis, noch tomaten in dit recept. Met flink wat spinazie, heerlijk smeuïge ricotta en pittige Parmezaanse kaas zorg je toch voor een rijk gerecht dat je gerust als comfort food mag beschouwen.
Tagged With: basic, basilicum, classic, goedkoop, italiaans, Italië, kaas, knoflook, lasagna, lasagne, look, mediterraans, oven, ovenschotel, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pastavellen, ricotto, simpel, spinazie, vegetarisch, veggie, weinig ingrediënten
Pasta met chipolata, oesterzwam, spinazie en spek (Jeroen Meus)
Jeroen Meus is als beroemdste tv-kok van Vlaanderen van alle markten thuis. Ook voor een snelle, comfortabele kom dampende pasta ben je aan het juiste adres. Deze smeuïge pasta met stukjes worst is niet te versmaden!
Tagged With: bladspinazie, cayenne, cayennepeper, chipolata, comfort food, dagelijkse kost, één, gerookt spek, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kids, kinderen, kindvriendelijk, kruidig, look, oesterzwam, oesterzwammen, pasta, penne, romig, room, roomkaas, salie, spek, spekjes, spekreepjes, spinazie, tijm, tomatenblokjes, tv, worst, worstjes