Wanneer gure herfst- of winterdagen de kop opsteken, bestaat er niets fijner dan een heerlijke, warme, dampende kom soep. Dat hoeft niet gewoon het voorgerechtje te zijn, je kan er makkelijk een volwaardige maaltijd van maken. Zo maken we in dit recept een krachtige kippensoep met rijst die je maar wat graag in je lijst met favoriete recepten zal opnemen.
Wanneer gure herfst- of winterdagen de kop opsteken, bestaat er niets fijner dan een heerlijke, warme, dampende kom soep. Dat hoeft niet gewoon het voorgerechtje te zijn, je kan er makkelijk een volwaardige maaltijd van maken. Zo maken we in dit recept een krachtige kippensoep met rijst die je maar wat graag in je lijst met favoriete recepten zal opnemen.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 30minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
30minuten |
Ingredients
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 liter kippenbouillon
- 500 gram kipfilet
- 125 gram rijst
- 4 wortelen
- 4 stengels selder
- 200 gram babyspinazie
- 1 bosje peterselie
- 1 limoen
- boter
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit in een klontje boter in een ruime (stoof)pot.
- Overgiet met de kippenbouillon en breng aan de kook.
- Voeg de kipfilets en rijst toe. Laat 15 à 20 minuten pruttelen onder deksel.
- Haal de kippenfilets uit de bouillon en laat even afkoelen.
- Versnijd ondertussen de selder en wortel in stukjes. Voeg toe aan de soep en laat nog een kwartier koken op een zacht vuur.
- Scheur ondertussen de gegaarde kipfilets in nonchalante, hapklare stukken.
- Voeg de stukjes kip met de spinazie toe en haal van het vuur. Laat 5 minuten rusten.
- Werk de soep af met peper, zout en een scheutje vers limoensap. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind