Recepten - exotisch
Rendang van Eieren
Nog op zoek naar een vegetarisch recept uit Azië voor de paasdagen? Dan heb je het hier gevonden. Dit is een rendang van eieren. Of zoals ze in Indonesie zeggen: rendang telor. De gele, romige kokossaus is gekleurd met geelwortel (koenjit). Een rendang mag best pittig zijn, maar het hoeft niet. Jij bepaalt hoe heet je eet.
Eendenborst met mangosaus (Piet Huysentruyt)
Een echte klassieker uit de Frans-Bourgondische keuken is 'canard à l'orange': geroosterde eend met een zoet-zuur sausje op basis van appelsienen. Piet Huysentruyt geeft een leuke draai aan dit idee en gaat voor een toegankelijke variant met mangoblokjes. Het verrassende resultaat doet het erg goed als romantisch of feestelijk diner.
Tagged With: appelsien, appelsienen persen, appelsiensap, balsamico, balsamicoazijn, canard à l'orange, dragon, eend, eendenborst, exotisch, Frans, Franse keuken, gevogeltebouillon, kroketten, mango, mangoblokjes, mangosaus, Piet Huysentruyt, rauwe ham, sinaas, speciaal, uitzonderlijk, verrassend, waterkers
Thaise kip (slowcooker)
De veelzijdigheid van kip is eindeloos. Wil je graag wat meer variatie op tafel toveren is een exotischer gerecht erg geschikt. In dit recept voor slowcookers krijgt de kip alle tijd van de wereld om te garen met een aantal typische smaken uit Thailand. Het ingrediëntenlijstje is niet kort, maar het malse en sappige resultaat zal je verbazen!
Tagged With: crockpot, curry, currypasta, exotisch, gember, kip, kipfilet, kippenbouillon, kokos, kokosmelk, kokosroom, komijjn, koriander, kruidig, look, met rijst, Oosters, Orientaals, origineel, pinda, pinda's, pindakaas, pindanoten, rijst, rode curry, rode paprika, slow cooker, slow cooking, slowcooker, speciaal, Thai, Thailand, Thais, traag, traag garen, traag gegaard, ui, veel smaken, verrassend, vissaus, wereldkeuken, wortel
Marokkaanse kipfilets
Een kipfilet is op zich weinig speciaal, een beetje saai zelfs. Een verfijnde selectie kruiden kan dan een oplossing zijn. In dit recept zorgen exotische smaakmakers zoals koriander, kaneel, kurkuma voor een verrassende smaaksensatie.
Geroosterde kip met mandarijnen (Ottolenghi)
De recepten van Yotam Ottolenghi staan garant voor uitzonderlijke smaaksensaties met ingrediënten van over de hele wereld. Zo kiest hij in dit recept voor de avontuurlijke combinatie van mandarijntjes met venkel, anijsdrank en kip. Het resultaat is hartverwarmend lekker!
Tagged With: appelsien, appelsiensap, Arak, bakken, bruine suiker, clemantines, exotisch, geroosterde kip, graanmosterd, kip, mandarijnen, Ottolenghi, Ouzo, oven, ovenschaal, ovenschotell, Pernod, peterselie, speciaal, tijm, uitzonderlijk, venkel, venkelzaad, venkelzaadjes, wereldkeuken, wereldsmaken, Yotam Ottolenghi
Tajine-groentjes
Op zoek naar een origineel bijgerecht propvol groentjes? Dan is een bereiding in een tajine een origineel idee. Door de unieke vorm kunnen alle ingrediënten traag garen en blijven ze lekker mals. Perfect bij een kruidig stukje vlees, of gewoon als gezonde, vegetarische hap!
