Snel, simpel, gezond en toch lekker? Dit toffe recept met zonnige vibes heeft het allemaal. De Cypriotische grillkaas halloumi smaakt lekker af in combinatie met enkele gegrilde en rauwe groentjes. Perfect als lunch, lichte maaltijd of voorgerecht.
Snel, simpel, gezond en toch lekker? Dit toffe recept met zonnige vibes heeft het allemaal. De Cypriotische grillkaas halloumi smaakt lekker af in combinatie met enkele gegrilde en rauwe groentjes. Perfect als lunch, lichte maaltijd of voorgerecht.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 10minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
10minuten |
Ingredients
- 400 gram halloumi
- 2 kleine courgette
- 250 gram kleine trostomaten
- 100 gram rucola
- 1 plantje basilicum
- 1 handvol kiemen
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Versnijd de halloumi in dikke repen. Bak ze rondom goudbruin in een pan met antikleeflaag en een klein beetje olijfolie.
- Halveer de trostomaten en versnijd de courgettes in dikke plakken.
- Verhit een scheut olijfolie in een andere pan. Bak de plakken courgette kort aan op een middelhoog vuur zodat ze bruinen maar nog structuur behouden. Kruid met peper en zout.
- Schep de plakken courgette uit de pan en leg er heel even de gehalveerde trostomaatjes in met de gesneden kant naar beneden. Kort aanbakken/warmen volstaat.
- Schik de plakjes courgette en aangebakken stukken halloumi netjes op elk bord. Vul aan met de warme tomaatjes, wat rucola, enkele blaadjes basilicum en enkele plukjes kiemen.
- Besprenkel elk bord met nog wat olijfolie, peper en zout. Serveer meteen. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind