Kip Tikka Masala (Jeroen Meus)? Het beste recept vind je hier! Kip Tikka Masala (Jeroen Meus)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Kip Tikka Masala (Jeroen Meus)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Kip Tikka Masala (Jeroen Meus), 5.0 out of 5 based on 1 rating
Kip Tikka Masala (Jeroen Meus)
Recept Afdrukken
In dit exotische recept vertelt Jeroen Meus hoe hij de wereldberoemde klassieker uit India 'Kip Tikka Masala' klaarmaakt. Er bestaan talloze recepten, maar de basis is eenvoudig: kip in een kruidige saus van yoghurt en kokos, geserveerd met rijst. Ideaal wanneer je zin hebt in iets helemaal anders dan onze West-Europese keuken.
Kip Tikka Masala (Jeroen Meus)
Recept Afdrukken
In dit exotische recept vertelt Jeroen Meus hoe hij de wereldberoemde klassieker uit India 'Kip Tikka Masala' klaarmaakt. Er bestaan talloze recepten, maar de basis is eenvoudig: kip in een kruidige saus van yoghurt en kokos, geserveerd met rijst. Ideaal wanneer je zin hebt in iets helemaal anders dan onze West-Europese keuken.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 20minuten 35minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
35minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Versnijd de kipfilets in dikke repen en doe ze in een ruime mengkom.
  2. Voeg yoghurt, tandooripasta, rode curry, garam masala en kurkuma toe.
  3. Rasp wat zeste van de limoen bij de kip, pers daarna de helft van de limoen uit en voeg het sap toe. Roer alles grondig om en laat rusten (dit kan zelfs een dag op voorhand).
  4. Schil de gember en snijd samen met de chilipeper en teentjes knoflook in stukken. Doe samen met de steeltjes van het bosje koriander in een blender. Mix fijn tot een smaakvolle pasta.
  5. Schroei de amandelschilfers aan in een ruime pan zonder vetstof. Haal uit de pan eenmaal ze beginnen te kleuren en houd opzij.
  6. Verhit in dezelfde pan een scheut arachideolie. Haal de kippenreepjes uit de marinade en bak kort aan.
  7. Snipper ondertussen de rode ui fijn.
  8. Haal de stukken kip terug uit de pan en zet opzij. Voeg de rode ui en de gemixte pasta met gember en look toe. Bak aan en roer constant.
  9. Voeg de tomatenblokjes toe. Roer alle aanbaksels los en voeg dan de kokosmelk toe. Breng aan de kook en roer regelmatig tot de saus begint te binden.
  10. Voeg de aangebakken stukken kip terug toe en laat nog 20 minuten pruttelen op een zacht vuur.
  11. Snipper ondertussen de ui fijn.
  12. Verhit een scheut arachideolie in een ruime pot en bak de stukjes ui aan. Voeg dan de rijst toe, roer om en laat even aanbakken.
  13. Voeg dubbel zoveel water toe als je rijst gebruikte en breng aan de kook. Laat de rijst garen volgens de instructies op de verpakking.
  14. Werk de gegaarde rijst af met een scheutje sesamolie. Proef ook of de saus nog wat peper/zout kan gebruiken.
  15. Lepel de rijst in diepe borden en schep er flink wat kip 'Tikka Masala' over. Werk af met de geroosterde amandelschilfers en korianderblaadjes. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*