Tagged With: arabisch, aubergine, bij vlees, courgette, exotisch, gemakkelijk, groentebouillon, groenten, groentjes, kikkererwten, koriander, kruidig, Marokkaans, Marokko, mediterraans, middellandse zee, Noord-Afrika, oven, ovenbereiding, paprika, ras el hanout, smaakvol, tajine, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, verrassend, wortel, wortelen
Salade met kip, appel en sesam (Jeroen Meus)
Vlaanderens favoriete tv-kok Jeroen Meus kan heel veelzijdig koken. Naast echte klassiekers uit eigen land, is hij ook niet verlegen om een exotischer gerecht uit te werken. Al wie houdt van lichte maaltijdsalades met verrassende smaken zullen dan ook likkebaarden van dit gerecht. Crunchy, pittig, veel smaak en lekker gezond!
Tagged With: appel, appelsap, cayenne, dagelijkse kost, exotisch, fris, Jeroen Meus, kip, kipreepjes, komkommer, lichte maaltijd, lunch, maaltijdsalade, pikant, pittig, salade, sesam, sesamolie, sesamzaadjes, sla, slaharten, tahini, tandoori, wereldkeuken, yoghurt, zomer, zomers
Vegetarische linzencurry
Liefhebbers van vegetarische gerechten weten dat een curry het perfecte soort gerecht is om geen nood aan vlees te hebben. Zonder veel moeite kan je een hele boel smaakmakers en groentjes combineren tot een smaakvol eindresultaat. Linzen zijn perfect voor dit soort bereidingen. Ze zijn niet alleen erg voedzaam, ze hebben ook een uitzonderlijk volle smaak en zijn bovendien niet duur.
Tagged With: beginner, broccoli, chili, chilipeper, citroengras, courgette, curry, exotisch, geen vlees, gezond, groentebouillon, groenten, kerrie, knoflook, kokos, kokosmelk, komijn, koriander, kruiden, kruidig, linzen, linzencurry, low carb, mager, makkelijk, Orientaals, originele smaakmakers, paprikapoeder, pittig, puntpaprika, tomatenconcentraat, veel groentjes, veel smaak, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, vermageren, voedzaam, wereldkeuken, wereldkruiden
Butternutsoep met koriander en kokos (Sofie Dumont)
Voor heel veel mensen is de beschikbaarheid van pompoenen (vanaf de herfst tot het begin van de lente) een heus feest. Vooral pompoensoep is een echte topper. Naast de klassieke bereiding kan je ook de exotische toer opgaan, zoals Sofie Dumont doet in recept. Met heerlijke en krachtige smaken zoals knoflook, kurkuma, gember en chili zorgt ze voor een fluwelen soepje dat een echte smaakbom is. Absoluut het proberen waard!
Tagged With: Arabische invloeden, butternut, butternutpompoen, chili, chilivlokken, detox, exotisch, fusion, gember, gezond, kokos, kokosmelk, kokosroom, koriander, krachtig, kurkuma, low carb, lunch, mager, Oosters, opvallend, origineel, pompoen, pompoensoep, soep, sofie dumont, speciaal, uniek, veel smaak, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, vermageren, verrassend, voorgerecht, vtm koken, wereldkeuken
Pikante kipreepjes met kokosrijst
Wie graag varieert weet dat het de moeite loont om over de grenzen heen culinaire inspiratie op te doen. Aziatische gerechten zijn bijvoorbeeld heel smaakvol en verfrissend anders. Vooral het contrasteren van smaken is leuk, net zoals in dit lekkere recept: pittige kipreepjes die perfect passen bij smeuïge en smaakvolle rijst met kokos.
Tagged With: 5 spice powder, anders, Aziatisch, bamboe, bamboescheuten, chili, contrast, exotisch, fusion, kip, kipreepjes, knoflook, kokos, kokosmelk, kokosroom, koriander, kruidig, look, marineren, Oosters, Orientaals, pikant, pittig, rijst, roerbakken, smaakvol, soja, sojasaus, sojascheuten, speciaal, uniek, variatie, verrassend, wereldkeuken, witte wijn, wokken
Herfstcurry
Wie herfst zegt, zegt pompoenen! Met deze heerlijke groente kan je ongelooflijk gevarieerd koken. Van lekkere traditionele gerechten zoals pompoensoep, tot een exotische stoofpot die barst van smaak. Deze vegetarische herfstcurry is perfect om je op te warmen na een kille, regenachtige herfstdag.
