Lunch? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 3 Lunch? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 3

 

Recepten - lunch

Gegrilde roodbaars met paprikasaus (Piet Huysentruyt)

Gegrilde roodbaars met paprikasaus (Piet Huysentruyt)
Een lekker stukje vis bakken kan ontzettend veel voldoening geven. De fijne smaak heeft weinig extra nodig om een lekker, smaakvol gerecht te realiseren. Zo maakt Piet Huysentruyt in dit snelle en makkelijke recept roodbaars klaar: een witte vis met een toegankelijke, volle smaak. Aangevuld met een simpele, gladde paprikasaus heb je in geen tijd een culinaire hap.

Geroosterde zalm met tomatensalsa

Geroosterde zalm met tomatensalsa
Meer vis op het menu zetten is altijd een goed idee. Vis is mager, gezond en gewoon lekker. Een geroosterd stukje zalmfilet is bijvoorbeeld fantastisch zonder al te veel poespas. In dit leuke, gezonde recept (dat perfect is als voorgerecht, lunch of lichte maaltijd) combineren we de sappige vis met een frisse salsa van tomaat. Heerlijk én mager.

Parelcouscous met chorizo en halloumi

Parelcouscous met chorizo en halloumi
Snel, lekker en ontzettend smaakvol dankzij de pittige chorizo-worst. Dat is dit zuiderse recept met slechts een handvol ingrediënten kort en bondig omschreven. Perfect om op een drukke weekdag iets klaar te maken dat extra zon laat schijnen. Ook leuk als bijgerecht op een barbecue of snelle lunch.

Gegrilde halloumi met mediterraanse groentjes

Gegrilde halloumi met mediterraanse groentjes
Snel, simpel, gezond en toch lekker? Dit toffe recept met zonnige vibes heeft het allemaal. De Cypriotische grillkaas halloumi smaakt lekker af in combinatie met enkele gegrilde en rauwe groentjes. Perfect als lunch, lichte maaltijd of voorgerecht.

Komkommersalade met haring

Komkommersalade met haring
Opgelegde haring is een buitengewoon ondergewaardeerd ingrediënt. Het wordt vaak als goedkoop en weinig interessant beschouwd. Nochtans is het een heel eerlijk en voedzaam product. In dit recept maken we er een frisse salade met komkommer mee. Perfect als lunch of bijgerecht.

Havermoutpannenkoekjes met mascarpone en vers fruit

Havermoutpannenkoekjes met mascarpone en vers fruit
Dit recept kan je op talloze manieren inzetten. Of je het nu als ontbijt, tussendoortje of dessert klaarmaakt: het is altijd lekker en bovendien relatief gezond!

Coquilles met chorizo (Nigella Lawson)

Coquilles met chorizo (Nigella Lawson)
Sommige ingrediënten zijn zo vol en puur van smaak, dat je het boodschappenlijstje erg kort kan houden en toch verrassend volledig kan koken. Nigella Lawson presenteert in dit uiterst eenvoudige gerechtje een smaakbom die wat feestelijker is en op elk mogelijk moment kan ingezet worden: coquilles met chorizo. Snel klaar maar buitengewoon smaakvol. Perfect als voorgerecht of lichte maaltijd.

Pastasalade met mozzarella en tonijn

Pastasalade met mozzarella en tonijn
Deze pastasalade laat de zomer door je keuken waaien op een gezonde, smaakvolle manier. Volkoren penne, tonijn, zongedroogde tomaatjes, mozzarella, olijven,... Alles om je een zonnig mediterraan gevoel te bezorgen zit in recept verwerkt. Perfect als lunch, lichte maaltijd of royaal bijgerecht.

Ceasarsalade (Sandra Bekkari)

Ceasarsalade (Sandra Bekkari)
De Ceasarsalade (die niets te maken heeft met Julius Caesar) is een klassieker die vooral in Noord-Amerika tot het culinaire erfgoed behoort. De uiterst eenvoudige salade bestaat in heel wat varianten, en in dit recept leer je hoe Sandra Bekkari het aanpakt.

Exotische salade met rode biet

Exotische salade met rode biet
In de lage landen houden we het doorgaans bij een aantal klassiekers wanneer we een salade maken: sla, tomaat en komkommer zijn helemaal prima, maar soms mag het eens iets anders zijn. Liefhebbers van rode biet én exotische smaakmakers zullen dol zijn op deze salade die bovendien heerlijk in het oog springt.

Tonijnbrood (Ottolenghi)

Tonijnbrood (Ottolenghi)
Wie zin heeft in een origineel recept dat je bovendien op talloze manieren kan inzetten, moet dit enorm smaakvolle tonijnbrood van Yotam Ottolenghi geprobeerd hebben. In plaats van gehakt kiest hij voor ingeblikte tonijn, aangevuld met kerstomaatjes, ansjovis, Parmezaanse kaas en talloze smaakmakers. Opgelet: het resultaat is verslavend lekker!

Orzosalade met pesto

Orzosalade met pesto
Wie nog nooit eerder van deze fijne pasta heeft gesmuld, moet beslist met dit recept aan de slag. De zachte structuur van orzo past perfect bij een echte klassieker: pesto. Aangevuld met mozzarella, tomaatjes, Parmezaanse kaas en wat rucola levert dat een heerlijk en breed inzetbaar gerecht op. Als lunch, bijgerecht, eenvoudig hoofdgerecht,... Genieten maar!

Italiaanse salade met orzo

Italiaanse salade met orzo
Een pastasalade past op talloze gelegenheden en biedt een simpele manier om veel variatie in je weekmenu aan te brengen. Of het nu als lunch of bijgerecht op een gezellige barbecue is, deze pasta werkt altijd. De fijne pasta (orzo) lijkt op rijstkorrels en combineert lekker met typische Italiaanse smaakmakers. Genieten maar!

Gerookte zalm met chili en limoen

Gerookte zalm met chili en limoen
Gerookte zalm kan je ondanks de eenvoud van het product gerust als een delicatesse beschouwen. Vooral als voorgerecht is het een dankbaar ingrediënt. Ben je op zoek naar een origineel hapje dat toch de smaak van zalm centraal houdt? Zoek niet verder; aangevuld met avocado, komkommer en een simpele maar pittige dressing is dit het recept dat je zocht.

Hartige ontbijtmuffins

Hartige ontbijtmuffins
Op zoek naar een snelle, hartelijke en originele hap die toch als ruimschoots volwaardig ontbijt kan dienen? Deze royale muffins zijn wat je zoekt: met ei, aardappel, kaas en spekjes doe je in no time energie op voor de hele dag. Extra bonus: je kan ze makkelijk op voorhand klaarmaken en er enkele dagen van genieten - warm of koud. Ook leuk als lunch, tussen haakjes.