Tagged With: Aziatisch, beginner, butternut, butternutpompoen, champignons, chili, comfort food, curry, easy, éépansgerecht, exotisch, herfst, herfstcurry, herfstgroente, herfstgroenten, herfstgroentes, kerrie, kikkererwten, kokos, kokosmelk, koriander, lente-ui, makkelijk, one pot, Oosters, origineel, paprika, pompoen, pompoenen, puntpaprika, rijst, sesam, sesamolie, vegan, veganisme, veganistisch, vegetarisch, veggie, verrassend
Exotisch kalkoenstoofpotje met kokosmelk (Colruyt)
Wie aan stoofpotjes denkt, denkt vlug aan typische winterkost. Hoewel daar niets mis mee is, kan je het ook in meer exotische oorden gaan zoeken. Dit recept van Colruyt - dat je bij voorkeur een dag op voorhand maakt - gaat de oosterse toer op door mals kalkoenstoofvlees te combineren met kokos, prei en bamboescheuten. Lekker, origineel en absoluut het proberen waard!
Tagged With: alle seizoenen, Aziatisch, bamboe, bamboescheuten, Colruyt, comfort food, dag op voorhand, exotisch, herfst, kalkoen, kalkoenstoofvlees, kalkoenstoverij, kokos, kokosmelk, koriander, makkelijk, Oosters, Orientaals, origineel, peterselie, prei, rijst, slow cooking, speciaal, stoofpot, stoofpotje, stoven, stoverij, traag garen, winter, winters
Rolbiscuit met mango en munt (Colruyt)
Wanneer je graag een origineel en zelfgemaakt recept op tafel wil toveren, zit je snel vast aan dure ingrediënten en een ingewikkelde recept. Met deze toffe rolbiscuit van Colruyt zijn al die zorgen verleden tijd. Lekker, fris en feestelijk!
Tagged With: bakken, bezoek, biscuit, cake, cakerol, Colruyt, dessert, exotisch, feestelijk, feestje, fris, fruit, fruitig, gelatine, goedkoop, kerst, kerstmis, koffie, kokos, kokospoeder, mango, munt, nagerecht, origineel, oven, Pasen, rolbiscuit, rolcake, room, taart, thee, vegetarisch, veggie, verjaardag, zoet, zoetebek, zoetigheid
Vegetarische curry van herfstgroenten
Tijdens de herfstmaanden maken we de omschakeling naar typische wintergroenten zoals kolen, pompoenen en rapen. Deze groenten doen ons meestal denken aan stoofpotjes en vrij traditionele (maar lekkere!) kost. Nochtans kan je ook de exotisch toer op gaan. Dit recept toont hoe je een simpele butternut tot perfecte basis van een kruidige herfstcurry kan omtoveren.
Tagged With: alledaags, butternut, butternutpompoen, chilipeper, curry, currypoeder, doordeweeks, exotisch, groentebouillon, hartig, hatverwarmend, herfst, herfstgroentjes, kerrie, kerriepoeder, kikkererwten, knoflook, kokos, kokosmelk, koriander, kruidig, look, Orientaals, origineel, pittig, pompoen, rode peper, stoofpotje, stoven, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, verrassend, winter, wintergroenten
Broccolicurry met linzen en eitjes
Als je graag een vegetarisch gerechtje op het weekmenu zet, is dit eentje om in te kaderen. Boordevol lekkers, een feest voor het oog en heerlijk gezond.
Tagged With: afvallen, Aziatisch, basilicum, bouillon, broccoli, broccoliroosjes, curry, currypasta, dieet, éénpansgerecht, éépansgerecht, exotisch, fusion, gele curry, gezond, groene curry, groene groenten, groentebouillon, groenten, groentjes, kokos, kokosmelk, kokosnoot, koriander, linzen, mager, Oosters, Orientaals, peultjes, vegetarisch, veggie, vermageren, weinig afwas, wereldkeuken





